Αναμενόμενα Games 2017

Αναμενόμενα Games 2017

Το 2016 ήταν αναμφίβολα μια πολύ δυνατή χρονιά στον τομέα του Gaming έχοντας releases όπως τα DOOM, Dark Souls 3, Uncharted 4, Mafia 3, Watch_Dogs 2, The Witcher 3, Final Fantasy XV και πάρα μα πάρα πολλά ακόμα, τα οποία μας προσέφεραν άφθονο χρόνο διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Προτού προλάβουμε όμως να αποχαιρετίσουμε για τα καλά το 2016 και να υποδεχτούμε με χαρά το 2017, έχουμε πάρει ήδη μια γεύση για το τι να περιμένουμε αυτή τη χρονιά. Από εκδηλώσεις όπως το Ε3 2016, καθώς και από διάφορες δηλώσεις/συνεντεύξεις μεγάλων εκδοτικών εταιριών videogames, καταφέραμε να μαζέψουμε κάποιους από τους μεγαλύτερους τίτλους που αναμένουμε να βγουν μέσα στο 2017 και τους παρουσιάζουμε στη λίστα που ακολουθεί:

 

Resident Evil 7: Biohazard

Πλατφόρμες: PC/PS4/Xbox One               Ημ/νία Κυκλοφορίας: 24/01/17               Εκδότης: Capcom
Με το release του Resident Evil 7: Biohazard, η Capcom φαίνεται πως προσπαθεί να γυρίσει πίσω στη «καρδιά» του τρόμου που είχε χαράξει με τα πρώτα της Resident Evil πριν από περίπου μια 20ετία και να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που βλέπουμε τη σειρά καθώς από ένα σημείο και έπειτα, με αρχή το καταπληκτικό Resident Evil 4, είχε αρχίσει σιγά-σιγά να εστιάζει κυρίως στο στοιχείο της δράσης αντί του τρόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ακόμη στοιχείο του νέου τίτλου που φαίνεται πως πάει να προσεγγιστεί για πρώτη φορά στη σειρά από τη Capcom, με εξαίρεση το Resident Evil Survivor για PlayStation και PC το 2000, είναι η οπτική γωνία του gameplay η οποία θα είναι πρώτου προσώπου, δηλαδή μέσα από τα μάτια του χαρακτήρα. Δε μπορούμε να γνωρίζουμε ακόμα αν το ρίσκο της στροφής 180 μοιρών της Capcom θα βγει σε καλό ή όχι, καθώς και το τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τα μελλοντικά Resident Evil. Για την ώρα, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε μέχρι τις 21/01/17 για να δούμε από μόνοι μας εάν το Resident Evil 7: Biohazard θα επαναπροσδιορίσει το πώς βλέπουμε τη σειρά και την έννοια τρόμος ή όχι.

 

For Honor

Πλατφόρμες: PC/PS4/Xbox One               Ημ/νία Κυκλοφορίας: 14/02/17               Εκδότης: Ubisoft
Το For Honor μας μεταφέρει σε μία φανταστική μεσαιωνική εποχή συνεχούς μάχης μεταξύ τριών φατριών: Ιππότες (The Legion), Βίκινγκ (The Warborn) και Σαμουράι (The Chosen). Εμφανίστηκε για πρώτη φορά από τη Ubisoft στο E3 2016 κάνοντας το κοινό να παραληρεί από τον ενθουσιασμό του.

Πρόκειται για ένα κυρίως online παιχνίδι, χωρίς αυτό φυσικά να  μειώνει την ύπαρξη του single-player στοιχείου του, στο οποίο μπορούμε να επιλέξουμε μία κλάση από τις τέσσερις που υπάρχουν για κάθε μία φατρία και να μπούμε και εμείς στον πόλεμο των αιώνων που φαίνεται να μην έχει τέλος.

