«God Of War : Ελληνική μετάφραση»

 

God Of War

Ήρθε η σειρά του αναμενόμενου «God Of War» να εξελληνιστεί (ας πούμε), με το Playstation 4 ήδη να είναι έτοιμο να μεταφράσει στη γλώσσα μας τις νέες περιπέτειες του Kratos. Με λογισμικό αναβαθμισμένο, είναι η μόνη κονσόλα που διαθέτει ελληνικό μενού στην αγορά οπότε έρχεται σε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του Έλληνα gamer.

Στο νέο κύκλο του παιχνιδιού τώρα (αν και έχουν γίνει πολλές αναφορές και έχουν ήδη γραφεί πολλά δεν μπορώ να μην γράψω δυο πράγματα) επιστρέφει η απόλυτη φονική μηχανή. Ο Kratos αυτή τη φορά συνοδεύεται από τον γιο του, Atreus, ο οποίος αν και δεν έχει γίνει ακόμη επισήμως γνωστό δεν θα είναι playable character. Οι Santa Monica Studio εστιάζουν μόνο στο singleplay, παρά την αρχή που έδειξε να γίνεται το 2013.

Το επόμενο κεφάλαιο βρίσκει τον «God Of War» λοιπόν στην Σκανδιναβία να μπλέκει με τους εκεί Θεούς, με τις εκεί μυθολογίες. Αυτό το είδαμε και στο πρώτο trailer του παιχνιδιού όταν εμφανίστηκε μπροστά του αλλά και στο γιο του (που είναι δίπλα του και στα δυο trailer που κυκλοφόρησαν) ο Γιόρμουνγκαντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιόρμουνγκαντ είναι ένα τεράστιο ερπετό της Σκανδιναβικής μυθολογίας, ή καλύτερα της μυθολογίας των λαών του βορρά. Είναι γιος του Λόκι και της Ανγκρόμποντα της γιγάντισσας και αποτελεί τον κύριο αντίπαλο του θεού Θωρ.

Είναι ήδη πολλά τα στοιχεία από το πρώτο μόνο trailer που μας κάνουν να ελπίζουμε στην εμφάνιση Θεών του βορρά. Αν κρίνουμε από την δουλειά που έγινε στα προηγούμενα παιχνίδια ανυπομονούμε.

Μια διαφορά στο σύστημα μάχης είναι η απουσία των «chaos blades» που αποτελούσαν το βασικό όπλο του Kratos. Τη θέση τους έχουν πάρει ένα τσεκούρι που έχει κάποιες (ας τις πούμε) μαγικές ιδιότητες και μια ασπίδα που εμφανίζεται και εξαφανίζεται κατά βούληση του παίχτη.

Κατά τα άλλα φαίνεται να υπάρχει το «points collection» και το «crafting» αλλά ακόμη είναι νωρίς για τελικά συμπεράσματα.

Θα είναι μια από τις ωραιότερες gaming εμπειρίες της επόμενης χρονιάς το ταξίδι στην Σκανδιναβία με οδηγό την Sony στο καράβι «God Of War». Και σε αυτό θα συμβάλλουν οι ελληνικοί υπότιτλοι. Βεβαίως θα ήθελα κάποτε και ένα voice-over  στη συγκεκριμένη σειρά καθώς έχουμε ταλαντούχους ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν αλλά ας μην είμαστε και αχάριστοι.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αποστόλης Σαμακοβλής

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Θεσσαλονίκη όπου μένω μέχρι και τώρα, σπούδασα δημοσιογραφία και ασχολούμαι με την αρθρογραφία - κειμενογραφία αρκετά χρόνια. Αγαπώ το gaming, τις ταινίες, τα βιβλία και οτιδήποτε δεν έχει σχέση με τον πραγματικό κόσμο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;