Apex Legends: η δεύτερη season έφτασε!

 

Το Apex Legends είναι αναμφίβολα το πιο δημοφιλές battle royale παιχνίδι της βιομηχανίας αυτή την στιγμή. Οι μηχανισμοί και τα γραφικά σε συνδυασμό με το free-to-play πακέτο το έχουν κάνει αγαπητό σε εκατομμύρια παίκτες. Μια πίκρα που άφηνε όμως η πρώτη season ήταν η έλλειψη χαρακτήρων, όπλων και γενικότερα υλικού στο παιχνίδι. Έτσι, η Respawn Entertainment άκουσε το feedback και μας έφερε της 2η σεζόν με νέο χαρακτήρα, ένα ολοκαίνουργιο όπλο και πολλά άλλα. Τι εντυπώσεις αφήνει λοιπόν;

 

Apex Legends
Πηγή: inverse.com

 

Wattson

Μετά την προσθήκη του speed-devil Octane , η Respawn μας παραδίδει εν αφίξει της νέας σεζόν την Wattson. Η Wattson είναι ένας εξ’ ολοκλήρου defensive χαρακτήρας με την ιδιότητα να ασφαλίζει περιοχές και να αποκόβει τους εχθρούς. Μπορεί να δημιουργεί ηλεκτρικούς πόλους που κλείνουν εισόδους και ελέχγουν την κίνηση σε περιοχές. Σαν τον Caustic δηλαδή, αλλά ακόμη πιο αμυντικά. Η ultimate ability της Watson της επιτρέπει να τοποθετεί ένα μικρό trophy system με πολλαπλές χρήσεις, όπως επαναφόρτηση του armor και το block εχθρικών projectiles.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γενικά, είμαι λίγο δυσαρεστημένος απο την Wattson, διότι είναι ένας πολύ αμυντικογενής χαρακτήρας σε ενα κατά βάση γρήγορο και aggresive παιχνίδι. Η άποψη μου είναι καθαρά υποκειμενική διότι σαν παίκτης είμαι πιο επιθετικογενής γι’αυτο και διαλέγω legends όπως ο Pathfinder, η Bangalore κλπ. Στα κατάλληλα χέρια η Wattson πιστεύω θα μπορούσε να είναι πολύ αποτελεσματική, απλά με το υπάρχον meta του παιχνιδιού δεν είναι για το δικό μου play-style.

Apex Legends
Πηγή: fanbyte.com

L-Star

Την εμφάνιση του κάνει με την νέα σεζόν το νέο golden όπλο L-Star. Το L-Star όν golden όπλο μπορεί φυσικά να αποκτηθεί μόνο μέσα απο supply crates εν μέσω του μάτς.

Το L-Star είναι ένα πανίσχυρο hybrid (συνδυασμός lmg και smg) που αντί για σφαίρες πυροβολάει δυνατά ενεργειακά projectiles. Μπορεί να ρίξει πολύ γρήγορα την ασπίδα και την ζωή του εχθρού αν χρησιμοποιηθεί σωστά. Παρόλο που στο χαρτί το L-Star ακούγεται πολύ δυνατό και απλό στην χρήση όπλο, στην πράξη δεν είναι έτσι τα πράγματα. Μπορώ να πω οτι παρόλο που έχει πολύ υψηλό damage και DPS έχει και κάποια ελαττώματα που το τοποθετούν κάτω απο άλλα όπλα. Πρώτον, μετα απο παρατεταμένη χρήση το όπλο υπερθερμαίνεται πολύ γρήγορα και πρέπει ο παίκτης να περιμένει λίγα δεύτερα μέχρι να το ξαναχρησιμοποιήσει. Αυτό είναι τεράστιο ελάττωμα γιατί σε ένα παιχνίδι σαν το Apex που έιναι, όπως αναφέραμε, είναι πολύ γρήγορο και επιθετικό, μπορεί εύκολα να βρεθείς σε ακάλυπτη και μειονεκτική θέση έναντι του εχθρού. Και μιλάω εκ πείρας εδώ.

