Horizon Zero Dawn: Ο λόγος να ξεχάσουμε το Scalebound

 

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το τρέηλερ του Horizon Zero Dawn. Μια μόλις μέρα μετά την ανακοίνωση της Microsoft για την ακύρωση του πολυαναμενόμενου Scalebound. Αυτό μάλλον μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ως σύμπτωση, αλλά οι άνθρωποι της Sony και της Guerrilla Games το βλέπουν μάλλον ως ένα ευτυχές ατύχημα.

Από την άλλη, η Microsoft όχι μόνο έχασε έναν πολλά υποσχόμενο τίτλο, αλλά την αμέσως επόμενη μέρα είδε τον ανταγωνιστή να εμφανίζει έναν παρόμοιο αποκλειστικό τίτλο! Φαντάζομαι είχαν και καλύτερο ξύπνημα.

Αλλά ας είμαστε δίκαιοι. Η κυκλοφορία του Horizon Zero Dawn συμπέφτει με την κυκλοφορία του επίσης αποκλειστικού για την Microsoft όμως, Halo Wars 2. Εκεί θα αναμετρήσουν τις δυνάμεις τους. Όμως πέρα από αυτό, η Sony και το PS4 έχουν αρκετές κυκλοφορίες, σε αντίθεση με την Microsoft που δεν έχει ανακοινώσει κάτι σίγουρο για τους επόμενους μήνες.

 Όπως και να το δούμε, η κυκλοφορία του Horizon Zero Dawn είναι πονοκέφαλος για την Microsoft. Η Sony φαίνεται να καλεί και ίσως να προκαλεί τους παίκτες του XBOX ONE με αυτό λέγοντας: “Προτιμήσατε το XBOX για το Scalebound, γιατί ήταν ένα game με εξαιρετικά γραφικά, open-world και πρωτοποριακό σύστημα παιχνιδιού με γιγαντιαία τέρατα; Εμ, νομίζω ότι κάτι έχω για σας. Η Microsoft σας πούλησε.”
Και κάπως έτσι ξυπνάνε μνήμες της Ε3, κατά την παρουσίαση των δυο νέων συστημάτων. Τότε που το XBOX ONE ανακοινώθηκε ακριβότερο κατά 100 δολάρια. Αυτήν τη στιγμή, πέρα από τους φανατικούς της Microsoft, που θα αγόραζαν οτιδήποτε τους πασάρει η εταιρία, κανείς δεν έχει κίνητρο να κινηθεί προς τα εκεί. Το Crackdown 3 μπορεί να είναι ένας αρκετά κατάλληλος τίτλος για να προσεγγίσει αγοραστές αλλά δεν πρόκειται να βγει πριν το τέταρτο τετράμηνο του 2017. Και αν καταφέρει να μείνει εντός προγράμματος και δεν το δούμε στο 2018!

Αυτό και μόνο είναι ένας λόγος που τελευταία οι πωλήσεις εμφανίζουν μεγάλη απόκλιση. H Sony παίρνει το προβάδισμα με σχεδόν διπλάσιες πωλήσεις στις ΗΠΑ. Και αυτό χωρίς κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια. Περισσότερο συμβαίνει μια κατάρρευση της Microsoft. Οι ακυρώσεις exclusive τίτλων ίσως κάνουν την Microsoft να σκεφτεί ότι θα πρέπει μάλλον να αλλάξει την πολιτική της. Τόσο ως προς την προσέγγιση, όσο και την διαπραγμάτευση με τις εταιρίες σχεδιασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

To Horizon Zero Dawn είναι open world action rpg. Ο παίκτης έχει τον έλεγχο της Aloy, μιας κυνηγού, η οποία ζει σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από ρομπότ. Όταν αυτή αποφασίζει να βγει στον κόσμο για να τον ανακαλύψει, έρχεται σε σύγκρουση με τα ρομπότ.
Aναμένεται να κυκλοφορήσει στις 28 Φεβρουαρίου 2017 στις ΗΠΑ και την 1η Μαρτίου 2017 στην Ευρώπη.

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανδρέας Αμανατίδης

Αν έπρεπε να χωρέσω τον εαυτό μου σε τρεις λέξεις, αυτές θα ήταν: Αστρονομία, Σειρές και Gaming. Μετά μουσικής βεβαίως.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;