Έρευνα αποκαλύπτει: Pokemon Go,Stress Go!

pokeomonΑπό το 2016 μέχρι σήμερα το Pokemon Go έχει εξαπλωθεί σαν μανία. Πρόκειται για μια εφαρμογή στο κινητό του χρήστη, η οποία στοχεύει στην αναζήτηση,συλλογή και εκπαίδευση Pokemon. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί την τοποθεσία του χρήστη η οποία καθορίζει και το ποια πόκεμον υπάρχουν-εάν υπάρχουν στην περιοχή. Έτσι ο χρήστης κινείται στον πραγματικό κόσμο και με το κινητό του τσεκάρει την εφαρμογή για πόκεμον! Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, η εφαρμογή έχει συμβάλλει κ αλλού πέρα από τη διασκάδαση του χρήστη και την αναβίωση της εφηβικής του ηλικίας!

Gonna catch’em all

pokemonpokemon

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

 

Το κινητό λοιπόν του χρήστη χάρη στην εφαρμογή μεταμορφώνεται σε ένα εξελιγμένο Pokedex. Ο χρήστης, σαν άλλος Asch Ketcam όχι μόνο ενημερώνεται για τα Pokemon,αλλά  μεταφέρεται και στον κόσμο τους. Σε αυτό στηρίζεται και η επιτυχία της εφαρμογής Pokemon Go, η οποία μόνο τις 8 πρώτες εβδομάδες εγκαταστήθηκε από πάνω από 500 χιλιάδες χρήστες. Φυσικά καθοριστικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός, ότι η  ομώνυμη σειρά κινουμένων σχεδίων ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στο κοινό. Παρόλα αυτά, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι τα πόκεμον αναβίωσαν μετά από τόσα χρόνια μέσω μιας εφαρμογής κινητού.

Τα οφέλη του Pokemon Go σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες

pokemon

Πρόσφατη επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature,αποκαλύπτει ότι το δημοφιλές παιχνίδι Pokemon Go πέρα από τη διασκέδαση ανακουφίζει και από το άγχος. Η έρευνα έγινε σε 3.915 εργαζόμενους ηλικίας  18 μέχρι 50+, από επιστήμονες του πανεπιστημίου του Τόκυο. Στα πλαίσια της έρευνας, εξετάστηκαν τρεις ομάδες εργαζομένων: κατοίκοι της Ιαπωνίας, εργαζόμενοι σε εταιρείες ή  freelancers και εργαζόμενοι πλήρους ωραρίου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, οι παίκτες παρουσίασαν σχετικά λιγότερο άγχος. Έτσι οι επιστήμονες θεωρούν ότι η εφαρμογή θα μπορούσε να συμβάλλει στην καλύτερη ψυχική υγεία των εργαζομένων. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που μια έρευνα καταλήγει στο γεγονός ότι η ενασχολήση με ηλεκτρονικά παιχνίδια μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη ψυχική υγεία. Είναι όμως η πρώτη έρευνα που αφορά τις ψυχολογικές επιδράσεις της εφαρμογής Pokemon Go.

pokemon

Σε προηγούμενη έρευνα, επιστήμονες εξέτασαν τα σωματικά οφέλη της συγκεκριμένης εφαρμογής. Η έρευνα που έγινε από επιστήμονες του πανεπιστημίου του Standford με τη βοήθεια της Microsoft, εξέτασε 32,000 χρήστες σε περίοδο 3 μηνών. Με τη χρήση επιταχυνσιομέτρων οι ερευνητές προσδιόρισαν το “μέγεθος” της φυσικής δραστηριότητας του χρήστη που έπαιζε pokemon go. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν ήταν φυσικά η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας του χρήστη,καθώς περπατάει για να πιάσει Pokemon! Για το διάστημα ενός μήνα,η αύξηση αυτή ήταν της τάξης του 25 % τη μέρα που αντιστοιχεί σε 1473 επιπλέον βήματα τη μέρα κατά μέσο όρο.

Συμπερασματικά λοιπόν,λαμβάνοντας υπόψη τις ανωτέρω έρευνες μήπως πρέπει να ψάξεις και εσύ για τον Pikatchu αντί να κάθεσαι στον καναπέ;


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ζωή Καλπαξίδου

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και είμαι απόφοιτη του τμήματος Φυσικής,του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.Η περιέργεια μου για κάθε τι καινοτόμο στο χώρο της Επιστήμης και της Τεχνολογίας με ώθησε σε μεταπτυχιακές σπουδές στον ίδιο τομέα αλλά και στην αρθρογραφία,με την οποία ασχολούμαι τα τελευταία χρόνια.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;