Το δεύτερο ελάττωμα του L-Star είναι η καθυστέρηση των βλημμάτων, καθώς δεν είναι σφαίρες αλλά energy projectiles. Αυτό σημαίνει ότι όταν πυροβολείς πρέπει να περάσουν κάποια κλάσματα του δευτερολέπτου μέχρι να χτυπήσεις τον εχθρό. Τα δύο αυτά ελαττώματα σε συνδυασμό με την σπανιότητα του όπλου δεν το καθιστούν και την καλύτερη δυνατή επιλογή και εύκολα υστερεί έναντι άλλων όπλων. Βέβαια, όπως και με την Wattson στα σωστά χέρια το όπλο αυτό μπορεί να μεταμορφωθεί σε φονική μηχανή.

Apex Legends
Πηγή: killping.com

Apex Legends: Άλλες αλλαγές

Η 2η σεζόν του Apex Legends εκτός απο νέο χαρακτήρα και όπλο, έφερε και αλλαγές στο King’s Canyon, buffs και nerfs στα όπλα, προσθήκες στο battle pass του παιχνιδιού , νέα cosmetics για τα όπλα και τους legends και νέα attachments.

Στον χάρτη δεν έγινε ακριβώς κάποια αναδιανομή χώρου, απλά προστέθηκαν στις υπάρχουσες περιοχές νέα κτήρια και πράγματα να βρεί κανείς.  Έτσι, όπως είναι φυσικό κάποιες περιοχές είναι πιο overcroweded απο άλλες, καθώς οι παίκτες θέλουν να τις εξερευνήσουν.

Apex Legends
Πηγή: dexerto.com

 

Επιπλέον, στο κέντρο της πίστας μπήκαν οι γιγαντιαίοι Leviathans. Οι Leviathans είναι πιο πολύ διακοσμητικοί και βρίσκονται στο κέντρο της πίστας για να γεμίσουν τον χώρο. Επιπλέον, κάτω απο τα πόδια τους βρίσκεται loot το οποίο ο παίκτης μπορεί να λάβει όταν οι Leviathan τα σηκώσουν. Για περιορισμένο χρόνο βέβαια πρίν ξαναπατήσουν γη και σε κάνουν πολτό.

Apex Legends
Πηγή: polygon.com

Apex Legends: Το συμπέρασμα

Γενικά, έχω ανάμεικτα συναισθήματα για την 2η σεζόν του Apex Legends. Πολλές απο τις προσθήκες όπως η Wattson και το L-Star δεν μου έκανα ιδιαίτερη αίσθηση. Οι αλλαγές στον χάρτη με δυσκολέυουν λιγάκι, αλλά πιθανόν αυτό συμβαίνει επειδή ακόμη δεν τις έχω συνηθίσει. Οι αλλαγές των όπλων και των cosmetics μου άρεσαν πολύ για να πω την αλήθεια.

Αυτό που μου άρεσε στην 2η σεζόν του Apex Legends περισσότερο απο όλα είναι η ίδια η ύπαρξη της. Είναι η ανταπρόκριση της Respawn στο feedback της κοινότητας και η προσθήκη νέου υλικού. Με αυτή την σεζόν η Respawn δείχνει ότι παίρνει το πόνημα της στα σοβαρά και θέλει να το συντηρήσει. Μας δείχνει οτι το Apex Legends είναι κάτι παραπάνω απο το μέσο free game/ battle royale.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Στέφανος Κυριαζίδης

Mε λένε Στέφανο Κυριαζίδη και σπουδάζω Κοινωνική Εργασία . Λατρεύω τις ταινίες , την μουσική , τα βιβλία , τις επιστήμες και οτιδήποτε μπορεί να μου προσφέρει γνώσεις . Έγινα αρθρογράφος για να εξασκήσω την γραφή μου, να μιλήσω για αυτά που μου αρέσουν και να κάνω τα μάτια του κόσμου να ματώσουν !!!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;