Έρχεται το StarCraft Remastered

StarCraft Remastered

Όταν κάποιος ακούει e-sports, στο μυαλό του έρχεται το League of Legends, ή το Dota 2. Η αλήθεια είναι ότι η εταιρία που ξεκίνησε όλη αυτή τη βιομηχανία θεάματος, ήταν η Blizzard Entertainment, με το Starcraft. Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι το Starcraft επιστρέφει, με την remastered 4K έκδοση του!

Το εκπληκτικό real-time strategy δημιουργήθηκε από την Blizzard το 1998, και είναι ένα από τα καλύτερα games που έχουν κυκλοφορήσει. Αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο, αποτελώντας έναν από του 4 πλέον original τίτλους της εταιρίας, Starcraft, Warcraft, Diablo και Overwatch.

H HD remastered έκδοση του StarCraft θα έχει τον τίτλο StarCraft: Remastered. Ανακοινώθηκε από τον πρόεδρος της Blizzard, Mike Morhaime στο Ι <3 StarCraft event στην Σεούλ της Νότιας Κορέας. Εορτάζοντας τα 19α γενέθλια του τίτλου, προβλήθηκε και το παρακάτω teaser:

Οι αναλύσεις 4K και UHD  έχουν αρχίσει να γίνονται το standard όταν αφορά νέα games είτε σε PC είτε σε κονσόλες. Η Blizzard φροντίζει όχι μόνο οι νέοι της τίτλοι να είναι συμβατοί με την νέα τεχνολογία, αλλά να επαναφέρει και ορισμένους κλασικούς τίτλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Morhaime τόνισε τι ακριβώς θέλει να πετύχει η εταιρία με την επανακυκλοφορία του StarCraft:

«To StarCraft είναι η αγνή απόσταξη του DNA της Blizzard. Η ιστορία, το gameplay, όλες οι μικρές λεπτομέρειες που το αναδεικνύυν ως ποιοτητική ψυχαγωγία. Αυτό που κάνουμε τα τελευταία 20 χρόνια. Με την νέα αυτή έκδοση ανανεώνουμε τα γραφικά, τον ήχο και την online υποστήριξη ώστε να είμαστε σίγουροι ότι οι παίκτες μας θα μπορούν να απολαμβάνουν το game για ακόμη 20 χρόνια!»

Οι διαφορές μεταξύ παλιάς και νέας έκδοσης

Αριστερά η παλιά και δεξιά η καινούρια έκδοση

StarCraft SD (left) and StarCraft Remastered in 4K (right) [Image by Blizzard Entertainment]
StarCraft SD (left) and StarCraft Remastered in 4K (right) [Image by Blizzard Entertainment]
StarCraft SD (left) and StarCraft Remastered in 4K (right) [Image by Blizzard Entertainment]
  • 4K Ultra HD γραφικά και αναβαθμισμένος ήχος: Το StarCraft: Remastered θα περιλαμβάνει μεγάλης ανάλυσης μοντέλα μονάδων, κτιρίων, κίνησης, όπως και ανώτερης ποιότητας ήχο, μουσική και ηχητικά εφέ. Αυτό θα αναβαθμίσει το παιχνίδι ώστε να ανταποκρίνεται στα πρέπει της εποχής, δίνοντας όμως το παλιό καλό game αυτούσιο.
  • Το ίδιο Gameplay: Το gameplay έχει μεταφερθεί ως έχει, με τις παλιές τακτικές και κινήσεις να ισχύουν ακόμη. Αυτό θα επιτρέψει στους παλιούς παίκτες να απολαύσουν το game όπως παλιά.
  • Περιέχει όλες τις αποστολές, Original ή Expansion: Οι μάχες στον Koprulu Sector επιστρέφουν αυτούσιες στο πεδίο της μάχης. Διοικήστε τις δυνάμεις των Terran, Zerg και Protoss μέσα από 50 αποστολές γεμάτες ιστορία.
  • Ερωτευτείτε το ξανά: Ζήστε την εμπειρία ξανά, με τους ίδιους ήρωες και κακούς, όπως ο Marshal Jim Raynor, η Lieutenant Sarah Kerrigan, και ο Praetor Fenix.
  • Αναβαθμισμένο Storytelling: Οι αυθεντικές κινηματογραφικές σκηνές θα αναβαθμιστούν σε 1080p ποιότητα, ενώ οι ενδιάμεσες σκηνές θα σχεδιαστούν εξ αρχής με σκίτσα στυλ κόμικ.
  • Διατήρηση του Online Gaming: Εκτός από καλύτερο matchmaking, οι παίκτες θα μπορούν να μένουν σε επαφή με τους φίλους τους και να αναβιώσουν την κοινότητα του StarCraft.

Μαζί με όλα αυτά, σύμφωνα με τον Pete Stilwell, παραγωγό κλασικών games της Blizzard, αυτοί που θα αποκτήσουν την Remastered έκδοση θα πάρουν και κάτι επιπλέον. Το StarCraft Anthology, το οποίο θα περιέχει την original έκδοση του 1998, μαζί με το expansion του, StarCraft: Broodwar

Η αναμονή δεν θα είναι μεγάλη, καθώς το StarCraft Remastered αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανδρέας Αμανατίδης

Αν έπρεπε να χωρέσω τον εαυτό μου σε τρεις λέξεις, αυτές θα ήταν: Αστρονομία, Σειρές και Gaming. Μετά μουσικής βεβαίως.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;