Αναστατωμένοι οι παίκτες του Hearthstone: Αύξηση τιμών στα card packs

Μια σημαντική αλλαγή στην τιμολόγηση των card packs έρχεται να ταράξει τα νερά για το Hearthstone: Heroes of Warcraft. Οι παίκτες του ήδη σφύριξαν το φάουλ για τη Blizzard Entertainment. Η εταιρία ανάπτυξης του Hearthstone ανακοίνωσε ότι θα ανέβει το κόστος των καρτών σε πολλές χώρες. Πρόκειται για χώρες της Αφρικής, της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Αυτό, όπως ήταν αναμενόμενο, ώθησε τους οπαδούς του σε όλο τον κόσμο να εκφράσουν την απογοήτευση και την ανησυχία τους ως προς την πορεία του παιχνιδιού.

Ο community manager της Blizzard ανακοίνωσε τις αλλαγές των τιμών στο φόρουμ του hearthstonebattle.net.

«Εξετάζουμε τακτικά τις τιμές μας σε όλο τον κόσμο, και κατά καιρούς κάνουμε αλλαγές όπως αυτές, ώστε να συμβαδίζουν με τις συνθήκες της τοπικής και περιφερειακής αγοράς.» απαντά ως εξήγηση.

Οι τιμές αυτές θα τεθούν σε ισχύ από τις 22 Μαρτίου. Για ορισμένες περιοχές, το νέο κόστος αντικατοπτρίζει μία αύξηση άνω του 30 τοις εκατό σε όλα τα Android, Mac και Windows. Υπάρχουν αναλύσεις στο Reddit που αποκαλύπτουν πόσο μεγάλη είναι η αλλαγή στο κόστος και πώς συγκρίνεται με τις τιμές των αμερικανικών καρτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις ΗΠΑ, δύο πακέτα που περιέχουν συνολικά 10 κάρτες κοστίζουν 2.99 δολάρια. Σύμφωνα με την νέα τιμολόγηση, παίκτες σε μέρη όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, θα πρέπει να πληρώνουν πάνω από 50 σεντς περισσότερο για την ίδια ποσότητα καρτών.

Σχόλια απογοήτευσης από τους παίκτες

«Είμαι σε απόλυτη σύγχυση διότι νομίζουν ότι αυτή θα είναι μια καλή κίνηση.» έγραψε ο χρήστης του Reddit, Catch_2, σε ένα ποστ που αντιπροσωπεύει πολλές από τις καταγγελίες του fanbase. «Σε ένα παιχνίδι του οποίου το κόστος εισόδου είναι πολύ υψηλό για τους νέους παίκτες, αποφασίζουν να εξοργίσουν και τον πυρήνα του fanbase. Είναι σαν το “101 τρόποι για να καταστρέψετε το παιχνίδι σας”, κάτι που είναι περίεργο να συμβαίνει από μία έμπειρη εταιρεία όπως η Blizzard

Η αύξηση στην τιμή των καρτών ενοχλεί ακόμη περισσότερο εξ’αιτίας μιας άλλης αμφιλεγόμενης κίνησης που έκανε η Blizzard. Αφαίρεσε τα Αdventures, ένα από τα ετήσια events του Hearthstone.

«Η αφαίρεση των Αdventures εκτόξευσε στα ύψη την απληστία, λόγω των προφανών οικονομικών οφελών από την κυκλοφορία της κάρτας xpac, τώρα συν τοις άλλοις ανεβάζουν την τιμή των καρτών.» έγραψε ένας άλλος παίκτης στο Reddit.

Οικονομικότερες οι κάρτες εκτός των Η.Π.Α

Με τα τρία expansions που θα κυκλοφορήσουν φέτος, οι παίκτες του Hearthstone πρέπει να προετοιμαστούν να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τις νέες κάρτες. Τώρα, για τους υπόλοιπους παίκτες ανά τον κόσμο το παιχνίδι είναι ακόμα διαθέσιμο χωρίς έξοδα. Αυτό, μόνο υπό την προϋπόθεση να κερδίζουν αρκετό χρυσό στο παιχνίδι για να αγοράζουν τις κάρτες με αυτόν τον τρόπο. Βέβαια, για όσους δεν είναι διατεθειμένοι να περιμένουν, αυτό είναι μια όχι και τόσο δημοφιλής αλλαγή.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι κάρτες Hearthstone κοστίζουν λιγότερο εκτός των ΗΠΑ, λόγω των αλλαγών στις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Είναι πιθανό ότι η αύξηση των τιμών οφείλεται στην αλλαγή της αξίας των ξένων νομισμάτων έναντι του αμερικανικού δολαρίου. Παρ’ όλ’ αυτά, περιμένουμε η Blizzard να το διευκρινίσει με περαιτέρω ανακοίνωση.

Αυτές οι αλλαγές θεωρούν κάποιοι ότι θα είναι ξεπερασμένες τους επόμενους μήνες εν όψη του νεότερου expansion του Hearthstone. Έτσι, ορισμένοι παίκτες ενθαρρύνουν τους άλλους να βρουν κάποιο νέο παιχνίδι για να παίξουν.

«Υπάρχουν πολλά παιχνίδια με κάρτες και τα περισσότερα είναι δωρεάν για να παίξετε.» έγραψε ο χρήστης AbrielNei σε μια λίστα ανταγωνιστικών παιχνιδιών.

Το πρώτο expansion του Hearthstone για το 2017, Journey to UnGoro, θα ξεκινήσει τον Απρίλιο. Το παιχνίδι παραμένει επιτυχημένο σε μεγάλο βαθμό για την Blizzard. Βέβαια, ο χρόνος θα δείξει αν η αύξηση των τιμών και οι άλλες αλλαγές, θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις για το παιχνίδι καρτών με θέμα το Warcraft.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαρίνα Χατζή

Παιδί των 90's, με ανήσυχο πνεύμα που ποτέ δεν εφησυχάζει και ψάχνεται συνεχώς για νέες προκλήσεις. Ποιό είναι το motto μου και στάση ζωής μου; "Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει σε τι ύψη μπορείς να πετάξεις. Ούτε και εσύ ο ίδιος δε θα το ξέρεις, προτού ανοίξεις τα φτερά σου."

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;