Days Gone – Trailer πριν την κυκλοφορία

 

Το Days Gone επιτέλους θα κυκλοφορήσει. Και θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες. Το χωρίζουν μόλις λίγες ημέρες από τα χέρια μας, ακούγεται απίστευτο. Λίγες ημέρες για να πάρει τη θέση του στο ράφι με τα παιχνίδια, όπου ήδη το περιμένει μια περίοπτη. Είναι τρομακτικό το πόσο πολύ περιμένει το συγκεκριμένο παιχνίδι το gaming κοινό.

Έχουμε γράψει ξανά και ξανά ότι πρόκειται για ένα αναμενόμενο game. Το hype του Days Gone χτίζεται αρκετό καιρό. Χτίζεται με τέτοιο τρόπο και τόσο έντονα που περιμένουμε το επόμενο αριστούργημα του gaming. Μετά το God Of War 4 φυσικά. Και όχι, δεν είναι τόσο τραβηγμένη μια τέτοια δήλωση, είναι μια πραγματικότητα που θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα βιώσουμε.

Η Sony ακολουθώντας τη συνταγή του teasing, δημοσίευσε το τελευταίο trailer του Days Gone. Βλέπουμε τον κόσμο μέσα στον οποίο θα περιπλανηθούμε, βλέπουμε ένα μικρό ποτ-πουρί του περιβάλλοντος. Και είμαστε για ακόμη μια φορά ενθουσιασμένοι.

The hype is real, που λένε και στα χωριά μας.

 

Days Gone – Gameplay Trailer

 

Στο trailer κάνουν εμφάνιση οι αλλοπρόσαλλοι Freakers, τα άγρια ζώα που έχουν απομείνει στο κόσμο και φυσικά ο πρωταγωνιστής, Deacon St. John. Οι σύμμαχοι του Deacon και οι εχθροί, η μηχανή του που θα είναι το μέσο μεταφοράς στο open world environment καθώς και οι μέθοδοι καταστροφής των νεκροζώντανων.

Τώρα, πολλοί “συνάδελφοι” gamers κρατάν μικρό καλάθι όσον αφορά το Days Gone. Ίσως να κάνουν και την καλύτερη δουλειά, ίσως δεν πρέπει να είμαστε ενθουσιώδεις υπέρ του δέοντος. Ίσως να απογοητευτούμε όταν παίξουμε το παιχνίδι. Ίσως να περιηγηθούμε σε έναν κόσμο ο οποίος δε θα είναι αυτός που σχεδιάσαμε στο μυαλό μας.

Ναι, ίσως το Days Gone να μην είναι το παιχνίδι που θέλουμε όλοι να είναι.

Advertisement

Τα παραπάνω τα σκέφτονται αρκετοί, όμως δεν είμαι ένας από αυτούς. Δυστυχώς, η ιστορία και το υπόβαθρο του Deacon με κέρδισαν εδώ και αρκετό καιρό. Ο λόγος είναι απλός: μέσω μιας ιστορίας post apocalyptic θα δούμε την ιστορία ενός ανθρώπου ο οποίος έχει χάσει τα πάντα. Έχασε την outlaw οικογένεια του, τη γυναίκα του, τον κόσμο γύρω του (στην κυριολεξία).

Έχασε και τον αυτό του, όπως είδαμε σε προηγούμενο trailer.

Η ομορφιά του gaming είναι αυτή, ας είμαστε ειλικρινείς. Παίζουμε παιχνίδια πλέον, όσοι είμαστε λίγο μεγαλύτερα παιδιά, για το νόημα πίσω από το game. Για την πλοκή, το σενάριο, την υπόθεση, την υλοποίηση μιας ιστορίας. Μηνύματα και αλληγορίες υπάρχουν στα παιχνίδια, αρκεί να τις εντοπίσουμε. Κι όταν τις εντοπίσουμε, αρκεί να σκεφτούμε το λόγο για τον οποίο υπάρχουν. Κι όταν βρούμε κι αυτόν, αρκεί να ανοίξουμε το μυαλό και να ακούσουμε ή δούμε το νόημα του παιχνιδιού.

Επειδή, όλα τα παιχνίδια, όποια ιστορία και να πραγματεύονται, έχουν ένα νόημα.

Πιστεύω ότι το Days Gone είναι ένα τέτοιο παιχνίδι, είναι ένα παιχνίδι για το οποίο θα μιλάμε για πολύ καιρό. Θα γράψω κάτι βαρύ κι ίσως ιερόσυλο για πολλούς: ίσως να δούμε το επόμενο Last Of Us αυτό το μήνα.

Το Days Gone θα κυκλοφορήσει στις 26 Απριλίου αποκλειστικά για PlayStation 4.

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Θεσσαλονίκη όπου μένω μέχρι και τώρα, σπούδασα δημοσιογραφία και ασχολούμαι με την αρθρογραφία - κειμενογραφία αρκετά χρόνια. Αγαπώ το gaming, τις ταινίες, τα βιβλία και οτιδήποτε δεν έχει σχέση με τον πραγματικό κόσμο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;