Η αποκάλυψη του νέου Need For Speed: Payback

Μια μικρή πρόγευση της E3 μας προσέφερε η ΕΑ στις 2 Ιουνίου με τη δημοσίευση του reveal trailer του νέου της τίτλου Need For Speed: Payback. Ας κάνουμε λοιπόν μια μικρή ανάλυση του βίντεο και ας δούμε κάποιες πληροφορίες που αφορούν το παιχνίδι.

Όπως αναφέρει και ο τίτλος του παιχνιδιού, η κεντρική ιστορία θα βασίζεται στο theme της εκδίκησης την οποία η ομάδα των 3 βασικών χαρακτήρων του παιχνιδιού  αναζητά. Από τα cinematics που παρουσιάζονται βλέπουμε πως η ΕΑ έχει υιοθετήσει στοιχεία Fast & Furious για την κεντρική ιστορία (stunts,εκρήξεις κλπ).

Όμως γενικότερα φαίνεται πως η ΕΑ παίρνει στοιχεία όχι μόνο από ταινίες για την ιστορία αλλά υιοθετεί και καλά στοιχεία αντιπάλων τίτλων της ,προσπαθώντας να τα αποδώσει  όλα σε ένα ενιαίο πακέτο. Συγκεκριμένα εισάγεται drag-racing mode  και off-roading στοιχεία τα οποία έχουμε γνωρίσει στο Forza Horizon και στο The Crew. Ένα ακόμη στοιχείο που διαφαίνεται στο trailer να εισάγεται είναι η ανακάλυψη σπάνιων εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων (τα λεγόμενα barn finds) σε συνδυασμό με το restoration τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από tweets και την επίσημη ιστοσελίδα  μαθαίνουμε πως η ανταγωνιστική και δύσκολη αστυνομική καταδίωξη που γνωρίσαμε στο NFS:Most Wanted επανέρχεται. Τα πολύ καλά και πλούσια car customization options του προκατόχου του Payback παραμένουν και προστίθενται καινούργια, ειδικά λόγω off_roading .

Έχουμε πλήρη κύκλο ημέρας-νύχτας πλέον ,μεγάλο range σε τύπους αυτοκινήτων και modifications. Αυτά χωρίζονται σε 5 κλάσεις:

Race

Drift

•Off-Road

Drag

•Runner

Θα ήθελα να σημειώσω πως το reveal της νέας BMW M5 (μέρος του car list του παιχνιδιού) έγινε ταυτόχρονα με αυτό του νέου NFS δείχνοντας έτσι τη δυναμική του παιχνιδιού και του καλού marketing των 2 εταιριών. Αναφορικά υπάρχουν ήδη διαθέσιμα pre-order packs, το platinum car pack και deluxe edition τα οποία προσφέρουν 5 επιπρόσθετα αυτοκίνητα και features, με το τελευταίο να δίνει πρόσβαση στο παιχνίδι 3 μέρες πριν το release του στις 10 Νοεμβρίου. Η χρησιμότητα τους υπόκειται στη κρίση σας.

Τέλος, όπως φαίνεται, το νέο Need For Speed είναι μια προσπάθεια της ΕΑ να μαζέψει τα καλύτερα στοιχεία που έχει να προσφέρει το συγκεκριμένο genre σε ένα ενιαίο τίτλο.Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολύ δυνατοί αντίπαλοι τίτλοι και ,κατά τη γνώμη μου, για να μην είναι ένα παιχνίδι που προσφέρει μια ακόμα από τα ίδια, θα πρέπει να περιέχει ένα καλό main story.  Αν καταφέρει να συνδυάσει story-line ανάλογο του Need For Speed : Most Wanted ή Need For Speed : Carbon με τα features & options του προκατόχου του, που φαίνεται ότι προσφέρονται, τότε αυτός ο τίτλος σίγουρα θα έχει μέλλον.Για περαιτέρω πληροφορίες και gameplay footage αναμένουμε την E3  και συγκεκριμένα την έκθεση EAplay  στις 10 Ιουνίου.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δημήτρης Ροδάς

Μελλοντικός Μαθηματικός, παντοτινός petrolhead!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;