Tips για την ταξιδιωτική φωτογραφία

Μπήκε επιτέλους η άνοιξη! Η άνοιξη παραδοσιακά είναι μια εποχή όπου οι περισσότεροι προγραμματίζουμε εκεί τα ταξίδια μας. Αφενός γιατί έχει λιγότερο κρύο – συνεπώς και λιγότερα ρούχα- αφετέρου γιατί για τους περισσότερους δεν είναι μία πολύ πιεσμένη περίοδος η άνοιξη. Για εμάς τώρα που ασχολούμαστε με την φωτογραφία τα ταξίδια χειμώνα καλοκαίρι είναι θησαυρός.

ταξιδιωτική φωτογραφία
πηγή :https://www.yannislarios.com

Αν είσαι φωτογράφος είτε επαγγελματίας είτε ερασιτέχνης σίγουρα στα ταξίδια είσαι συνέχεια με μια κάμερα στο χέρι. Αλήθεια πιστεύω πως οι φίλοι μου κάποια στιγμή θα σταματήσουν να με παίρνουν μαζί τους εξαιτίας της μανίας μου να φωτογραφίζω πάντα και παντού.

Τέλος πάντων, εγώ είμαι σήμερα εδώ για να σας παρουσιάσω κάποια πράγματα που θα κάνουν την ταξιδιωτική σας φωτογραφία καλύτερη και ευκολότερη.

No 1 :Κάνε την έρευνα σου!

Αναζήτησε ενδιαφέροντα μέρη, αξιοθέατα, μέρη που συνήθως φωτογραφίζει ο κόσμος. Πάρε ιδέες για το τι συνήθως εξιτάρει τους φωτογράφους στο μέρος στο οποίο θα πας. Δες το ήδη υπάρχον υλικό και σκέψου τι παραπάνω θα ήθελες να δεις. Πως αλλιώς θα μπορούσε να είχε φωτογραφηθεί το συγκεκριμένο τοπίο για να έχει άλλο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον. Κάνε ένα πλάνο με το ποια μέρη πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς στην παραμονή σου εκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ταξιδιωτική φωτογραφία
πηγή:https://www.thinkdrops.gr

 

No 2: Έχε πάντα μαζί σου την φωτογραφική σου μηχανή!

Όχι ότι περιμένω να την αφήσεις και στο δωμάτιο αλλά καλό θα ήταν να την έχεις συνέχεια μαζί σου. Τόσο στην πρωινή εξόρμηση όσο και στην βραδινή έξοδο. Καλή και η έρευνα αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις τυχαία στον δρόμο και θα αξίζει το φωτογραφικό σου κλικ. Κρίμα είναι να χάσεις τέτοιες ευκαιρίες!

 

ταξιδιωτική φωτογραφία
πηγή:https://www.yannislarios.com

No 4: Εκφράσου δημιουργικά!

Μην περιοριστείς στις απλές σχεδόν δημοσιογραφικές φωτογραφίες. Καλό και το Κοινοβούλιο αλλά δεν τι μπορεί να σου δώσει πιο καλλιτεχνικά. Παρατήρησε από διάφορες γωνίες για να δεις τι άλλο μπορεί να είναι ενδιαφέρον καλλιτεχνικά.

ταξιδιωτική φωτογραφία
πηγή:https://keyassets.timeincuk.net

No 5: Κάνε οικονομία στα κλικ

Μην βιαστείς να με βρίσεις. Τόση ώρα σου λέω να φωτογραφίζεις πάντα και παντού και τώρα σου λέω να κάνεις οικονομία; Ναι. Γιατί η οικονομία έχει να κάνει με το πόσα κλικ δίνεις σε ένα μόνο πράγμα, σε ένα μόνο τοπίο, σε έναν μόνο άνθρωπο. Συνήθως στην ταξιδιωτική φωτογραφία, βγάζεις πάρα πολλές φωτογραφίες και σε μεγάλο ποσοστό ίδιες μεταξύ τους. Με αποτέλεσμα να τις ξεχνάμε σε σκληρούς δίσκους και να μην τους δίνουμε σημασία γιατί “Ποιος κάθετε τώρα να ξεκαθαρίσει;” Εδώ πάλι χρειάζεται η παρατήρηση που είπαμε στην αρχή. Χρειάζεται να πάρεις λίγο χρόνο να επεξεργαστείς το τοπίο και να μην αρχίσεις να φωτογραφίζεις κατευθείαν στα κουτουρού. Πάρε χρόνο και οργανώσω.

Αυτές ήταν κάποιες συμβουλές για μια πιο οργανωμένη ταξιδιωτική φωτογραφία. Εύχομαι την επόμενη φορά που θα πάτε ένα ταξίδι να τις αξιοποιήσετε για τις φωτογραφίες σας.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δάφνη Νικητοπούλου

Γειάαα σας !!! Με λένε Δάφνη ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία και το θέατρο. Αγαπώ τα ταξίδια , τις πρωινές βόλτες και τα βιβλία ! Θα τα λέμε εδώ για φωτογραφικά θέματα και άλλα!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;