Call of Duty: Modern Warfare Multiplayer beta (Εντυπώσεις)

 Αυτό το Σαββατοκύριακο είχα την ευκαιρία να παίξω τη beta multiplayer έκδοση του Call of Duty: Modern Warfare της Activision. Καθώς λοιπόν η beta έλλειξε στις 23 του μηνός, ήρθε η ώρα να γράψω για τις εντυπώσεις μου, τόσο τεχνικά όσο και για το gameplay.

 Ας ξεκινήσω με το τεχνικό τομέα, όπου για μένα και μερικούς άλλους στο κόσμο μας γονάτισε στην αρχή. Το παιχνίδι είναι πανέμορφο. Απο το περιβάλλον, τα particles και physix των γραφικών έως και τα designs όπλων και χαρακτήρων, μιλάμε για ένα παιχνίδι πραγματικά next gen και η δυνατότητα 4Κ ανάλυσης ενισχύει την εμπειρία. Η λεπτομέρια στη beta δείχνει τη δουλεία που λογικά έχει πέσει στο Call of Duty: Modern Warfare ως σύνολο. Για να απολαύσεις όμως τα παραπάνω πρέπει να είσαι από τους τυχαιρούς που δε θα έχουν “DirectX error” όταν συνδέονται στο game ή στο μενού ή κατά τη διάρκεια των ματς. Εγώ ήμουν δυστυχώς από τους άτυχους και πέρασα τις περισσότερες ώρες μετά την εγκατάσταση του παιχνιδιού ψάχνοντας για λύση/εις στο internet αντί να απολαμβάνω το multiplayer. Σύμφωνα με posts στο reddit, τα διάφορα τέτοια errors στο Modern Warfare προέρχονται απο την αυστηρή συμβατότητα του τίτλου με το DirectX12, που υποστηρίζεται μόνο από Windows 10 προς το παρόν, και την ανικανότητα του παιχνιδιού να τρέχει σε σύστημα δύο οθονών. Ελπίζουμε στη κυκλοφορία του τέτοια θέματ να έχουν λυθεί, αλλιώς θα έχει θέμα η streaming κοινότητα. Επιπλέον, το μόνο τεχνικό κομμάτι που βρήκα να επιρεάζει το gameplay ήταν τα “spawn points” τα οποία αρκετές φορές σε έβγαζαν μπροστά στον εχθρό δινοντάς σου το χειρότερο μειονέκτημα στο ματς.

 Όσον αφορά το gameplay, έχουμε την κλασσική Call of Duty: Modern Warfare multiplayer εμπειρία που αγαπήσαμε πριν πόσα χρόνια. Killstreak rewards, κλασσικά όπλα και attachments είναι παρών και υπέροχα και όχι λόγω νοσταλγίας αλλά επειδή αυτές είναι οι ρίζες του Call of Duty στα καλύτερά του. Το πραγματικά καινούργιο όμως σε αυτό το multiplayer είναι το cross-platform gameplay. Με απλά λόγια, θα μπορούμε να παίζουμε όλοι μαζί από PC με οποιαδήποτε κονσόλα. Δε μπορούμε να ξέρουμε σίγουρα πόσο ισορροπημένο θα ‘ναι το gameplay αλλά η δυνατότητα αυτή από μόνη της είναι βολικότατη.

 Αυτές ήταν ο Αν δεν έχουμε άλλη πρόσβαση σε beta servers, θα ξαναπαίξουμε το παιχνίδι την ημέρα κυκλοφορίας του στις 25 Οκτωβρίουι εντυπώσεις μου από τη beta multiplayer έκδοση του Call of Duty: Modern Warfare.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γιώργος-Χρήστος Μάνος

Τόσα χρόνια παίζοντας games, βλέποντας ταινίες και διαβάζοντας βιβλία, κατάλαβα ένα πράγμα. Ότι το gaming είναι μία μορφή διαδραστικής αφήγησης. Προσφέρει εμπειρίες και ερεθίσματα που κανένα άλλο μέσο ψυχαγωγίας δε μπορεί. Είναι το μέλλον της ψυχαγωγίας και ήρθε για να μείνει για όλες τις ηλικίες. Δεν ήρθε για να αντικαταστήσει τα προγενέστερα μέσα αλλά για να βαδίσει πλάι τους.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;