Immortals Fenyx Rising: Επική περιπέτεια με φόντο τους Ολύμπιους Θεούς

Πηγή εικόνας: Ubisoft

Το νέο trailer για το Immortals Fenyx Rising είναι γεγονός. Όσοι είχαν παρακολουθήσει την E3 του Ιουνίου του 2019, πιθανώς να θυμούνται το παιχνίδι “Gods and Monsters” της Ubisoft. Το παιχνίδι αυτό, που κανονικά θα κυκλοφορούσε τον Φεβρουάριο του 2020, αναβλήθηκε, όπως και αρκετοί άλλοι τίτλοι της Ubisoft. Τελικά, το παιχνίδι μετονομάστηκε σε Immortals Fenyx Rising και πρόκειται να κυκλοφορήσει το χειμώνα του 2020.

Η βασική πλοκή περιστρέφεται γύρω από το χαρακτήρα Fenyx και τον πιστό καθοδηγητή του Phosphor. Από κοινού πρόκειται να λάβουν μέρος σε μία επική εκστρατεία ηρωικών προδιαγραφών στο Golden Isle. Σκοπός τους η διάσωση των Θεών του Ολύμπου από το μένος του τιτάνα “Typhon”. Ο τιτάνας αυτός είχε εξοριστεί στο παρελθόν από το Δία στα Τάρταρα και τώρα επιζητεί εκδίκηση.

Το Immortals Fenyx Rising πρόκειται για ένα third person action/adventure rpg, που παντρεύει άριστα χαρακτηριστικά open world τίτλων και puzzle games. Οι χαρακτήρες κινούνται μέσα στο Golden Isles, έναν κόσμο άρρηκτα συνδεδεμένο με τους ολύμπιους θεούς. Ο φανταστικός αυτός κόσμος χωρίζεται σε επτά διαφορετικές διαστάσεις, οι οποίες στην πραγματικότητα αποτελούν έναν δικό τους ξεχωριστό μικρόκοσμο. Το Golden Isles μπορεί να εξερευνηθεί πλήρως από τους παίκτες, σε όλα τα μήκη και πλάτη του. Οι παίκτες είναι ελεύθεροι να σκαρφαλώσουν σε λόφους και βουνά, να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις ιππεύοντας και να πετάξουν στους ουρανούς με τα φτερά του Δαίδαλου.

Μέσα από το gameplay trailer του Immortals Fenyx Rising, παρατηρούμε ότι το σύστημα μάχης διαθέτει σημαντικό στρατηγικό βάθος. Υπάρχουν δύο ειδών τρόποι να αντιμετωπιστούν οι αντίπαλοι. Η μάχη εξ’ επαφής και η μάχη από απόσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη μάχη εξ’ επαφής, οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν είτε το ξίφος, είτε το σφυρί. Με όπλο το ξίφος ο παίκτης δύναται να πραγματοποιήσει με ακρίβεια ταχύτατους συνδυασμούς χτυπημάτων, που όμως υστερούν σε φυσική δύναμη. Αντίθετα με τη χρήση του σφυριού, τα χτυπήματα μπορούν να καταφέρουν θανάσιμο πλήγμα στον αντίπαλο, με κόστος την ευκινησία.

Όσον αφορά τώρα τη μάχη εξ’ αποστάσεως, οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως όπλα το τόξο και το δόρυ. Έτσι, δύνανται να κρατήσουν μακρυά επικίνδυνους αντιπάλους, χτυπώντας τους αρχικά και στη συνέχεια αλλάζοντας θέση και αποκτώντας στρατηγικό πλεονέκτημα. Τέλος, για να εκτελέσει ο παίκτης την οποιαδήποτε ενέργεια μέσα στη μάχη σπαταλά αντοχή. Συνεπώς, για να είναι αποτελεσματικός, ο παίκτης οφείλει πέρα από το σύστημα μάχης που θα επιλέξει στην εκάστοτε περίπτωση, να διαχειρίζεται σωστά και την αντοχή του.

