Guitar Hero: Ένα παιχνίδι για κάθε παρέα

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς θα ήταν να παίζετε σε ένα μουσικό συγκρότημα μαζί με την παρέα σας; Μήπως φοβηθήκατε ότι θα τα χάσετε αν παίξετε μπροστά σε κόσμο; Το Guitar Hero, με την συνεργασία της Activision, της Harmonix και της RedOctane μπορεί να σας βοηθήσει!

Το 2005 δημιουργείται ένα παιχνίδι που δίνει την ευκαιρία σε κάθε παίκτη να δοκιμάσει το ταλέντο του στο τραγούδι, την κιθάρα, το μπάσο και τα ντραμς.

GH instruments

Εκείνη τη χρονιά, βγαίνει στην κυκλοφορία το πρώτο παιχνίδι της σειράς Guitar Hero. Ο παίκτης επιλέγει το όργανο και τη δυσκολία που προτιμά κι έπειτα το τραγούδι που θέλει να παίξει από μία μεγάλη γκάμα τραγουδιών του παιχνιδιού. Έπειτα, γυρνά στην οθόνη, όπου βλέπει κόκκινα, κίτρινα, πράσινα, μπλε και πορτοκαλί σημαδάκια που του δείχνουν ποια κουμπιά να πατήσει. Στα φωνητικά, ο τραγουδιστής πρέπει να ανεβάζει και να κατεβάζει τον τόνο της φωνής του ανάλογα με τη γραμμή που βλέπει.

Guitar Hero

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο παίκτης μπορεί να παίξει μόνος του για να ξεκλειδώσει τραγούδια, χαρακτήρες και μουσικά όργανα με σχέδια ή να μπει σε Band Mode και να ροκάρει με φίλους. Αν κάποιος δεν τα πάει καλά, τότε για κάποια δευτερόλεπτα σταματά να παίζει και οι υπόλοιποι έχουν την δυνατότητα να καλύψουν το κενό και να τον βάλουν πάλι μες στο παιχνίδι. Αν κάποιος από τους παίκτες τα πάει πολύ καλά και δεν χάνει νότα, ξεκλειδώνεται ένα hero power το οποίο μπορεί να βοηθήσει έναν παίκτη που είναι σε time-out ή ακόμα και να τον αποτρέψει εξαρχής να μπει σε time-out.

Μετά την επιτυχία του Guitar Hero, το 2006, έρχεται στις κονσόλες μας το Guitar Hero 2. Όπως φαίνεται και από το λογότυπο του παιχνιδιού, οι developers έδιναν βάση σε rock και heavy metal μουσική.

GH Logo

Καθώς τα χρόνια περνούν, το budget των παιχνιδιών μεγαλώνει και η Neversoft (που είχε σχεδιάσει τα Tony Hawk) αποφασίζει να μπει στο παιχνίδι. Σιγά-σιγά τα παιχνίδια αποκτούν μουσική κάθε είδους για να υπάρχει μεγαλύτερη απήχηση στον κόσμο κι έτσι το 2009, με την ανακοίνωση του Guitar Hero 5, έρχεται και η αλλαγή του logo του παιχνιδιού.

GH 5 Logo

Το 2010, η παραγωγή ανακοινώνει τον επόμενο τίτλο που ετοίμαζε, μα το παιχνίδι δεν βγήκε ποτέ λόγω των κακών πωλήσεων τα προηγούμενα χρόνια και της κακής ποιότητας που είχε μέχρι τότε το παιχνίδι. Άλλωστε, βασική προϋπόθεση για να παίξει κάποιος Guitar Hero ήταν όχι μόνο να αγοράσει τα παιχνίδια, αλλά και τα όργανα τα οποία κόστιζαν αρκετά.

Από το 2010 μέχρι το 2015 έγιναν πολλές μάταιες προσπάθειες να βγει ένα καινούριο παιχνίδι και οι παραγωγοί μίλησαν για πρώτη φορά για ένα MMO (Massively Multiplayer Online) παιχνίδι όπου κάθε παίκτης θα έχει τη δυνατότητα να παίζει με άλλους παίκτες που παίζουν εκείνο το τραγούδι, εκείνη τη στιγμή ανά τον κόσμο.

