Η LucasFilm Games αναλαμβάνει τα παιχνίδια του Star Wars

LucasFilm Games
Πηγή εικόνας: starwars.com

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι η Disney μεταφέρει τα δικαιώματα των παιχνιδιών Star Wars από την Electronic Arts, στην LucasFilm Games. Η συμφωνία των 2 εταιριών είχε γίνει το 2013, με την Electronic Arts να αναλαμβάνει τα αποκλειστικά δικαιώματα όλου του σύμπαντος του Star Wars. Από τότε κυκλοφόρησε την επανεκκίνηση του Battlefront σε 2 δόσεις, το Fallen Order και το Squadrons.

Η γενική αίσθηση που άφησε η τελευταία δεκαετία όσον αφορά αυτά τα παιχνίδια, είναι μια μέτρια εμπειρία σε όλους τους τομείς. Και γι’ αυτό ευθύνεται κατά μεγάλο ποσοστό, η ίδια η Electronic Arts.

Ενώ το budget δεν ήταν σίγουρα ένα θέμα, τα γραφικά καταπληκτικά, μιας και μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, ο κόσμος δεν βρήκε κάτι εξαιρετικό σε κάποιον από τους τίτλους αυτούς. Έλειπε η ψυχή.

Με την αλλαγή αυτή, από έναν εξωτερικό παραγωγό games, σε έναν πιο «εσωτερικό» ανοίγουν οι δρόμοι για κάθε δημιουργία. Η LucasFilm Games μπορεί να παίξει με το μοντέλο και άλλων εταιριών. Δηλαδή, να μην προσπαθήσει να αναπτύξει δικά της games. Να αναθέσει σε τρίτα στουντιο την ανάπτυξη, πάντα, βέβαια, με την επίβλεψη της. Να ανοίξει σε ιδέες, σε είδη, σε ιστορίες. Ακριβώς ότι κάνει δηλαδή το Star Wars και τηλεοπτικά, αλλά και κινηματογραφικά, σε λίγο καιρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μικρό trailer που ακολουθεί την ανακοίνωση της LucasFilm Games, περιέχει και τίτλους της EA, και ίσως αυτό να μην αποκλείει μια μελλοντική συνεργασία των 2 εταιριών. Δεν βγαίνει δηλαδή η EA από το πλάνο, αλλά προστίθενται και άλλες εταιρίες. Εξάλλου η συνεργασία των 2 έχει μπροστά της ακόμη 2 χρόνια τουλάχιστον.

Το Star Wars είναι ένα καταπληκτικό σύμπαν, το οποίο μας έχει δώσει πολλά και καταπληκτικά παιχνίδια, σε όλα τα είδη. Από Strategy και Action μέχρι Racing και Space Combat, το μέλλον θα είναι σίγουρα ενδιαφέρον. Μένει να δούμε πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία, και να ανακοινωθούν τα πρώτα games υπό την νέα LucasFilm Games.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανδρέας Αμανατίδης

Αν έπρεπε να χωρέσω τον εαυτό μου σε τρεις λέξεις, αυτές θα ήταν: Αστρονομία, Σειρές και Gaming. Μετά μουσικής βεβαίως.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;