Ο μηχανισμός μάχης του Immortals Fenyx Rising φαίνεται να τιμωρεί τους απρόσεκτους παίκτες. Συνεπώς, προσδίδεται στο παιχνίδι ένας εξτρά βαθμός δυσκολίας, καθιστώντας το αρκετά πιο ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό. Τέλος, όσο προχωράει η πλοκή του παιχνιδιού, ο παίκτης θα έχει τη δυνατότητα να αναβαθμίζει τον εξοπλισμό και τις ικανότητές του, ξεκλειδώνοντας σταδιακά τις δυνάμεις των θεών. Οι δυνάμεις αυτές αποτελούν ένα ειδικό σετ παντοδύναμων ικανοτήτων, μπροστά στις οποίες θα βρεθούν ανήμπορα, ακόμα και τα πλέον επιβλητικά μυθικά πλάσματα, όπως γιγάντιοι Κύκλωπες, οργισμένοι Μινόταυροι και θανατηφόρες Μέδουσες.

Ακόμη, στο Immortals Fenyx Rising, υπάρχει η δυνατότητα να διαμορφωθεί το φύλο, η εμφάνιση και η φωνή του Fenyx. Με αυτόν τον τρόπο οι παίκτες μπορούν να βιώσουν το Golden Isles μέσω του δικού τους προσωπικού ήρωα, καθιστώντας την εμπειρία τους στο Immortals Fenyx Rising μοναδική.

Ας προχωρήσουμε, όμως, στα πιο τεχνικά χαρακτηριστικά. Η ομάδα που είναι υπεύθυνη για το development του Immortals Fenyx Rising δεν είναι άλλη από την Ubisoft Quebec, την ομάδα που δημιούργησε το Assassin’s Creed Odyssey. Υπάρχει, λοιπόν, η εμπειρία στο θέμα της ελληνικής μυθολογίας κι επομένως μπορούμε να αναμένουμε την κυκλοφορία του Immortals Fenyx Rising με μεγάλες προσδοκίες. Η εμφάνιση του παιχνιδιού βέβαια, απομακρύνεται από το ρεαλιστικό κόσμο του Assassin’s Creed Odyssey. Tο Immortals Fenyx Rising ακτινοβολεί μία πιο ανάλαφρη αίσθηση και μία φρεσκάδα που προσιδιάζει περισσότερο στο animation style κινουμένων σχεδίων. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που παρομοιάζουν το art style του παιχνιδιού με το αντίστοιχο του “Zelda: Breath of the Wild“. Επιπροσθέτως, η μουσική του Immortals Fenyx Rising έχει συντεθεί από τον Gareth Coker, ο οποίος έχει εργαστεί στη εξαιρετική μουσική επένδυση τίτλων, όπως τα “Ori and the Blind Forest” και “Ori and the Will of Wisps”.

Στις 3 Δεκεμβρίου, λοιπόν, φίλοι και φίλες gamers, το Immortals Fenyx Rising μας καλεί. Μας καλεί να δημιουργήσουμε τον πρωταγωνιστή που θα ταξιδέψει στο Golden Isles, να αναλάβουμε επικίνδυνες αποστολές, να ξεπεράσουμε εμπόδια, γρίφους και άλλες σπαζοκεφαλιές και φυσικά να έρθουμε αντιμέτωποι με τα τέρατα της ελληνικής μυθολογίας. Ετοιμαστείτε για μία επική περιπέτεια άνευ προηγουμένου, που αναμένεται να μας καθηλώσει και να μας χαρίσει πολλές ευχάριστες ώρες ξεγνοιασιάς. Το Imortals Fenyx Rising πιστεύω ότι θα μας χαρίσει την ευκαιρία να βυθιστούμε σε έναν συναρπαστικό κόσμο και να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Το παιχνίδι θα είναι διαθέσιμο για Microsoft Windows, PS4, PS5, Xbox One, Xbox X/S, Nintendo Switch και Google Stadia.

Πηγή εικόνας: Ubisoft

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστόφορος Κυριαζής

Πολιτικός Επιστήμονας με ειδίκευση στην πολιτική ιστορία και τις στρατηγικές σπουδές. Στον ελεύθερό μου χρόνο αναλαμβάνω επικές αποστολές, εξερευνώ μαγικούς κόσμους και εξολοθρεύω mobs στο pc ή σε κάποια κονσόλα. Έχω πάθος με την αρθρογραφία και διαβάζω τουλάχιστον ένα λογοτεχνικό βιβλίο το μήνα!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;