10 πόλεις βιντεοπαιχνιδιών που θα θέλαμε να είναι πραγματικές

Πόσοι από εσάς θα θέλατε να δείτε να ζωντανεύει η πόλη του αγαπημένου σας video game; Φαντάζομαι πολλοί! Φανταστείτε τη δημιουργία της αγαπημένης σας πόλης στην πραγματικότητα. Θα ήταν μια μοναδική εμπειρία ζωής, όλα τα συναρπαστικά και θαυμάσια τοπία που είναι εμπνευσμένα από την περιέργεια και τη φαντασία, να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια σας. Παρακάτω ακολουθούν 10 πόλεις βιντεοπαιχνιδιών.

Ας αρχίσουμε λοιπόν την αντίστροφη μέτρηση των 10 πόλεων που θα άξιζαν πραγματικά να ζωντανέψουν!

10. Dark City Treno, Final Fantasy 9

Το Treno είναι μια πόλη βυθισμένη στην αέναη νύχτα και ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα και ποικιλόμορφα σημεία σε όλο το Final Fantasy 9. Υπάρχει μια τεράστια κοινότητα τεχνών, με καλλιτέχνες του δρόμου και ζωγράφους που ”μολύνουν” λίγο πολύ κάθε διαθέσιμο πεζοδρόμιο. Υπάρχει μία έντονη εγκληματικότητα, αλλά ας επικεντρωθούμε στα καλά εδώ.

 9. Rapture, Bioshock

Αυτή η βυθισμένη πόλη-κράτος στον πυθμένα του ωκεανού, υποτίθεται ότι θα ήταν η γη των ευκαιριών. Ένας τόπος ανεμπόδιστος από τις κοινωνικές πιέσεις, το Rapture γρήγορα έγινε η πόλη της ανακάλυψης και της επανάστασης. Σύντομα όμως , θα γίνει μια πόλη-φάντασμα που είναι γεμάτη από το θάνατο και τον εθισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

8. New Marias, Infamous 2

Βασισμένο σε μεγάλο βαθμό στη Νέα Ορλεάνη, το New Marias είναι η πόλη του Κόλπου του Μεξικού, στην οποία καταλήγει ο Cole μετά τα γεγονότα του πρώτου Infamous. Το New Marias είναι όπως η γαλλική συνοικία της Νέας Ορλεάνης, η οποία είναι τόσο συναρπαστική, όσο και ακατανίκητη, για όποιον βρεθεί στην οδό Frenchmen για ένα Σαββατοκύριακο.

7. Val Royeaux, Dragon Age: Inquisition

Το Val Royeaux είναι μια εντυπωσιακή πόλη, από αρχιτεκτονική άποψη. Τα κτίρια και οι δρόμοι της είναι περίπλοκα διαμορφωμένα, επιχρυσωμένα με χρυσό και ντυμένα με επιβλητικές ταπετσαρίες. Είναι η θρησκευτική έδρα του Theadas- το Βατικανό του παιχνιδιού- καθώς επίσης, το επίκεντρο της πνευματικής προόδου της χώρας. 

6. Lea Monde, Vagrant Story

Μια τραγική πόλη, η Lea Monde, είναι τόσο εντυπωσιακά όμορφη, όσο και βαθιά καταστροφική. Σαφώς, είναι σχεδιασμένη και εμπνευσμένη από την Τοσκάνη και τη Γαλλία. Διέθετε επίσης, ισπανικού στυλ καθεδρικούς ναούς, όμως ένας σεισμός άφησε τον τόπο ερειπωμένο και ακατοίκητο. Ας μη μιλήσουμε για τα πτώματα που περιφέρονται τριγύρω. 

5. Rivet City, Fallout 3

Ναι, το Rivet είναι ένα προϊόν της αναγκαιότητας και ένα μνημείο για τη ενδεχομένως μάταιη φύση της ανθρώπινης επιβίωσης. Το να ζείς σε ένα θωρηκτό, φαινόταν σαν όνειρο στο Fallout 3. Όμως έχουμε ήδη θωρηκτά στην πραγματική ζωή. Επομένως είμαστε στα μισά του δρόμου.

4. The Citadel, Mass Effect

Αυτός ο μητροπολιτικός χώρος είναι ένα κομβικό σημείο συνάντησης για όλους τους πολύχρωμους κατοίκους του γαλαξία. Είναι ένα τεχνολογικό θαύμα και βρίθει από πολιτισμό και θέαμα. Είναι επίσης απόδειξη της μυστηριώδους φύσης του γαλαξία, καθώς κανείς δεν ξέρει πότε ή πώς χτίστηκε το Citadel. Απλά οι κάτοικοί του άρχισαν να ζουν εκεί.

3. Columbia, Bioshock Infinite

Θα πρέπει να ξεπεράσουμε την αμφίβολη φύση της θαυμαστής πόλης της Κολομβίας, για να απολαύσουμε τις απίστευτες δυνατότητές της. Όπως το Rapture, είναι μια πόλη σε ένα μέρος όπου δεν θα έπρεπε να είναι. Μια πλωτή πόλη στον ουρανό, πάνω από τα σύννεφα και μακριά από τα προβλήματα του κόσμου. Είναι ένα όνειρο που δε θα μπορούσε να κρατήσει και πολύ, παρ’ όλα αυτά μπορούμε να ονειρευόμαστε.

2. Besaid Island, Final Fantasy X

Ένα νησί απόλυτος παράδεισος. Θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ζούμε στο Besaid και να μη χαμογελάμε όλη την ώρα. Τα νερά είναι κρυστάλλινα, οι παραλίες είναι πεντακάθαρες και το φαγητό φαίνεται νοστιμότατο. Ποιός δε θα ήθελε να ζήσει εκεί;

1. Darnassus, World of Warcraft

Η πρωτεύουσα του Darnassus είναι απομονωμένη σε ένα απομακρυσμένο νησί. Σκιάζεται από το δέντρο της ζωής, το Teldrassil. Η πόλη είναι γεμάτη από αρχαίους ελαιώνες, πλούσια βλάστηση, παλαιούς ναούς και μαγευτική άγρια ζωή. Είναι αδύνατο να βρεθείτε στην πόλη Darnassus και να μη τη βρείτε τουλάχιστον μυστικιστική και όμορφη. Το ακατέργαστο μίγμα της δύναμης και της εύνοιας της φύσης είναι εμφανές σε αυτή την πόλη. 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαρίνα Χατζή

Παιδί των 90's, με ανήσυχο πνεύμα που ποτέ δεν εφησυχάζει και ψάχνεται συνεχώς για νέες προκλήσεις. Ποιό είναι το motto μου και στάση ζωής μου; "Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει σε τι ύψη μπορείς να πετάξεις. Ούτε και εσύ ο ίδιος δε θα το ξέρεις, προτού ανοίξεις τα φτερά σου."

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;