 

Sniper Elite 4

Πλατφόρμες: PC/PS4/Xbox One               Ημ/νία Κυκλοφορίας: 14/02/17               Εκδότης: Rebellion
Μετά το βραβευμένο Sniper Elite 3, το Sniper Elite 4 έρχεται να συνεχίσει την ιστορία του ελεύθερου σκοπευτή Karl Fairburne στον πόλεμο κατά των δυνάμεων του Άξονα και να μας μεταφέρει στην καρδιά της Ιταλίας και στο πλευρό της Ιταλικής αντίστασης.

Οπλισμένοι με το sniper rifle και τις στρατηγικές μας γνώσεις, πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στη μάχη κατά των φασιστικών δυνάμεων.

 

Horizon Zero Dawn

Πλατφόρμα: PS4               Ημ/νία Κυκλοφορίας: 01/03/17               Εκδότης: Sony Interactive Entertainment
Με το Horizon Zero Dawn, η Sony πάει να μπει και αυτή δυναμικά στο 2017 δίνοντάς μας τον έλεγχο της καταπληκτικής κυνηγού Aloy η οποία ζει σε έναν μελλοντικό κόσμο (περίπου 1000 χρόνια από τώρα), στον οποίο κυρίαρχο είδος πλέον είναι τα ρομπότ και το ανθρώπινο είδος έχει επιστρέψει σε μία «προϊστορικού-τύπου» εποχή, πασχίζοντας να επιβιώσει.

https://www.youtube.com/watch?v=RRQDqurZJNk

Από τα γραφικά και τον ανοιχτό κόσμο, μέχρι το gameplay που έχουμε δει και το μοναδικό concept της ιστορίας του παιχνιδιού, φαίνεται πως το Horizon Zero Dawn θα είναι ένα παιχνίδι που δύσκολα θα περάσει απαρατήρητο.

 

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Πλατφόρμες: Nintendo Switch/Wii U               Ημ/νία Κυκλοφορίας: 03/03/17               Εκδότης: Nintendo
Με τη παρουσίαση της νέας κονσόλας Nintendo Switch, η Nintendo κατάφερε να μας κλέψει τις εντυπώσεις παρουσιάζοντας το νέο παιχνίδι της σειράς The Legend of Zelda: Breath in the Wild για τη νέα κονσόλα, το οποίο μας μεταφέρει σε έναν μαγευτικό, open-world κόσμο και σε νέες περιπέτειες με τον γνωστό σε όλους μας πρωταγωνιστή της σειράς, Link.

Το Breath in the Wild είναι το πρώτο παιχνίδι της σειράς με ανάλυση High Definition, physics engine και voice acting!! Απ’ ότι φαίνεται η Nintendo ξεκινάει δυναμικά το 2017, με το The Legend of Zelda: Breath in the Wild να είναι το πρώτο μεγάλο παιχνίδι από πολλά (πιθανότατα) για τη νέα κονσόλα, που θα κάνει fans και μη της Nintendo να δουν την εταιρία με άλλο μάτι.

 

Mass Effect: Andromeda

Πλατφόρμες: PC/PS4/Xbox One               Ημ/νία Κυκλοφορίας: 23/03/17               Εκδότης: Electronic Arts
Το Mass Effect: Andromeda μας μεταφέρει 600 χρόνια μετά τα γεγονότα της καταπληκτικής πρώτης τριλογίας και μας βάζει στα “παπούτσια” της Sara ή του Scott Ryder σε ένα ατελείωτο, open-world ταξίδι στον γαλαξία της Ανδρομέδας με απώτερο σκοπό να βρούμε καινούριους κατοικήσιμους πλανήτες για την αποίκησή τους από το ανθρώπινο είδος.

Αναμφισβήτητα ένα παιχνίδι που αν είναι όσο καλό όσο φαίνεται (και βάσει των προηγούμενων παιχνιδιών της σειράς φαίνεται πως η απάντηση είναι θετική), θα μας προσφέρει άπειρες ώρες διασκέδασης και ενδογαλαξιακών ταξιδιών.

