Έρχεται ανακοίνωση για το Nintendo Switch Pro;

Nintendo Switch Pro
πηγή εικόνας: wccftech.com

Η ανάγκη μιας αναβαθμισμένης κονσόλας Nintendo Switch έχει εκφραστεί, σχεδόν από την κυκλοφορία της βασικής έκδοσης. Το Nintendo Switch εξ αρχής ήταν μια σχετικά αδύναμη κονσόλα. Το ότι κατάφερε να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό με άλλα θετικά, ήταν μια τεράστια επιτυχία. Η αδυναμία του Hardware όμως, της κονσόλας ήταν πάντα ένα αρνητικό κομμάτι της. Τo Switch δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ανταγωνιστεί σε επίπεδο specs, όχι μόνο το Playstation 5 και το XBOX Series X, αλλά ούτε καν τις προηγούμενες κονσόλες των 2 “μεγάλων”.

Πρόσφατες καταχωρήσεις στο Amazon, μας δείχνουν ότι το Nintendo Switch Pro είναι μια πραγματικότητα που έρχεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, η Nintendo θα ανακοινώσει πολύ σύντομα, την κυκλοφορία ενός αναβαθμισμένου συστήματος, του Nintendo Switch Pro ή όπως προτιμούν κάποιοι να το αναφέρουν, του Super Nintendo Switch!

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη η Nintendo έχει προγραμματίσει ένα Pre-E3 event, Nintendo Direct. Τότε, είναι πιθανή η ανακοίνωση του νέου Switch. Ειδικότερα, αν κάποιος λάβει στα σοβαρά τις φήμες για την κυκλοφορία του στα τέλη του τρίτου τριμήνου του 2021 (δηλαδή κάπου τον Σεπτέμβριο, πριν τις γιορτές Halloween, Thanksgiving, Χριστούγεννα), τότε η ανακοίνωση του σύντομα, είναι μονόδρομος και κάτι που ίσως έχει αργήσει πολύ.

Μετά από αυτό το event, η Nintendo θα παρουσιαστεί και στην Ε3, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιουνίου 2021. Εκεί θα ήταν μια πιθανή ανακοίνωση του νέου Switch, αλλά ο χρόνος δεν επαρκεί για αυτό, και επίσης θα ήταν καλύτερο, η ανακοίνωση να συμβεί τώρα, πριν την έκθεση, ώστε να δούμε περισσότερες λεπτομέρειες τότε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νέα έκδοση θα έχει ελαφρώς μεγαλύτερη οθόνη OLED, 2 θύρες USB 3.0 και μια θύρα Ethernet στην φορητή συσκευή για καλύτερη σύνδεση με το internet. Επίσης θα φέρει αναβαθμισμένο UI και 4Κ ανάλυση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το Nintendo Switch Pro, θα είναι ακριβότερο από την τωρινή τιμή του απλού Nintendo Switch. Στην Ελλάδα η βασική κονσόλα κοστίζει περίπου 350 ευρώ και η Lite περίπου 200 ευρώ. Άρα μια υποτιθέμενη τιμή για το Pro θα μπορούσε να είναι τα 450 ή ακόμη και τα 500 ευρώ. Σταδιακά, η βασική έκδοση θα καταργηθεί, αφήνοντας πίσω της μόνο την Pro και τη Lite.

Αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την Ε3 θα έχουμε από την επόμενη εβδομάδα, για όλες τις εταιρίες και τις νέες ανακοινώσεις!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανδρέας Αμανατίδης

Αν έπρεπε να χωρέσω τον εαυτό μου σε τρεις λέξεις, αυτές θα ήταν: Αστρονομία, Σειρές και Gaming. Μετά μουσικής βεβαίως.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;