Τι σημαίνει ο τίτλος σε κάθε παιχνίδι Tales of;

 

Τα Tales of ως σειρά jrpg δεν έχουν και τη μεγαλύτερη απήχηση σε Ευρώπη και Αμερική σε αντίθεση με την Ιαπωνία, όπου βρίσκονται στη 3η θέση πίσω μόνο απ’ τα Final Fantasy και τα Dragon Quest. Με το remaster του Tales of Vesperia να πλησιάζει λοιπόν, ας δούμε εν συντομία τι πραγματεύεται το κάθε παιχνίδι της σειράς, καθώς και το νόημα του τίτλου τους.

 

 1. Tales of Phantasia: το πρώτο παιχνίδι προήλθε από μια ακυκλοφόρητη νουβέλα με τίτλο Tale Fantasia, και είναι εύκολα ερμηνεύσιμος, είναι ένα παραμύθι φαντασίας, όπου οι γονείς του πρωταγωνιστή δολοφονούνται, και ξεκινάει σε μια είδους σταυροφορία ώστε να πάρει εκδίκηση.
 2. Tales of Destiny: προέρχεται από το γεγονός ότι όλοι οι χαρακτήρες γεννήθηκαν με σκοπό της εκπλήρωση ενός πεπρωμένου, και όλες οι πράξεις της ζωής τους τους οδήγησαν ώστε να εκπληρώσουν το πεπρωμένο τους μαζί με τα ειδικά σπαθιά τους τα Swordians, τα οποία είναι ζωντανά.
 3. Tales of Eternia: Eternia είναι το όνομα του σύμπαντος του τρίτου παιχνιδιού της σειράς, όπου δυο αντιμαχόμενοι κόσμοι, οι Celestia και Inferia μάχονται για τον έλεγχο του κοινού εδάφους, το οποίο θα κρατήσει για μια αιωνιότητα (eternity, οπότε Eternia).
 4. Tales of Destiny 2: sequel του πρώτου παιχνιδιού, με τους ίδιους χαρακτήρες από το Tales of Destiny.
 5. Tales of Symphonia: όπως μια μουσική συμφωνία είναι ένα αριστούργημα που δημιουργείται από την ένωση πολλών διαφορετικών στοιχείων, έτσι κι εδώ διαφορετικοί χαρακτήρες ανόμοιοι τελείως μεταξύ τους δημιουργούν μια συντροφιά που προσπαθεί να επαναφέρει στο κόσμο τους το mana, δηλαδή τη μαγική ενέργεια που τους κρατάει ζωντανούς. Όμως, επαναφέροντας το mana στο δικό τους κόσμο, το στερούν από έναν παράλληλο κόσμο με το οποίο το μοιράζονται, με αποτέλεσμα ποτέ ένας να μη μπορεί να υπάρξει αν υπάρχει ο άλλος. Πρέπει η ενέργεια να έρθει σε μια ισορροπία, μια γενικότερη συμφωνία.
 6. Tales of Rebirth: η αναγέννηση στο συγκεκριμένο όνομα αναφέρεται στην αναγέννηση πολιτισμού και ηθών. Οι Humas (humans) και οι Gajumas (beast-people) στη αρχαιότητα είχαν ειρήνη μεταξύ τους, αλλά πλέον υπάρχει εχθρότητα, ρατσισμός και προκαταλήψεις. Το όλο παιχνίδι ακολουθεί τους ήρωες μας, οι οποίοι στο ταξίδι τους αναγεννούνται ως νέοι άνθρωποι, με νέες απόψεις.
 7. Tales of Legendia: οι ήρωές μας ακολουθούν όπως και οι ανταγωνιστές μια σειρά θρύλων, ένας από τους εύκολους τίτλους να κατανοήσεις.
 8. Tales of The Abyss: κάτω από το πλανήτη όπου εκτυλίσσεται το παιχνίδι υπάρχει μια άβυσσος μιάσματος. Όταν η ισορροπία ανάμεσα στο μίασμα και την επιφάνεια του πλανήτη διαταράσσεται, η επιφάνεια αρχίζει και βυθίζεται, οπότε οι ήρωες του εν λόγω παιχνιδιού προσπαθούν να σώσουν τον πλανήτη.
