Επιστροφή στην παιδική ηλικία με το Crash NSane Trilogy

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΜΕ ΤΟ CRASH NSANE TRILOGY

Στις 30 Ιουνίου του 2017 επιστρέφει στις οθόνες μας ένας πολυαγαπημένος πορτοκαλί ήρωας. Μετά από ένα μεγάλο Hiatus (2011-2016) η Activision ολοκληρώνει το Remake της τριλογίας Crash NSane Trilogy, ένα παιχνίδι ορόσημο για την παιδική ηλικία των περισσότερων gamers σήμερα.

Ο Crash εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο PlayStation 1 (από την Naughty Dog) το 1996 και κατ’ ευθείαν έκλεψε τις καρδιές των gamers ανά τον κόσμο με πάνω από 15 τίτλους για τα επόμενα δέκα χρόνια (Crash Bandicoot, Cortex Strikes Back, Crash Team Racing, Crash Bash κ.λπ.) και χτύπησε τα ρεκόρ των πωλήσεων με πάνω από 50 εκατομμύρια αντίτυπα ανά τον κόσμο.

Το 2011, ο Crash εξαφανίζεται ως διά μαγείας και η Naughty Dog, ενώ στην αρχή σκεφτόταν την πιθανότητα κάποιου remake, δηλώνει το 2015 ότι δεν έχει σκοπό να επαναφέρει τον μικρό πορτοκαλί ήρωα στις οθόνες μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από πολλές προσπάθειες των fan αλλά και των ίδιων των παραγωγών, η Activision, ανακοινώνει στο GamesCon του 2016 ότι ο Mr. Bandicoot την επόμενη χρονιά θα επιστρέψει για άλλη μία φορά στις πλατφόρμες μας, και αυτή τη φορά όχι μόνο στο Play Station 4 (2017) αλλά και στο Xbox, το Nintendo Switch και τους υπολογιστές μας (Ιούλιος 2018).

Παίζοντας το παιχνίδι παίρνουμε μια δόση νοσταλγίας από την παιδική μας ηλικία καθώς βλέπουμε για άλλη μία φορά τον Crash, να προσπαθεί να χαλάσει τα σχέδια του Δρ. Neo Cortex (που δημιούργησε τον Crash) στα φανταστικά νησιά Wumpa νότια της Αυστραλίας. Ο Crash για άλλη μία φορά πηδάει και στριφογυρνάει για να νικήσει τους αντιπάλους του, αλλά και να μαζέψει φρούτα, να σπάσει κουτιά, να μαζέψει ζωές και προστατευτικές μάσκες Aku Aku.

Στο remake, έχουν προστεθεί διάφορα καινούρια στοιχεία που, μαζί με τη νοσταλγία, μας παρέχουν και μια ανάσα αναζωογόνησης.

Αρχικά, έχουν αλλάξει αρκετά τα οπτικά εφέ (motion blur, φωτισμός κ.λπ.) για να δίνουν μια μεγαλύτερη αίσθηση ρεαλισμού και να κάνουν το παιχνίδι πιο εύκολο ή δύσκολο αντίστοιχα με το σημείο.
Πλέον, ο παίκτης μπορεί να ενεργοποιήσει την αυτόματη αποθήκευση (autosave) για να γίνει το παιχνίδι πιο φιλικό προς τον χρήστη.

Σημαντική αλλαγή ήταν στο πήδημα του Crash, καθώς τώρα είναι πιο εύκολο ο ήρωάς μας να γλιστρήσει και να πέσει στο κενό στην προσπάθειά του να πατήσει σε ένα κουτί για να περάσει πάνω από ένα γκρεμό, ενώ αν ο παίκτης χάσει μια ζωή, τότε θα χρειαστεί να ξανά ξεκινήσει την πίστα από την αρχή και όχι από το τελευταίο checkpoint.

Όμως οι δύο πιο βασικές αλλαγές είναι στα cheats και την αδελφή του Crash, την Coco.

Πλέον ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να ξεκλειδώσει την Coco και να παίξει όλες τις πίστες με αυτήν (όχι μόνο συγκεκριμένες πίστες όπως γινόταν στο αρχικό παιχνίδι). Η Coco ξεκλειδώνεται μόλις ο παίκτης κερδίσει το τελικό boss από μια σειρά από πίστες.

Τέλος, στο αρχικό παιχνίδι ο παίκτης είχε την δυνατότητα να βάλει cheats για να μαζέψει κρυστάλλους, να ξεκλειδώσει περιοχές κ.λπ. Αυτή η δυνατότητα έχει αφαιρεθεί από το remake για να αυξήσει τον βαθμό δυσκολίας του παιχνιδιού.

Για όσους δεν έχουν παίξει Crash ή για όσους θέλουν να ζήσουν ένα παιχνίδι νοσταλγίας, τον Ιούλιο του 2018 έρχεται η ευκαιρία σας, ό,τι κονσόλα (ή υπολογιστή) κι αν διαθέτετε.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;