 

Injustice 2

Πλατφόρμες: PS4/Xbox One               Ημ/νία Κυκλοφορίας: 16/05/17               Εκδότης: Warner Bros Games

Μετά από τη τεράστια επιτυχία του Injustice: Gods Among Us πριν από περίπου 4 χρόνια, η Warner Bros σε συνεργασία με τη NetherRealm Studios, έρχεται να μας ξανά-εντυπωσιάσει με το Injustice 2, μέσα από το οποίο θα μας βάλει αντιμέτωπους με κάποιους από τους ποιο δυνατούς και γνωστούς ήρωες και αντιήρωες του DC Universe όπως τους Superman, Batman, Flash, Joker, Bane και πολλούς ακόμα, σε μια μάχη καλού εναντίον κακού με απώτερο σκοπό την επιβίωση ή την καταστροφή/κατάκτηση ολόκληρου του πλανήτη.

 

Metal Gear Survive

Πλατφόρμες: PC/PS4/Xbox One               Ημ/νία Κυκλοφορίας: TBA               Εκδότης: Konami
Μετά από τη μεγάλη επιτυχία του Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain και το «διαζύγιο» του δημιουργού και πατέρα της σειράς Hideo Kojima με τη Konami, το Metal Gear Survive θα είναι το πρώτο παιχνίδι της σειράς στη παραγωγή του οποίου δεν θα συμμετέχει ο Kojima.

Η Konami μας μεταφέρει στη καταστροφή της βάσης του Big Boss που συνέβη στην αρχή του Metal Gear Solid 5, αλλά με ένα twist στην πλοκή!! Όσοι στρατιώτες βρίσκονταν πάνω στη βάση εκείνη στη στιγμή, μεταφέρθηκαν σε μια άλλη, γεμάτη με «ζόμπι», διάσταση, μέσα στην οποία πρέπει να επιβιώσουν σε συνεργασία με τους υπόλοιπους στρατιώτες που μεταφέρθηκαν εκεί. Μεγάλη επιτυχία στον πρώτο «παρθενικό» τίτλο Metal Gear της Konami ή μεγάλη αποτυχία;; Μόνο ο χρόνος θα δείξει.

 

Marvel vs. Capcom: Infinite

Πλατφόρμες: PC/PS4/Xbox One               Ημ/νία Κυκλοφορίας: TBA               Εκδότης: Capcom

Η σειρά videogames “Marvel vs. Capcom” επιστρέφει δυναμικά μετά από κοντά μια 6ετία απουσίας με το Marvel vs. Capcom: Infinite, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να παίξουμε με και εναντίον μιας μεγάλης γκάμας αγαπημένων μας χαρακτήρων από τη Marvel και τη Capcom όπως τους Spiderman, Captain America, Mega Man, Ryu και πολλούς ακόμα.

Δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής η ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά σίγουρα θα αποτελέσει ένα must addition στη λίστα με τα games των ατόμων που προτιμούν παιχνίδια τύπου fighting.

 

Crash Bandicoot Remastered (N. Sane Trilogy)

Πλατφόρμα: PS4               Ημ/νία Κυκλοφορίας: TBA               Εκδότης: Activision
Crash Bandicoot. Τι να πρωτοπούμε γι’ αυτό το υπέροχα τρελό μαρσιποφόρο που μας προσέφερε άπειρες ώρες διασκέδασης, γέλιου και τρέλας πριν από κοντά 2 δεκαετίες;; Ότι επιστρέφει δυναμικά σε High Definition στη νέα γενιά κονσόλων της Sony (PS4) για να επιτρέψει στους παλιούς θαυμαστές του να ξαναζήσουμε όλες του τις υπέροχες περιπέτειες και στους νέους gamers που δεν τον είχαν προλάβει, την ευκαιρία να τον γνωρίσουν.

Όπως και να ‘χει, το Crash Bandicoot N. Sane Trilogy θα μας ταξιδέψει στο παρελθόν, σε μια εποχή που τα videogames δεν χρειάζονταν περίπλοκη πλοκή ή υψηλά γραφικά για να μας διασκεδάσουν.

