Hakuoki games: Ένα ταξίδι στην φεουδαρχική Ιαπωνία

Σε προηγούμενο άρθρο ασχοληθήκαμε  με την κατηγορία των visual novel γενικότερα. Όπως είχαμε αναφέρει τα otome game ειναι μία υποκατηγορία των visual novel, τα οποία επικεντρώνονται κατα κύριο λόγο στο γυναικείο κοινό. Από την άλλη πλευρά, τα harem παιχνίδια επικεντρώνεται κυρίως στον ανδρικό πληθυσμό. Σε αυτό το άρθρο,  θα αναφερθούμε σε μία απο τις πιο γνωστές σειρές  otome game. Η σειρά Hakuoki κατάφερε να κερδίσει τους φαν των otome, καθώς συνδυάζει το ρομάντζο με γεγονότα της σκοτεινής πλευράς της ιαπωνικής κοινωνίας του 19ου αιώνα.

Αν κάποιος ψάξει τα παιχνίδια της σειράς  θα έρθει αντιμέτωπος με διάφορους τίτλους σε πλατφόρμες της Sony, Nintendo κτλ. και πολύ πιθανόν να τρομοκρατηθεί και να μην ξέρει απο που να αρχίσει. Το παιχνίδι «Hakuoki: Kyoto Winds» είναι μία καλή αρχή για να ενταχθείτε στον υπέροχο κόσμο του Hakuoki καθώς αποτελεί remaster των προηγούμενων εκδόσεων της σειράς.

Kyoto Winds plot

Η ιστορία εκτυλίσσεται μέσα απο τα μάτια της Chizuru Yukimura, μια δεκαοκτάχρονης  κοπέλας  η οποία έχει γνωρίσει πολλές κακουχίες στην ζωή της. Η αναζήτηση για την μυστηριώδη εξαφάνιση του  πατέρα της, την οδηγεί στην πόλη του Kyoto. Μία κοπέλα απροστάτευτη  σε μία ξένη πόλη,  σίγουρα είναι εύκολο θύμα για τους samurai. Μετά απο ένα συμβάν, συναντάει το τάγμα των Shinsengumi με τους οποίους θα συγκατοικήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα περάσει διάφορες περιπέτειες μαζί τους, σε μία περίοδο όπου η φεουδαρχική κοινωνία της Ιαπωνίας προσπαθεί να αλλάξει χαρακτήρα.

Η ιστορία αν εξαιρέσουμε τα διάφορα υπερφυσικά της στοιχεία και την εστίαση στο ρομάντζο, βασίζεται σε αληθινά ιστορικά γεγονότα. Αρχικά, όλοι οι πρωταγωνιστές με τους οποίους δίνεται η ευκαιρία στους παίκτες να συνάψουν σχέση είναι υπαρκτά πρόσωπα της ιαπωνικής ιστορίας όπως και το τάγμα των «Shinsengumi».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

hakuoki, otome games, kyoto winds, visual novel, samurai, shinsegumi
Πηγή εικόνας: visualnovelreviews.com

Hakuoki: Kyoto Winds

Αποτελεί το πρώτο μέρος της σειράς και ίσως είναι και η καλύτερη έκδοση του παιχνιδιού καθώς περιλαμβάνει πολλές βελτιώσεις  στα διάφορα animated bugs που αντιμετώπιζαν οι παλαιότερες εκδόσεις της σειράς. Ακόμη, στους ήδη υπάρχοντες πρωταγωνιστές έχουν προστεθεί έξι χαρακτήρες:

  1. Shinpachi Nagakura
  2. Keisuke Sanan
  3. Susumu Yamazaki
  4. Hachiro Iba
  5. Kazue Souma
  6. Ryouma Sakamoto

Επομένως, περισσότερες επιλογές αλλα και νέα route στην ιστορία. Εξάλλου, μην ξεχνάμε οτι ο στόχος των otome είναι η επιλογή ενός love interest και η ανάπτυξη μίας σχέσης μαζί του. Να σημειώσω σε αυτο το σημείο, οτι το «Kyoto Winds» καλύπτει μόνο το μισό του βασικού plot του Hakuoki. Η ιστορία των Shinsengumi συνεχίζεται και ολοκληρώνεται με το «Edo Blossoms», για το οποίο θα αναφερθούμε  επεκτεταμένα σε επόμενο άρθρο.

