Board stories: 5 επιτραπέζια που αγαπήσαμε

Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι η συντροφιά πολλών μικρών και μεγάλων και έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές. Προσδίδουν χαρά, ενθουσιασμό  ενώ για κάποιους αποτελούν και μία απόδραση από την καθημερινότητα. Παρόλο που η εξέλιξη της τεχνολογίας και η  δυναμική  ενσωμάτωση της στους γρήγορους πια ρυθμούς της καθημερινότητας έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό όλους τους τομείς της καθημερινότητας,  τα επιτραπέζια συνεχίζουν ακάθεκτα να αποτελούν ένα τρόπο ψυχαγωγίας και διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους.  Ας κάνουμε όμως ένα μικρό ταξίδι στο παρελθόν, να θυμηθούμε επιτραπέζια τα οποία έχουν αφήσει το στίγμα τους στις καρδιές των περισσοτέρων.

1. Monopoly

Από πολλούς έχει επικαλεστεί ως η βασίλισσα των επιτραπέζιων και δικαίως της έχει δοθεί αυτός ο τίτλος. Το κλασσικό παιχνίδι του μικρού επιχειρηματία το οποίο σίγουρα αν δεν υπάρχει έστω και μία έκδοση του παιχνιδιού σε κάθε σπίτι, έχει παιχτεί τουλάχιστον μία φορά από τον καθένα μας. Συνεργασίες και συμφωνίες, η ακμή και η παρακμή ενός επιχειρηματία ξεδιπλώνεται μέσα από το επιτραπέζιο το οποίο είναι από τα λίγα παραδείγματα αν όχι το μοναδικό, που εξελίχθηκε με βάση τα θέλω της εκάστοτε κοινωνίας- εποχής.

επιτραπέζια, παιχνίδια , board stories, monopoly
Πηγή εικόνας: www.iefimerida.gr

2. UNO

UNO μία λέξη με τόσες σημασίες μέσα της. Πόσες φορές έχουμε ξεχάσει να την πούμε ενώ ήμασταν τόσο κοντά στο να στεφθούμε νικητές; Μία παραλλαγή του παιχνιδιού της αγωνίας αλλα και του φημισμένου αμερικάνικου παιχνιδιού «Crazy 8»,  το οποίο δημιουργήθηκε από τον Merle Robbins το 1971.

επιτραπέζια, uno, παιχνίδια
Πηγή εικόνας: www.nintendo.co.uk

3. Taboo

Μία ευχάριστη προσθήκη σε κάθε πάρτι, γενέθλια, γιορτές, το «Taboo» με την αξία του ανήκει στα τοπ 3 της λίστας. Ένα ομαδικό παιχνίδι  το οποίο βασίζεται κατα κύριο λόγο στην αντίληψη αλλα και στην φαντασία, όσο ο χρόνος κυλάει και πριν το διάσημο μωβ πλασματάκι ακουστεί ο παίκτης καλείται να περιγράψει όσες περισσότερες λέξεις- κάρτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή εικόνας: www.vividgold.co.ke

4. Twister

 Εκείνη η στιγμή που γυρίζεις τον τροχό και αγωνιάς για το τι χρώμα θα δείξει. Ένα παιχνίδι ιδανικό για τους λάτρεις της γιόγκας, ενόργανης αλλα και του  χορού. Με πολύ γέλιο το οποίο συνδέεται με άσκηση την οποία αρκετές φορές διαδέχεται πιάσιμο της επόμενης μέρας.

twister, επιτραπέζιο, Board stories
Πηγή εικόνας: yuppietoys.gr

5. Μάντεψε Ποιός?

Ποιός μπορεί να ξεχάσει το διάσημο παιχνίδι «Μάντεψε Ποιός?», το οποίο έπαιζε σε κάθε διαφήμιση. Ένα παιχνίδι αρκετά απλό και γρήγορο το οποίο όμως έχει χαρίσει πολλές ώρες χαράς και διασκέδασης σε μικρούς αλλα και μεγάλους.

board stories, μάντε ποιος;
Πηγή εικόνας: www.thestival.gr

Η παραπάνω λίστα , όπως είναι φυσικό, διαμορφώνεται και μεταβάλλεται ανάλογα με τα γούστα του κάθενα ξεχωριστά αλλα και του συνόλου. Παιχνίδια τα οποία έγιναν διάσημα στην Ελλάδα δεν έγινα τόσο γνωστά σε άλλες χώρες όπως και το αντίστροφο. Σε αυτό το άρθρο αναφερθήκαμε σε παιχνίδια που αγαπήσαμε, μεγαλώσαμε και με τα οποία  έχουμε αποκτήσει όμορφες και ευχάριστες στιγμές τις ονόματι  «Board stories».


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ταξιαρχούλα Καρανίκα

Αρχαιολόγος που έχει πάθος για την τεχνολογια, τον κόσμο του gaming αλλα και την ιαπωνική κουλτούρα.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;