2021 Hearthstone Masters

Το 2021 είναι εδώ και μαζί του και η νέα pro season του Hearthstone. Ο λόγος φυσικά για τα Hearthstone Masters Qualifiers. Η Blizzard σε μία εκτενής ανακοίνωση δημοσιοποίησε μία σειρά από λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή των φετινών προκριματικών για τα Masters Tours. Στην ανακοίνωση αυτή, αναφέρθηκε ότι οι αποφάσεις σχετικά με τη διεξαγωγή των φετινών τουρνουά έγιναν μετά από πολλές συζητήσεις και συσκέψεις. Παράλληλα, υπογραμμίστηκε από τους ίδιους τους ιθύνοντες, ότι η κοινή γνώμη της κοινότητας του παιχνιδιού είχε σημαντικό αντίκτυπο στο τελικό αποτέλεσμα. Προτού, λοιπόν, προχωρήσουμε στο ζουμί της υπόθεσης, ας πούμε λίγα λόγια γενικά για την competitive σκηνή του Hearthstone.

Οι μεγαλύτερες και πιο καλοπληρωμένες διοργανώσεις στο Hearthstone, είναι το Grandmasters series και φυσικά το ετήσιο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Για να προκριθεί κανείς σε αυτές τις διοργανώσεις πρέπει να συμμετέχει στα Hearthstone Masters Tours. Πρόκειται για τα πρωταθλήματα, που πραγματοποιούνται σε προγραμματισμένες περιόδους σε όλη τη διάρκεια του έτους. Για να μπορέσει ένας απλός παίκτης να πάρει μέρος σε αυτά, θα πρέπει πρώτα να κάνει το “αγροτικό” του πέρασμα από τα μικρότερα τουρνουά και κάπου εδώ φτάνουμε στα Masters Qualifiers.

Αρχικά, λόγω της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί, όλα τα τουρνουά του Hearthstone θα συνεχίσουν και τη φετινή περίοδο να διοργανώνονται online για λόγους ασφαλείας. Έτσι, κάθε παίκτης μπορεί να διαγωνιστεί από την άνεση του σπιτιού του. Φυσικά, έχει γίνει ήδη από την περασμένη σεζόν μεγάλη συζήτηση όσον αφορά αυτό το online μοντέλο. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο υποβαθμίζει την ποιότητα του competitive play. Αλλιώς είναι να παίζει ο καθένας από το χώρο του και αλλιώς μπροστά σε κοινό, σε κάποια μακρινή χώρα. Υπάρχουν βέβαια και αρκετές θετικές πτυχές. Σημαντικότερη εκ’ των οποίων, κατά τη γνώμη μου, είναι η δυνατότητα που δίνεται σε μεγάλο εύρος κοινού να λαμβάνει μέρος στις διοργανώσεις. Το μόνο που έχει κάποιος να κάνει για να συμμετέχει, είναι η εγγραφή και η διαθεσιμότητά του κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Όσον αφορά τα Hearthstone Masters Qualifiers τώρα. Θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με την ίδια την Blizzard, 120 τουρνουά κάθε σεζόν. Οποιοσδήποτε παίκτης θα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε αυτά. Μπορεί ακόμη να συμμετέχει και στα τρία region (Americas, Europe, Asia).  Εξυπακούεται φυσικά η χρήση του ίδιου Battlenet λογαριασμού. Ακόμη, σημαντική βελτίωση, παρουσιάζει η μείωση του αριθμού των top 8 που χρειάζεται κανείς για να προκριθεί. Από 5 που χρειαζόταν την προηγούμενη σεζόν, πλέον έχει μειωθεί στα 4, αυξάνοντας τον βαθμό προσβασιμότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για όσους δεν το γνωρίζουν, για να προκριθεί ένας απλός παίκτης σε Masters Tour, απαιτείται είτε νίκη σε κάποιο Hearthstone Masters Qualifier, είτε ένας συγκεκριμένος αριθμός top 8 (4 πλέον) σε μία σειρά από Qualifiers. Επιπλέον, μπορεί κανείς να προκριθεί, μέσω του in-game ranked standard format ladder. Τέλος, αυτή τη σεζόν, ανακοινώθηκε ότι και οι παίκτες που έχουν τερματίσει στους top 32 σε κάποιο Master Tour και δεν έχουν ήδη πρόκριση, θα λαμβάνουν αυτόματα πρόκριση για το επόμενο.