visual novel, shinsegumi, samurai, kyoto winds
Πηγή εικόνας: www.handheldplayers.com

Σχέδιο και Μουσική

Το remaster παιχνίδι της σειράς,  εκτός απο τις προσθήκες  περιλαμβάνει και βελτιώσεις στο σχέδιο. Τα CGs features σε συνδυασμό με ένα σχέδιο ιαπωνικού/άνιμε στύλ κατάφεραν να  ζωντανέψουν την ιστορία η οποία όπως και τα περισσότερα VN εκτυλίσσεται σαν μυθιστόρημα. Συνεργάστηκαν τρείς artist «Kazuki Yone» (original character design), «Miko» (για τα έξτρα γραφικά), «Shiki Sakigumi» (σχεδιασμό των έξτρα χαρακτήρων).

  Τo soundtrack του παιχνιδιού έχει δημιουργηθεί με στόχο να αναδείξει τις υπέροχες φωνές των πρωταγωνιστών. Το voice acting παίζει σημαντικό ρόλo  σε ένα visual novel και κυρίως σε ένα otome game, καθώς η εξέλιξη της πλοκής γίνεται μέσω ακουστικής αφήγησης και οπτικής εξιστόρησης των γεγονότων. Επομένως, το soundtrack λειτουργεί περισσότερο σαν επιπρόσθετο στοιχείο της σκηνικής παρουσίασης. Απο την άλλη πλευρά, το τραγούδι του παιχνιδιού «Ruri no Sora e», σε ταξιδεύει στην πόλη του Kyoto ενώ παράλληλα  μεταφέρει μια γλυκόπικρη γεύση.

Το πρώτο μισό του Hakuoki επικεντρώνεται κυρίως στην ιστορία του τάγματος των Shinsengumi, για αυτό τον λόγο η εμφάνιση του ρομάντζου είναι σχεδον μηδαμινή, σε αντίθεση με το δεύτερο μισό και την συνέχεια της σειρας. Το Kyoto Winds μεμονωμένα θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ιστορικό κατά βάση Visual Novel και όχι τόσο σαν otome game. Ωστόσο, αποτελεί το πρωτο μισό και ισώς και ένα είδος εισαγωγής η οποία κρίθηκε αναγκαία ώστε στο δεύτερο μισό της σειράς, ο παίκτης/ παίκτρια να δεθεί πιο συναισθηματικά με τους πρωταγωνιστές και να γνωρίσει ως ένα βαθμό και την τραγική ιστορία των Shinsengumi.

Καταλήγωντας, είναι ένα otome game το οποίο χτίζει σταδιακά το plot του, μία ιστορία γεματη προδοσίες, τραγωδία και αίμα. Εξάλλου η ιστορία των Shinsengumi και το παρελθόν των διάσημων στην εποχή μας samurai, δεν είναι τόσο ένδοξη όπως παρουσιάζεται σε αρκετές μεταφορές στην μεγάλη οθόνη.

Πληροφορίες:

Release Date: 16 Μαϊου 2017 (βόρεια Αμερική), 19 Μαϊου 2017 (Ευρώπη) για το PS VITA

Developer(s): Idea Factory, Design Factory

Publisher(s): Otomate, Idea Factory International

Artist(s): Kazuki Yone, Miko, Shiki Sakigumi

Platform(s): PS VITA, Steam (PC), PlayStation TV

ESRB Rating: M(Mature)

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ταξιαρχούλα Καρανίκα

Αρχαιολόγος που έχει πάθος για την τεχνολογια, τον κόσμο του gaming αλλα και την ιαπωνική κουλτούρα.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;