 9. Tales of Innocence: παγκόσμιος πόλεμος μαίνεται παντού εκτός από ένα μικρό μέρος, το Regnum, το οποίο βρίσκεται σε ειρήνη με όλους. Στο Regnum λοιπόν κάνουν την εμφάνισή τους άτομα με ειδικές ικανότητες, που στη πραγματικότητα είναι μετενσαρκώσεις των Devalokians, αρχαίων δαιμόνων. Κι έτσι, πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεων τους από προηγούμενες ζωές, ενώ στην ουσία αυτοί είναι αθώοι.
 10. Tales of Vesperia: πήρε το όνομά του από το λαμπρότερο άστρο του συγκεκριμένου κόσμου, το οποίο ονομάζεται Vesperia, όπως ακριβώς ονομάζουν και οι ήρωές μας την ομάδα τους, και προσπαθούν (σε μια υπόθεση που θυμίζει λίγο Final Fantasy 7) να αποτρέψουν την εξόρυξη του Blastia, μιας μαγικής ουσίας της οποίας η εκμετάλλευση καταστρέφει τον πλανήτη.
 11. Tales of Hearts: οι άνθρωποι ζουν σε ένα κόσμο όπου τέρατα τρώνε το spiria τους, δηλαδή τη καρδιά τους με τη μεταφορική φυσικά έννοια, δηλαδή τα συναισθήματά τους. Ορισμένοι άνθρωποι μπορούν να μπούν στη spiria άλλων ανθρώπων, που μοιάζει με λαβύρινθο, και μπορούν ακόμα να μετακινήσουν αυτή την ενέργεια από άτομο σε άτομο.
 12. Tales of Graces: προέρχεται από την αγγλική έκφραση your grace, δηλαδή μεγαλειότατε. Σε αυτό το παιχνίδι ο πρωταγωνιστής καθώς οι περισσότεροι στη συντροφιά του είναι υψηλότερης κλάσης, όπως πρίγκηπες, ιππότες κλπ. Το όλο παιχνίδι έχει να κάνει με τη δύναμη της φιλίας και τους δυνατούς δεσμούς της που προσφέρουν τη χάρη να καταφέρεις τα πάντα.
 13. Tales of Xillia: υπάρχει ένας φανταστικός αριθμός στην αγγλική γλώσσα, το zillion ( a zillion things), που ερμηνεύεται ως κάτι το άπειρο, κάτι που δε μπορεί να μετρηθεί, όπως και οι πρωταγωνιστές μας που συναντούν τόσα πολλά και διαφορετικά γεγονότα στη ζωή τους, καθώς και τις αμέτρητες προοπτικές που μπορεί να φέρουν.
 14. Tales of Xillia 2: το sequel του Tales of Xillia, με παλιούς αλλά και νέους ήρωες.
 15. Tales of Zestiria: προέρχεται από τη λέξη zesty, που σημαίνει ότι κάποιος είναι παθιασμένος με τη ζωή, όπως ακριβώς και ο Sorey, ο πρωταγωνιστής του TalesofZestiria, ο οποίος δείχνει άπειρο πάθος για την ιστορία του κόσμου και οποιοδήποτε αρχαιολογικό εύρημα.
 16. Tales of Berseria: δείχνει τον απύθμενο θυμό και μένος της πρωταγωνίστριας μας Velvet, της οποίας σκοτώθηκε ο μικρότερος αδελφός της μπροστά στα μάτια της. Ξεκίνησε λοιπόν ένα ταξίδι με σκοπό και μόνο την εκδίκηση, ωθούμενη από το θυμό της.
Tales of
Πηγή: reddit.com

Τα Tales of είναι από τις μεγαλύτερες σειρές jrpg, που έχουν αντέξει σχεδόν 30 χρόνια με αναλλοίωτη ποιότητα, και αποτελούν μια εμπειρία που μπορεί να κόψει την ανάσα τόσο σε φαν του είδους όσο και μη. Επίσης, όντας το καθένα με τη δική του μεμονωμένη υπόθεση, σημαίνει πως δε παίζει ρόλο από πιο θα αρχίσετε. Γι’ αυτό, αρχίστε τα. Happy gaming…..


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Βασίλης Χατζηγεωργίου

Σπούδασα Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης μπας και καταλάβω το μυστήριο της ζωής, αλλά τελικά κατάλαβα ότι η ζωή είναι απλά μια φαντασία και τη δημιουργείς όπως εσύ θέλεις....

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;