 

God of War

Πλατφόρμα: PS4               Ημ/νία Κυκλοφορίας: TBA               Εκδότης: Sony Interactive Entertainment
God of War. Όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε τον Kratos, πρωταγωνιστή της σειράς videogames “God of War και φονιά Θεών, θνητών και γενικά ότι κινείται και αναπνέει. Εφτά χρόνια μετά το τελευταίο παιχνίδι God of War στο οποίο ο Kratos, spoiler warning, «θυσιάζει» τον εαυτό του αφού πρώτα σκοτώσει όλους τους θεούς έτσι ώστε να απελευθερώσει τους θνητούς από τα δεσμά τους και να καταφέρει να πάρει επιτέλους τη πολυπόθητη εκδίκηση που αποζητούσε.

Με τον νέο τίτλο της σειράς, ο Kratos φαίνεται να έχει επιζήσει, να έχει αποκτήσει έναν γιο και να έχει μεταφερθεί στη Νορβηγική μυθολογία. Δεν γνωρίζουμε πάρα πολλά για τον επερχόμενο τίτλο εκτός των προαναφερθέντων και του ότι το gameplay αλλάζει δραματικά σε ένα third-person over-the-shoulder τύπο παιχνιδιού. Επίσης δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στη φήμη των προηγούμενων παιχνιδιών της σειράς, αλλά μπορούμε να περιμένουμε για παραπάνω πληροφορίες και να ελπίζουμε.

 

Tekken 7

Πλατφόρμες: PC/PS4/Xbox One               Ημ/νία Κυκλοφορίας: TBA               Εκδότης: Βandai Namco

Το Tekken 7 είναι η συνέχεια της fighting σειράς που όλοι έχουμε αγαπήσει. Επιστρέφει με νέους χαρακτήρες, νέες κινήσεις και με το ταχύτατο gameplay που χαρακτηρίζει τη σειρά.

 

Red Dead Redemption 2

Πλατφόρμα: PS4/Xbox One               Ημ/νία Κυκλοφορίας: TBA               Εκδότης: Rockstar
Μετά από το πολυβραβευμένο αριστούργημα Red Dead Redemption πριν από 7 χρόνια, η Rockstar επιστρέφει δυναμικά με το Red Dead Redemption 2, το τρίτο παιχνίδι της καταπληκτικής σειράς Read Dead. Με μόνο ένα trailer στο ενεργητικό του, θεωρείται ως ένα από τα (αν όχι ΤΟ) πιο αναμενόμενα παιχνίδια για το νέο έτος.

Ακόμα δεν έχουμε κάποια ημερομηνία κυκλοφορίας ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, αλλά το παιχνίδι αναμένεται να βγει γύρω στο τέλος του έτους και αν λάβουμε υπόψη την επιτυχία του προηγούμενου τίτλου, καθώς και τη φήμη της Rockstar ως μία από τις καλύτερες εταιρίες παραγωγής open-world βιντεοπαιχνιδιών, μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως το Red Dead Redemption 2 θα είναι ένα παιχνίδι που θα σπάσει τα ταμεία από τη πρώτη μέρα κυκλοφορίας του.

 

Αυτή ήταν η λίστα με τα πιο «δυνατά» ονόματα βιντεοπαιχνιδιών που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής για το 2017. Παρόλα αυτά, μπορούμε να περιμένουμε μέσα στη χρονιά να ανακοινωθούν και να βγουν πολλά ακόμα καταπληκτικά games που θα εμπλουτίσουν σε μεγάλο βαθμό τα games αυτής της λίστας και θα μας προσφέρουν περισσότερες επιλογές και ώρες διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Θεωρώ πως πλέον μπορούμε να πούμε πως ακόμα και αν κάποια games δεν είναι όπως τα περιμένουμε, το 2017 θα είναι αναμφίβολα μία πολύ καλή χρονιά για τον κόσμο του gaming.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κυριάκος Κουκούλης

Ασχολία με videogames, ταινίες, σειρές και πάρα πολύ μουσική από τα πρώτα κιόλας βήματα στις αρχές της δεκαετίας του '90. Έκτοτε, έχει έρθει και έχει προστεθεί και η αγάπη για τα ταξίδια και τη τεχνολογία παρέα με την αναζήτηση για την εύρεση του μυθικού: "ελεύθερου χρόνου".

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;