5 βιντεοπαιχνίδια που αξίζει να παίξετε μόνο μία φορά

Μερικά παιχνίδια είναι τόσο υπέροχα, που θα πρέπει να τα παίξετε μόνο μία φορά. Τα πέντε παιχνίδια που ακολουθούν είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα παιχνιδιών, που μπορούν να σας προσφέρουν εμπειρίες που θα σας καταπλήξουν ή θα σας εμπνεύσουν την πρώτη μόνο φορά. Αυτό δεν θα πρέπει να θέσει αυτά τα παιχνίδια σε μειονεκτική θέση μεταξύ των ομοίων τους. Αυτά τα παιχνίδια είναι καλύτερα όταν δεν εξωθούνται στα άκρα από τους εκάστοτε περίεργους gamers.

1. Bioshock: Infinite

Αποτέλεσμα εικόνας για Bioshock: Infinite

Το Bioshock είναι μια σπουδαία σειρά από γεμάτα αφήγηση games, τα οποία έχουν φέρει και κάποια χαρακτηριστικά game mechanics για πρώτη φορά στο είδος. Πάντα έχει πλάκα να πετάς κεραυνούς από τα χέρια σου, αλλά είναι αξιοσημείωτο, το πόσο εστιασμένο είναι το game στο να αλλάζει και να παίζει με την αφήγηση. Ειδικά στο Bioshock: Infinite.

Μόλις λοιπόν παίξεις το τελευταίο μισάωρο του game, δεν θα ξανακοιτάξεις το Bioshock: Infinite με τον ίδιο τρόπο όπως πριν. Μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές έρχεται όταν το τέλος είναι προφανές, αλλά είναι τόσο καλά εκτελεσμένο, που το κάνει αριστούργημα. Μετά από αυτό όμως, δύσκολα έχεις την ίδια αίσθηση. Το να περιπλανηθείς ακόμη μια φορά, απλά δεν σου δίνει το ίδιο αίσθημα.

2. Journey

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υποβλητική και σχεδόν αιθέρια περιπέτεια στην οποία μεταφέρει τους παίκτες του το Journey είναι πραγματικά ωραία, αλλά για μία μόνο φορά. Όταν βρείτε τυχαία ταξιδιώτες (άλλους παίκτες) και ερευνήσετε τα απίστευτα κομψά μέρη στα οποία οδηγήστε, όλα παίρνουν το δρόμο τους. Οι λέξεις αντικαθιστώνται με οπτικές και ηχητικές υποδείξεις και η προσπάθεια να φτάσετε στο τέλος είναι μία εμπειρία στην οποία δεν μπορείτε να αισθανθείτε τόσο ισχυροί για δεύτερη φορά. Κάθε νέο περιβάλλον βασίζεται στον παράγοντα του ενθουσιασμού, τον οποίο δεν μπορείτε να παραβλέψετε και να εκπλαγείτε για δεύτερη φορά.

3. Οποιοδήποτε Telltale παιχνίδι

Η Telltale έχει μετατρέψει ένα συγκεκριμένο brand παιχνιδιών περιπέτειας σε επιστήμη, και σχεδόν όλα τα παιχνίδια της έχουν ακολουθήσει μια παρόμοια μορφή. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει χώρος μόνο για τα γνήσια playthrough. Έτσι, μπορείτε να παραβλέψετε το γεγονός ότι γνωρίζετε πώς λειτουργούν αυτές οι αφηγηματικές διαδρομές και σχεδόν μπορείτε να προβλέψετε τι θα συμβεί στη συνέχεια. Ανεξάρτητα με το πώς αισθάνεστε για τις ιστορίες του παιχνιδιού, το να παίξετε δεύτερη φορά, σας δείχνει όχι μόνο τις μικροεπιπτώσεις των ενεργειών που δεν κάνατε, αλλά και το ότι η συνολική πορεία της ιστορίας δεν αλλάζει και πολύ.

4. The Elder Scrolls V: Skyrim

Το Skyrim είναι ένα εξαιρετικά μεγάλο και λεπτομερές παιχνίδι που σας αναγκάζει να γυρίσετε κάθε πέτρα και σκοτώσετε το κάθε yeti για 100+ ώρες. Δεν είναι ασυνήθιστο ότι ο Dragonborn θα μπορούσε να τελειώσει το παιχνίδι ως ηγέτης όλων των συντεχνιών της Ηπείρου και ο Thane όλων των οικισμών, ως ένας πολύ γνωστός μεγιστάνας κτηματομεσίτης. Δεν υπάρχει λόγος να κάνετε οτιδήποτε από αυτά για δεύτερη φορά.

5. Outlast

Το Outlast, όπως το Bioshock: Infinite, επικαλείται το άγνωστο για να κρατήσει την πλοκή συναρπαστική. Τρομαχτικά άλματα και τρελά δολοφονικά πλάσματα είναι σε αφθονία και σας κρατούν σε εγρήγορση. Αλλά αφότου μάθετε το τί υπάρχει σε κάθε γωνιά, το παιχνίδι παύει να είναι τόσο συναρπαστικό και μετατρέπετε πιο πολύ σε εξάσκηση. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό, καθώς πρόκειται για ένα παιχνίδι με πολλά επίπεδα δυσκολίας.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαρίνα Χατζή

Παιδί των 90's, με ανήσυχο πνεύμα που ποτέ δεν εφησυχάζει και ψάχνεται συνεχώς για νέες προκλήσεις. Ποιό είναι το motto μου και στάση ζωής μου; "Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει σε τι ύψη μπορείς να πετάξεις. Ούτε και εσύ ο ίδιος δε θα το ξέρεις, προτού ανοίξεις τα φτερά σου."

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;