Battlefield 1: Easter egg από το Up!

Ένα νέο Easter egg, στο νέο expansion του Battlefield 1, They Shall Not Pass, εκπλήσσει τους παίκτες. Κι αυτό διότι δε θα περίμενε κανείς στο πεδίο της μάχης του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, να δει το πλωτό σπίτι της ταινίας κινούμενων σχεδίων Up, της Disney.

Στην ταινία Up, το σπίτι του κυρίου Carl υψώνεται ψηλά στον ουρανό με τη βοήθεια χιλιάδων μπαλονιών κανονικού μεγέθους. Εδώ δεν είναι ακριβής η αντιστοιχία, καθώς στο παιχνίδι, το σπίτι πετά ψηλά στον ουρανό από τρία γιγάντια μπαλόνια. Τα χρώματα που φέρουν τα μπαλόνια, είναι αυτά της γαλλικής σημαίας. Πρόκειται για μια σαφή αναφορά στην ποπ κουλτούρα. Το σημαντικότερο είναι, ότι είναι πολύ πιο εύκολο να το καταφέρει κανείς, από ότι το περίπλοκο Morse Code puzzle.

Τί πρέπει να κάνετε

Όπως εξηγεί ο youtuber Jackfrags, πρέπει πρώτα να βρείτε τα τρία κρυμμένα μπουκάλια του κρασιού μέσα στον χάρτη του Verdun Heights και να τα πυροβολήσετε όλα. Είναι μία τρομερή σπατάλη του εκλεπτυσμένου γαλλικού κρασιού, αλλά απαιτούνται και κάποιες θυσίες για το παιχνίδι. Μετά από αυτό, θα πρέπει να βρείτε (και φυσικά να πυροβολήσετε) τους τρείς ανεμοδείκτες με τα κοκόρια. Άλλη μία ομοιότητα με την ταινία, καθώς στη στέγη του σπιτιού του κυρίου Carl υπάρχει ένας πανομοιότυπος ανεμοδείκτης.

Έχοντας κάνει αυτό, στρέψτε τα μάτια σας προς το Νότο. Σύντομα θα παρατηρήσετε τρία γιγάντια μπαλόνια να ανυψώνονται στον ουρανό, μεταφέροντας ένα σπίτι. Το όλο “σύστημα” αιωρείται στον ουρανό για λίγο, πριν από την βύθισή του κάτω από τον ορίζοντα προς στα Ανατολικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιά η σημασία του Easter egg

Η πλήρης σημασία του Easter egg δεν είναι γνωστή. Σύμφωνα όμως με την άποψη του Jackfrags, θα μπορούσε να οφείλεται απλά στο ότι ένας από τους σχεδιαστές είναι fan της ταινίας. Παρ’ όλα αυτά, είναι κάτι χαριτωμένο, που ισορροπεί την πρόκληση με την προσβασιμότητα. Και όπως επισημαίνει το site Kotaku, είναι επίσης ένας χρήσιμος αντιπερισπασμός. «Θάμπωσε τους με τις αναμνήσεις μιας κλασικής ιστορίας της Disney. Μια ιστορία αγάπης, απώλειας και ονείρων, και στην συνέχεια σκότωσε τους με δυο σφαίρες στο κεφάλι, ενώ δεν δίνουν προσοχή.»

Παρακάτω ακολουθεί το βίντεο του Jackfrags, στο οποίο περιγράφει τη διαδικασία.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαρίνα Χατζή

Παιδί των 90's, με ανήσυχο πνεύμα που ποτέ δεν εφησυχάζει και ψάχνεται συνεχώς για νέες προκλήσεις. Ποιό είναι το motto μου και στάση ζωής μου; "Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει σε τι ύψη μπορείς να πετάξεις. Ούτε και εσύ ο ίδιος δε θα το ξέρεις, προτού ανοίξεις τα φτερά σου."

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;