Η Blizzard παρουσιάζεται αισιόδοξη και φαίνεται να πιστεύει αρκετά στο νέο αυτό μοντέλο. Να σημειωθεί, ότι με το συγκεκριμένο μοντέλο θα αυξηθούν οι συμμετέχοντες σε καθένα Masters Tour σε 400 άτομα. Εάν, λοιπόν, ενδιαφέρεστε να ξεκινήσετε την επαγγελματική σας καριέρα στο Hearthstone, αυτή είναι η ευκαιρία σας. Μπορείτε κιόλας να κάνετε εγγραφή στα πρώτα Qualifiers, που θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Ιανουαρίου. Πιο αναλυτικά, παρακάτω μπορείτε να δείτε ακριβώς τις θέσεις που θα διανέμει η Blizzard για κάθε τέτοιο τουρνουά.

Hearthstone Masters
Πηγή εικόνας: playhearthstone.com

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 6 Hearthstone Masters Tours την παρούσα σεζόν. Οι ονομασίες για πρώτη φορά δεν έχουν σχέση με ονόματα πραγματικών πόλεων, αλλά τοποθεσιών του WOW. Το σκεπτικό της Blizzard γύρω από αυτήν την αλλαγή είναι απλό. Αφού δεν γίνεται οι παίκτες να ταξιδέψουν με φυσική παρουσία για να διαγωνιστούν, θα ταξιδέψουν φανταστικά στον κόσμο του WOW. Πόντους στην Blizzard γι’ αυτήν την εφευρετική κίνηση. Μιας και μιλάμε για πόντους, η Blizzard μας επιφύλαξε άλλη μία αλλαγή. Μέχρι πρότινος η συμμετοχή στα Grandmasters Series γινόταν βάση τα “cash earnings” των παικτών σε κάθε σεζόν. Πλέον το σύστημα αυτό αλλάζει.

Hearthstone Masters
Πηγή εικόνας: playhearthstone.com

Οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν πόντους με κάθε νίκη που θα πραγματοποιούν στα Masters Tours. Αυτοί με τους περισσότερους πόντους, θα συμμετέχουν στην κορυφαία διοργάνωση του Hearthstone, το Granmaster’s Series. Σε αυτή τη διοργάνωση συμμετέχει αποκλειστικά η αφρόκρεμα των κορυφαίων παικτών του Hearthstone. Εκεί, μέσα από μία σειρά εβδομαδιαίων αναμετρήσεων που κόβουν την ανάσα, κοντράρονται οι Grandmasters μεταξύ τους. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο που μπορεί να διαγωνιστεί ένας παίκτης του Hearthstone και φυσικά η διάκριση του Grandmaster αποτελεί για κάθε παίκτη το μεγαλύτερο όνειρο στο Hearthstone. Πέρα από τη δόξα και τη φήμη, οι χρηματικές απολαβές είναι εξίσου ελκυστικές.

Να σημειωθεί εδώ, ότι θα ακολουθήσει από τη Blizzard ξεχωριστή ανακοίνωση για το Hearthstone Grandmasters Series, όπου θα αναφερθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διεξαγωγή της διοργάνωσης. Πάντως, η Blizzard μας έχει προϊδεάσει ότι θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές και εδώ. Καταλήγοντας, μία ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η συνεργασία της Blizzard με την ESL για τη διοργάνωση και την προβολή των διοργανώσεων του Hearthstone για 2 χρόνια!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστόφορος Κυριαζής

Πολιτικός Επιστήμονας με ειδίκευση στην πολιτική ιστορία και τις στρατηγικές σπουδές. Στον ελεύθερό μου χρόνο αναλαμβάνω επικές αποστολές, εξερευνώ μαγικούς κόσμους και εξολοθρεύω mobs στο pc ή σε κάποια κονσόλα. Έχω πάθος με την αρθρογραφία και διαβάζω τουλάχιστον ένα λογοτεχνικό βιβλίο το μήνα!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;