Gabe Newell: O Mr. Steam είναι πιο πλούσιος από τον Trump

SHARE

Θα μπορούσε ο Gabe Newell να είναι πιο πλούσιος από τον Donald Trump; O Donald Trump είναι ένα από τα πρόσωπα της χρονιάς. Αύριο ορκίζεται Πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά από μια πολύ επεισοδιακή προεκλογική και μετεκλογική περίοδο. Εκτός από την πολιτική του καριέρα, ο Trump είναι γνωστός για τις επιχειρηματικές του επιτυχίες. Η αυτοκρατορία του Real Estate που έχτισε, απλώνεται από την Νέα Υόρκη μέχρι το Σικάγο και το Τορόντο, και ακόμη 6 τοποθεσίες. Εκεί, του ανήκουν πολλά εμπορικά και επιχειρηματικά κτίρια.

Τα πλούτη του ήταν πάντοτε θέμα προβολής του ή αντιπαράθεσης. Σε πολλές αψιμαχίες του έχει αναφέρει ότι η περιουσία του αγγίζει τα 10 δις δολάρια. Όμως, εκτιμήσεις των Forbes και Google τον κατατάσσουν πολύ χαμηλότερα, κοντά στα 3,7 δις δολάρια. Αυτό δεν παύει όμως να τον καθιστά έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Από την άλλη μεριά, ο Gabe Newell, ένας φαινομενικά “όμοιος” του Trump ως επιχειρηματίας κι αυτός, είναι πολύ διαφορετικός χαρακτήρας. Είναι γνωστός για την μετριοφροσύνη του και ως γκουρού της τεχνολογίας. Έχει γιγαντώσει την φήμη του και την περιουσία του χωρίς να ξεσηκώσει καυγάδες με άλλους. Το ταλέντο του στην πληροφορική τον καθιστούν έναν από τους πιο πολύτιμους ανθρώπους που εργάστηκαν επάνω στην ανάπτυξη video games, όλων των εποχών.

Ως πρόεδρος της Valve Co., o Newell έχει δημιουργήσει μια μεγάλη περιουσία. Οι τελευταίες εκτιμήσεις της περιουσίας του είναι κοντά στα 4,1 δις δολάρια. Αυτό τον καθιστά σαφώς πιο πλούσιο από τον σύντομα Πρόεδρο Trump.
 
Η επιτυχία του Newell όσο και της Valve ως σύνολο έχει εκτοξευτεί τα τελευταία χρόνια λόγω της αύξησης της δημοφιλίας της πλατφόρμας video games, Steam. Στο γνωστό Steam, η Valve χρεώνει ένα ποσό εν είδει φόρου, σε κάθε εκδότη video game θέλει να προβάλλει το game του μέσα από το ηλεκτρονικό του κατάστημα. Ο συνδυασμός φήμης και “φόρου” γνώρισε μεγάλη επιτυχία με αποτέλεσμα ο Gabe Newell να είναι από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες αυτή την στιγμή, δεδομένου και της κατάστασης στην παγκόσμια οικονομία. Επιπλέον εισόδημα αποτελούν και οι λεγόμενες μικροσυναλλαγές στα παιχνίδια της Valve, Counter Strike: Global Offensive και Dota 2 τα οποία φιγουράρουν στην κορυφή της λίστας παικτών στο Steam.

Advertisement

Ο Newell ξεκίνησε ως προγραμματιστής στην Microsoft το 1983, αφότου παράτησε το Harvard. Θα εργαστεί για 13 χρόνια εκεί, έως ότου ανοίξει την Valve L.L.C. το 1996 μαζί με τον Mike Harrington. Μέσα σε 21 χρόνια, η επιτυχία του Steam είναι αδιαμφισβήτητη. Το Steam είναι η κορυφαία πλατφόρμα αγοράς και διαχείρισης video games στον κόσμο. Έχει 125 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, με την μέση ταυτόχρονη χρήση να ξεπερνά τoυς 11 εκατομμύρια χρήστες.

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αν έπρεπε να χωρέσω τον εαυτό μου σε τρεις λέξεις, αυτές θα ήταν: Αστρονομία, Σειρές και Gaming. Μετά μουσικής βεβαίως.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG