Κακόβουλο μήνυμα ”καίει” Playstation 4 κονσόλες

SHARE

Κακόβουλο μήνυμα
Τις τελευταίες μέρες, αρκετοί χρήστες, κάτοχοι του Playstation 4, αναφέρουν πως δέχονται ένα κακόβουλο μήνυμα, το οποίο καθιστά την κονσόλα τους μη λειτουργική. Αυτή είναι μόνο η αρχή, αφού η Sony δεν έχει καταφέρει να βρει από πού πηγάζει το πρόβλημα και η μόνη λύση μέχρι στιγμής, είναι ο χρήστης, μόνος του, να κάνει τις κατάλληλες ενέργειες, ώστε να επαναφέρει την κονσόλα του στις εργοστασιακές της ρυθμίσεις. Βέβαια, υπάρχουν και κάποιες αναφορές στο Twitter πως το πρόβλημα λύνεται απλώς διαγράφοντας το κακόβουλο μήνυμα ή μπαίνοντας στο safe mode της κονσόλας, το οποίο δεν είναι επιβεβαιωμένο. Ιδαιέτερη είναι η αντίδραση της gaming κοινότητας διότι το exploit συνεχίζεται ανεξέλεγκτα και ολοένα και περισσότερα άτομα αναγκάζονται να χάσουν όλα τους τα δεδομένα. Η Sony ενώ δεν έκανε κάποια δήλωση αρχικά, πλέον απαντά πως ”γνωρίζουν για την κατάσταση και πως ετοιμάζουν ένα update το οποίο θα διορθώσει αυτό το πρόβλημα”. Για όσους δεν έχουν δεχτεί το κακόβουλο μήνυμα, προκειμένου να αποφύγουν ένα ενδεχόμενο περιστατικό, συνίσταται να ρυθμίσουν τις κονσόλες τους να δέχονται μηνύματα μόνο από φίλους και γνωστούς . Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες:

1.Στο κύριο μενού Ps4, επιλέξτε “Ρυθμίσεις”.
2.Από το “Ρυθμίσεις” επιλέξτε “Διαχείριση λογαριασμού”.
3.Μετακινηθείτε στην επιλογή “Ρυθμίσεις απορρήτου”.
4.Στις Ρυθμίσεις απορρήτου, επιλέξτε “Προσωπικές πληροφορίες / μηνύματα”.
5.Επιλέξτε “Μηνύματα”.
6.Ρυθμίστε τα “Μηνύματα” σε Μόνο Φίλοι ή Κανένας.

Ωστόσο, για αυτούς που έχουν λάβει το κακόβουλο μήνυμα υπάρχει λύση ακολουθώντας συγκεκριμένη διαδικασία στο Safe Mode της κονσόλας. Μόλις μπείτε στο safe mode πρέπει να επιλέξετε την πέμπτη επιλογή, rebuild database, ώστε να διαγραφούν τα κακόβουλα μηνύματα και οτιδήποτε κάνει κακό στο σύστημα σας. Όσοι κατέχουν την Pro έκδοση του Playstation 4 πρέπει να  είναι λίγο πιο προσεκτικοί διότι το μενού διαφέρει απο την απλή έκδοση. Θα βρείτε σχετικες πληροφορίες και βίντεο στο διαδίκτυο που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Advertisement

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

-Απόφοιτος πολιτικού νομικής στην Ιταλία -Ενασχόληση με την δημοσιογραφία -Ενασχόληση με το ραδιόφωνο -Αθλητισμός και υγεία είναι βάσεις ζωής -Netflix με παρεά

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG