Έρχεται το Monster Hunter Generations Ultimate

Με το Monster Hunter Generations Ultimate να έρχεται στο Nintendo Switch στις 28 Αυγούστου (έχει ήδη κυκλοφορήσει από τον Αύγουστο του 2017 στην Ιαπωνία ως Monster Hunter XX), σημαίνει πως θα έχουμε Monster Hunter διαθέσιμο σε κάποια μορφή σε οποιαδήποτε πλατφόρμα επιλέγει ο καθένας. Και ενώ είναι καλύτερο για όλους σας να ξεκινήσετε από το Monster Hunter World, διότι είναι το πιο εύκολο συγκριτικά της όλης μέχρι σήμερα σειράς (και το καλύτερο), ακούστε μερικούς λόγους που πρέπει να παίξετε το Generations Ultimate και στο Nintendo Switch.

Monster Hunter Generations Ultimate

Κατ’ αρχάς, τι είναι το Monster Ηunter Generations; Είναι για να το πούμε πολύ απλά ένα best of όλων των Monster Hunter παιχνιδιών που βγήκαν μέχρι σήμερα (εκτός του World). Δηλαδή έχουμε τέσσερις πόλεις από τα 1-4, καθώς και τα καλύτερα τέρατα που εμφανίζονταν σε όλα αυτά. Αυτό σημαίνει πώς θα έχει απήχηση και σε βετεράνους του παιχνιδιού που θέλουν να ξαναζήσουν παλιές στιγμές, και σε καινούργιους οι οποίοι μπορεί να ξεκίνησαν με το Monster Hunter World και θέλουν να γνωρίσουν ως κάποιο βαθμό το τεράστιο κόσμο του franchise.

Ας επικεντρωθούμε λίγο στους νέους παίκτες που το πρώτο τους παιχνίδι ήταν το Monster Hunter World. Αυτοί θα αντιμετωπίσουν κάποια δυσκολία στο να ξεκινήσουν αυτό το παιχνίδι, καθώς παίζει περισσότερο όπως οι παλαιότεροι τίτλοι της σειράς. Το World προσφέρει πολλές ευκολίες όπως αυτόματο item crafting, να πίνεις potions ενώ κινείσαι, quick transport στο camp κατά τη διάρκεια της αποστολής, να ανανεώσεις τη λίστα με τα items σου επίσης κατά τη διάρκεια μιας αποστολής, να αλλάζεις όπλα επίσης κατά τη διάρκεια μιας αποστολής κ.α. Καμία από τις ευκολίες αυτές δε θα βρείτε στο Generations Ultimate. Ακολουθεί τη κλασσική συνταγή της σειράς, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι κατά πολύ δυσκολότερο από το δυτικοποιημένο World.

Monster Hunter Generations Ultimate

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι το διαφορετικό προσφέρει το Generations σε σχέση με το World; Επειδή αποτελεί spinoff και όχι μέρος της αριθμημένης σειράς (το Monster Hunter World είναι στην ουσία το νούμερο 5), οι developers έχουν περισσότερη ελευθερία ως προς το περιεχόμενο που θα έχει το παιχνίδι. Για να το εξηγήσω λίγο καλύτερα, τα Monster Hunter φτιάχνονται από δυο ομάδες, η βασική δουλεύει στους αριθμημένους τίτλους και η μικρότερη στα spinoffs. Έτσι μπόρεσαν να φτιάξουν το World και το Generations ταυτόχρονα. Όντας λοιπόν spinoff, στο Generations μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε 4 διαφορετικά hunting styles, το καθένα από τα οποία σου δίνει διαφορετικές δυνάμεις, δυνατότητες και αλλάζει το τρόπο που παίζεις το παιχνίδι ακόμα κι όταν χρησιμοποιείς το ίδιο όπλο. Αυτό σε συνδυασμό με τα περίπου 100 μεγάλα τέρατα και περίπου 600 διαφορετικά όπλα και πανοπλίες που μπορείς να φτιάξεις, το κάνει έναν must-buy τίτλο για το Switch.

Monster Hunter Generations Ultimate

Είμαι fan της σειράς από το πρώτο Monster Hunter στο PS2, είναι σίγουρα μέσα στο top 5 μου, έχω αφιερώσει χιλιάδες ώρες παίζοντας σε ότι πλατφόρμα σχεδόν έχει βγει και χαίρομαι που επιτέλους αρχίζουν και γίνονται δημοφιλή κα στη δύση, διότι το Monster Hunter Generations Ultimate ήταν από θέμα πιθανοτήτων στο 50-50 αν θα μεταφραζόταν από τα Ιαπωνικά στα Αγγλικά για τη δύση. Χαίρομαι που θα συμβεί τελικά. Happy Hunting αυτή τη φορά…..


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Βασίλης Χατζηγεωργίου

Σπούδασα Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης μπας και καταλάβω το μυστήριο της ζωής, αλλά τελικά κατάλαβα ότι η ζωή είναι απλά μια φαντασία και τη δημιουργείς όπως εσύ θέλεις....

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;