Femme fatale των games, μέρος 1ο.

Femme Fatale, Μέρος πρώτο

Όλοι μας έχουμε στο μυαλό μας παιχνίδια στα οποία μια ή και παραπάνω γυναίκες δεν θα ξεχάσουμε ποτέ! Και ποιο είναι το αίτιο γι αυτό; Η γλυκύτητα στις γυναίκες ή η ομορφιά τους; Ίσως όχι το πρώτο, σίγουρα δε το δεύτερο. Κυρίως όταν αυτό συνδυάζεται αρχικά από δυναμικότητα και μυαλό και σε δεύτερη κατηγορία από αιμοδιψή αισθήματα.

Όταν πρώτο σκέφτηκα το άρθρο αυτό δεν φανταζόμουν ότι θα ήταν τόσο δύσκολο να το γράψω.  Όχι μόνο γιατί υπήρξαν πολλές γυναίκες χαρακτήρες που άξιζαν τον τίτλο αυτό, αλλά γιατί δευτερευόντως βρέθηκα σε ένα τεράστιο δίλημμα. Σε ποιες εν τέλει να δώσω τον τίτλο; Στις δυναμικές γυναίκες που άλλαξαν την ιστορία των παιχνιδιών και την θεώρηση του θηλυκού στοιχείου στα games ή κατεξοχήν στις γυναίκες εκείνες οι οποίες απέδιδαν 100% το χαρακτηριστικό της femme fatale, ομορφιά, ικανότητες και αιμοδιψή ένστικτα ή ταλέντο στην απάτη;

Η δυσκολία αυτή με έκανε να αποφασίσω να βγάλω δύο μέρη για το ίδιο θέμα, όπου το πρώτο μέρος θα περιλαμβάνονταν οι «φυσιολογικές» femme fatale, αυτές οι δυναμικές γυναίκες που συνέλαβαν πολύ στην αλλαγή των γυναικείων χαρακτήρων στα games και στο δεύτερο μέρος οι περισσότερο σκοτεινές ηρωίδες που όλοι έχουμε αγαπήσει.

Ξεκινώντας λοιπόν, στο πρώτο μας μέρος θα περιληφθούν γυναίκες δυναμικές, που δεν χρειάζονται τίποτα για να ριχτούν στην μάχη και που παρόλα αυτά κρατάνε την θηλυκότητα τους στο έπακρο!

Lara Croft

Ποιος θα μπορούσε να αναφερθεί σε femme fatale και να παραλείψει την πανέμορφη Lara Croft! Σε μια τέτοια γυναίκα δεν χρειάζονται εξωτικά χρώματα! Η Λάρα κατάφερε να κάνει όλον τον ανδρικό πληθυσμό –και όχι μόνο- να ξετρελαθεί μαζί της, με τα καστανά της χρώματα μονάχα και της πληθωρικές καμπύλες της. Ο ρουχισμός της έδωσε την παραπάνω πινελιά μιας και παραμένει πρακτικός αλλά και σέξυ με όλη την σημασία της λέξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aerith Gainsborough

Στο αγαπημένο μου Final Fantasy 7, δεν θα μπορούσα να αφήσω απέξω την γλυκιά Αέριθ. Με την Αέριθ, επιστρέφουμε στον τύπο της γλυκιάς γυναίκας. Όμως ο χαρακτήρας είναι αυτό που πολλοί μας αποκαλούμε «ήρεμη δύναμη». Παρά το μυστικό και την δύναμη που κρατά, η γλυκιά Αέριθ μπαίνει στη λίστα μου με τις femme fatale μιας και δε διστάζει να θυσιαστεί την ύστατη στιγμή. Αυτή η θυσία και η πίστη της είναι που την καθιστούν μια χαρακτήρα που όσοι έχουν ασχοληθεί με το Final Fantasy δεν θα ξεχάσουνε ποτέ!

