Το Eve Online στο κυνήγι εξωπλανητών

Με το κυνήγι μιας νέας Γης να είναι στο προσκήνιο αυτή την περίοδο, έρχεται το Eve Online για να αλλάξει τα δεδομένα των βιντεοπαιχνιδιών όπως τα ξέραμε. Η ισλανδική εταιρία ανάπτυξης video games CCP, ανακοίνωσε ότι οι επιστήμονες θα εκμεταλλευτούν την ισχυρή κοινότητα του Eve Online για να αναλύσουν πραγματικά αστρονομικά δεδομένα. Τα δεδομένα αυτά θα βοηθήσουν στην αναζήτηση εξωπλανητών, δηλαδή πλανητών έξω από το ηλιακό μας σύστημα.

 Στις 22 Φεβρουαρίου 2017, η NASA ανακοίνωσε τον εντοπισμό 7 νέων εξωπλανητών που μοιάζουν με τη Γη. Οι 7 νέοι πλανήτες περιστρέφονται γύρω από έναν ήλιο σε απόσταση 40 έτη φωτός από το ηλιακό μας σύστημα, στον αστερισμό του Υδροχόου.

Πρόκειται για μια πολύ έξυπνη ιδέα, η οποία θα συνδέσει την επιστημονική έρευνα και τα βιντεοπαιχνίδια ως μία απρόσκοπτη εμπειρία παιχνιδιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Οι ερευνητικές εργασίες, πλήρως ενσωματωμένες στο παιχνίδι, μπορούν να ανοίξουν ένα νέο κανάλι μεταξύ του παίκτη και της επιστημονικής κοινότητας. Έτσι, η μετατροπή ενός μικρού κομματιού των δισεκατομμυρίων ωρών παιχνιδιού, θα επιφέρει μια τεράστια συμβολή στην επιστημονική έρευνα και θα αλλάξει την αντίληψή μας για την εμπειρογνωμοσύνη των βιντεοπαιχνιδιών.

Τί είναι το Eve Online

Το Eve Online κυκλοφόρησε επίσημα το 2003 από την CCP games (Crowd Control Productions). Πρόκειται για ένα διαδικτυακό παιχνίδι, που ανήκει στην κατηγορία των MMO (Mass Multiplayer Online). Αυτό που το κάνει να διαφέρει από τους ανταγωνιστές του, είναι το γεγονός ότι περιέχει έναν κόσμο που αποτελείται από 7.500 συνδεδεμένα αστρικά συστήματα με το όνομα New Eden. Μέσα σε αυτό τον κόσμο, μπορείς να ταξιδεύεις ως πιλότος διαστημόπλοιου και να συμμετέχεις σε διάφορες αποστολές. Η επιτυχία στις αποστολές αποφέρει in game χρήματα, με τα οποία αναβαθμίζεις διαστημόπλοια ή αποκτάς καινούρια.

To Eve Online και η επιστημονική έρευνα

Το Eve Online έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με την επιστημονική πλατφόρμα της Massively Multiplayer Online Science (MMOS). Στόχος ήταν η καταγραφή των ανθρώπινων κυττάρων και η δημιουργία ενός Άτλαντα αυτών, πράγμα που επιτεύχθηκε με επιτυχία πέρα από κάθε προσδοκία. Το κυνήγι των εξωπλανητικών δεδομένων στο Eve Online θα πρέπει να είναι ακόμα πιο εύκολο.

Η CCP σε συνεργασία με την MMOS, το πανεπιστήμιο του Ρέικιαβικ και το πανεπιστήμιο της Γενεύης μέσω του Eve Online, θα προσφέρει μια νέα εμπειρία μέσω του Eve’s Project Discover. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι παίκτες να αλληλεπιδρούν με πραγματικά αστρονομικά δεδομένα.

Οι παίκτες θα βοηθούν στην ταξινόμηση των δεδομένων, τα οποία θα αποστέλλονται στο πανεπιστήμιο της Γενεύης, συμβάλλοντας στην έρευνα για περισσότερους εξωπλανήτες.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν στο Eve Fanfest  τον Απρίλιο του 2017, σε μία παρουσίαση από τον Michel Mayor, τον βραβευμένο Ελβετό αστροφυσικό, η ομάδα του οποίου ανακάλυψε τον πρώτο εξωπλανήτη.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαρίνα Χατζή

Παιδί των 90's, με ανήσυχο πνεύμα που ποτέ δεν εφησυχάζει και ψάχνεται συνεχώς για νέες προκλήσεις. Ποιό είναι το motto μου και στάση ζωής μου; "Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει σε τι ύψη μπορείς να πετάξεις. Ούτε και εσύ ο ίδιος δε θα το ξέρεις, προτού ανοίξεις τα φτερά σου."

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;