Η Blizzard σταματά την υποστήριξη των games σε XP και Vista.

Αν και ελάχιστοι πλέον χρησιμοποιούν Windows XP και Windows Vista, η Blizzard ενημέρωσε ότι θα σταματήσει την υποστήριξη των 2 αυτών λειτουργικών συστημάτων στο τέλος της χρονιάς. Από την αρχή του 2018, θα χρειάζονται τουλάχιστον Windows 7 για να είναι πλήρως συμβατά τα games της εταιρίας. Πιο συγκεκριμένα αφορά τους τίτλους World of Warcraft, Starcraft 2, Diablo 3, Hearthstone και Heroes of the Storm.

Ο community manager Ornyx έγραψε στο forum της Blizzard: “Ξεκινώντας αργότερα μέσα στην χρονιά, θα σταματήσουμε να υποστηρίζουμε τα Windows XP και τα Windows Vista στα World of Warcraft, StarCraft II, Diablo III, Hearthstone, και Heroes of the Storm”.

H Microsoft σταμάτησε την υποστήριξη των Windows XP και Vista το 2009 και το 2012 αντίστοιχα, αλλά ο Ornyx υποστήριξε ότι ένα σημαντικό ποσοστό των gamers που έπαιζαν τίτλους της Blizzard χρησιμοποιούσαν τα εν λόγω λειτουργικά συστήματα. Οπότε η εταιρία αποφάσισε να επεκτείνει την υποστήριξη της μέχρι φέτος. Πλέον, καθώς φαίνεται, τα στατιστικά της εταιρίας άλλαξαν. Οι περισσότεροι αναβαθμίστηκαν σε Windows 7, 8, 10, και έτσι η υποστήριξη διακόπτεται.

Διαδικασία διακοπής υποστήριξης

Η μετάβαση θα συμβεί σε ένα κλιμακούμενο πρόγραμμα, οπότε δεν θα σταματήσουν όλοι οι τίτλοι να λειτουργούν με την μια. Η Blizzard δεσμεύτηκε να ανακοινώνει την μετάβαση και σε άλλες περιπτώσεις στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό σημαίνει ότι αν, για κάποιο λόγο, έχετε ακόμη Windows XP ή Vista, θα πρέπει να διαλέξετε. Aναβαθμίστε το σύστημα σας ή σταματήστε να παίζετε τα παιχνίδια της Βlizzard.

Σε γενικές γραμμές όμως, είναι σχετικά απίστευτο πως η Blizzard υποστήριζε αυτά τα λειτουργικά συστήματα μέχρι σήμερα, όταν η ίδια εταιρία που τα έβγαλε είχε σταματήσει να τα υποστηρίζει εδώ και καιρό. Λίγοι είναι αυτοί που πλέον έχουν έναν υπολογιστή με XP ή Vista μόνο. Αυτή τη στιγμή το κόστος μεταφοράς ενός συστήματος σε Windows 10 κοστίζει περίπου 100 ευρώ. Από ανεπίσημους retailers μπορεί να πέσει μέχρι και στα 25 ευρώ. Αυτά αν υποθέσουμε ότι το hardware μπορεί να υποστηρίξει το λειτουργικό σύστημα.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανδρέας Αμανατίδης

Αν έπρεπε να χωρέσω τον εαυτό μου σε τρεις λέξεις, αυτές θα ήταν: Αστρονομία, Σειρές και Gaming. Μετά μουσικής βεβαίως.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;