Και κάπως έτσι κι έγινε…

Το 2015 η Activision ανακοινώνει έναν νέο τίτλο για την σειρά, το Guitar Hero Live, το οποίο φέρνει τρομερές αλλαγές στο παιχνίδι.

Μία από τις πιο βασικές αλλαγές είναι η ίδια η κιθάρα. Πλέον δεν υπάρχουν κουμπάκια σε μία σειρά με χρώματα, αλλά δύο σειρές (η μία κάτω από την άλλη) με τρία κουμπιά η κάθε μία, ώστε ο παίκτης να μπει πιο πολύ στο κλίμα του πώς παίζεται η κιθάρα στην πραγματικότητα. Για να γίνει μάλιστα και πιο ρεαλιστικό το παιχνίδι, ο παίκτης παίζει σε μαγνητοσκοπημένο κοινό σαν να ήταν σε πραγματική συναυλία.

GH Live

Έπειτα, αν κάποιος θέλει να σολάρει και να ξεκλειδώσει τραγούδια και hero powers έχει δύο επιλογές:

Αρχικά, μπορεί παίξει σε φεστιβάλ, με 3-4 τραγούδια στη σειρά, ξεκλειδώνοντας έτσι και τα επόμενα φεστιβάλ.

Αν δεν θέλει κάτι τέτοιο, μπορεί να μπει στο guitar hero live TV, ένα τελείως νέο mode. Εκεί ο παίκτης επιλέγει ένα από τα 2 κανάλια που έχει στη διάθεσή του, και παίζει με άλλα 9 άτομα που παίζουν εκείνη τη στιγμή στο ίδιο κανάλι. Όσο πιο ψηλά τερματίσει, τόσο πιο πολλούς πόντους παίρνει. Τα κανάλια ανά μία ώρα αλλάζουν είδος μουσικής έτσι ώστε να μπορεί καθένας να παίξει στο αγαπημένο του genre.

Παίζοντας στο Live TV, ο παίκτης μπορεί να ξεκλειδώσει και plays, δηλαδή ευκαιρίες να παίξει όποιο τραγούδι θέλει από μία γκάμα με πάνω από 200 τραγούδια, παλιά και νέα.

Guitar Hero Live

Αν θέλει κάποιος να παίξει με φίλους, δεν έχει παρά να κερδίσει ή να αγοράσει plays και να μπει σε band mode όπου θα παίζει μαζί με άλλες μπάντες που παίζουν το ίδιο τραγούδι εκείνη τη στιγμή!

Το καλό με το νέο Guitar Hero είναι ότι και η τιμή του παιχνιδιού αλλά και των οργάνων έχει μειωθεί αισθητά, έτσι ώστε να μπορεί κάθε παρέα να ροκάρει.

Σε περίπτωση βέβαια που ήδη γνωρίζετε κάποιο μουσικό όργανο, καλό θα ήταν να επιλέξετε κάτι άλλο και για να είναι μια μεγαλύτερη πρόκληση αλλά κυρίως γιατί πρέπει να θυμάστε πως το παιχνίδι έχει φτιαχτεί κυρίως για άτομα που δεν έχουν ιδέα από μουσικά όργανα οπότε θα σας είναι αρκετά εύκολο ή μπορεί και να σας μπερδέψει λίγο.

Αν λοιπόν σας αρέσει η μουσική και έχετε αναρρωτηθεί πώς θα ήταν να είστε σε ένα συγκρότημα με φίλους, τότε το Guitar Hero σας δίνει την απάντηση! Με μια μικρή επένδυση από το χαρτζιλίκι της παρέας μπορείτε να αγοράσετε το παιχνίδι και τα όργανα και να κερδίσετε ατελείωτες ώρες ροκαρίσματος και διασκέδασης.

Κι αν θέλετε μια πραγματική πρόκληση, τότε προτείνω ανεπιφύλακτα το Through the fire and flames, το οποίο είναι ίσως το δυσκολότερο τραγούδι σε όλη τη σειρά!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;