Tifa Lockhart

Μπορεί η Αέριθ να έδωσε τη ζωή της μία, η Τίφα όμως αποτελεί τον χαρακτήρα εκείνο που ποτέ δε θα σταματήσει να παλεύει για αυτό που θεωρεί σωστό! Όμορφη και πληθωρική, η Τίφα έχει την δύναμη να πολεμάει με τις γροθιές της ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Ο ισχυρός εγωισμός και η ανάγκη να προστατεύσει τους ανθρώπους που αγαπάει φαίνονται έκδηλα στον χαρακτήρα της, μιας και πολλές φορές αυτά ήταν που την οδήγησαν σε μάχες που ήταν εξαρχής χαμένες. Το σθένος όμως και η αυταπάρνηση της ήταν οι λόγοι που θα την κάνουν να ριχτεί στη μάχη πρώτη, δίχως να περιμένει βοήθεια.

Jill Valentine

Περνώντας σε πιο σκοτεινά παιχνίδια, δεν θα μπορούσε να λείπει επίσης η μοναδική Τζιλ. Μπορεί το Resident Evil να μην είναι εξ ολοκλήρου μιλιταριστικό παιχνίδι, η Τζιλ ωστόσο αποτελεί την ενσάρκωση της πειθαρχίας, της εκπαίδευσης και της φονικότητας. Η Τζιλ παρέμενε παγερά ψύχραιμη την ώρα που εμείς τρέμαμε στην ιδέα του τι μας περιμένει στη γωνία. Παρά τον ανδροκρατούμενο χώρο του Resi, η Τζιλ και οι ικανότητες της στον χειρισμό των όπλων σε συνδυασμό με το μέγεθος της, της δίνουν επάξια μία θέση στη λίστα μας.

Ada Wong

Ακόμα μια χαρακτήρας του Resident Evil, η Άντα είναι μία γυναίκα ασιατικής καταγωγής με χαρακτηριστικά ψυχρού εκτελεστή. Το παρουσιαστικό της Άντα είναι το άκρως αντίθετο του τι περιμένει κάποιος. Γόβες, φόρεμα με κόψη, πανέμορφο πρόσωπο. Κι όμως η Άντα είναι από τους πιο θανάσιμους χαρακτήρες στον κόσμο του Resident Evil. Είναι ακριβής και ατρόμητη, μυστηριώδης και θανατηφόρα. Συνδυάζει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά μιας femme fatale.

Mona Sax

Από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες στο Max Payne, για να μη πω η πιο ενδιαφέρουσα. Η Μόνα είναι μια γυναίκα που δεν θες να τα βάλεις μαζί της και αυτό φαίνεται πολλοίς από την σχέση που έχει με τον Μαξ. Με ένα απλό κούνημα των μαλλιών της κάνει τον Μαξ να σέρνεται, ενώ μπορεί να τον σκοτώσει όποτε θέλει. Από τις καλύτερες εκπροσώπους του είδους μιας και η Μόνα μέχρι τελευταίας στιγμής είναι θανατηφόρα, σκοτεινή, ποθητή και απόλυτα αναξιόπιστη.

Meryl Silverburgh

Πεισματικά δεν γινόταν να αφήσω απέξω την καταπληκτική Μέριλ από το Metal Gear Solid. Η Μέριλ είναι αυτή που δίνει στην γυναίκα τον μιλιταριστικό χαρακτήρα! Ένας δύσκολος ρόλος για μια γυναίκα, η Μέριλ γκρεμίζει όλα τα στερεότυπα. Όχι μόνο γιατί αποτελεί μια όμορφη γυναίκα σε ένα στρατιωτικό πόστο, αλλά γιατί δείχνει ότι και μια γυναίκα μπορεί να αναλάβει δύσκολες αποστολές και να τις επιτύχει! Η Μέριλ θα μπορούσε να αποτελεί το πρότυπο κάθε νέας δυναμικής γυναίκας.

Κλείνοντας αυτό το άρθρο να πω πως η συνέχεια αναμένεται καλύτερη, μιας και εκεί βρίσκονται οι περισσότερο αγαπημένες μου χαρακτήρες! Ίσως μάλιστα πολλοί να περιμένετε το δεύτερο αυτό μέρος, το πιο σκοτεινό!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κοτίβα Μαρία

Αναζητώντας την αλήθεια στον χώρο των Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ βρήκα την πολυεπίπεδη φύση της. Tώρα προσπαθώ να την καταλάβω...

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;