Tips: 5 Συμβουλές για mobile photography στις διακοπές

Σχετική εικόνα

 

Τα κινητά τηλέφωνα πλέον λειτουργούν ως φωτογραφικές μηχανές για τους λάτρεις της φωτογραφίας αλλά όχι για όσους  δεν είναι κολλημένοι με αυτή ώστε να έχουν μια φωτογραφική μηχανή. Κι αυτό το άρθρο ανήκει σε σας, την κατηγορία ανθρώπων ”αν δεν θα βγάλω φωτογραφίες, τι θα έχω να θυμάμαι από τις διακοπές μου;”  

– Οκ.. να πέσουν τα tips.

1. Μείνε φορτισμένος
Όταν χρησιμοποιώ το τηλέφωνό μου ως φωτογραφική μηχανή, μαζί με το διαδίκτυο και τις εφαρμογές, η μπαταρία μπορεί να ”πέσει”  πολύ γρήγορα. Για να αποφύγεις τη ”νεκρή” μπαταρία, πάντα να έχεις μαζί σου είτε μια δεύτερη είτε τον φορτιστή του κινητού σου. Ακόμα μία λύση είναι κι ο φορτιστής αυτοκινήτου εφόσον οδηγείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

2. Πάντα να δημιουργείς αντίγραφα ασφαλείας
Δεν μπορώ να μην τονίσω πόσο σημαντικό είναι να δημιουργήσεις αντίγραφα ασφαλείας των εικόνων σου. Επειδή συνήθως δεν ταξιδεύω με το laptop μου, πιθανόν κι εσύ, χρησιμοποιώ υπηρεσία cloud από το τηλέφωνό μου. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες  υπηρεσίες αποθήκευσης cloud όπως Dropbox, Google Drive και Box. Σε περίπτωση απρόβλεπτης καταστροφής (όπως ζημιά ή κλοπή του τηλεφώνου σου), θα θες να είσαι σίγουρος ότι οι εικόνες σου δεν έχουν χαθεί.

Μπούρτζι, Ναύπλιο

3. Ξύπνησε νωρίς το πρωί
Βγες έξω πριν από την ανατολή. Ο ουρανός πριν από την αυγή προσφέρει μοναδικό φωτισμό με χρώματα που είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να βρεις άλλες ώρες της ημέρας. Βρες το σωστό σημείο από το οποίο μπορείς να φωτογραφίσεις, έτσι είσαι έτοιμος όταν φτάσει το φως και απαθανατίσεις την ανατολή.

4. Βγες από την πεπατημένη διαδρομή
Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να απομακρυνθείς από τους κύριους δρόμους και να χαθείς. Αν οδηγείς, πάρε τους παράλληλους δρόμους αντί για τον αυτοκινητόδρομο. Αν βρίσκεσαι σε μια νέα πόλη, ξεφύγε από τους τουριστικούς δρόμους για να βρεις τους κρυμμένους θησαυρούς που περιμένουν να τους φωτογραφίσεις. Εξερεύνησε μια περιοχή που δεν ήταν στα ταξιδιωτικά σου σχέδια. Θα βρεις πιθανώς κάποιον ή κάτι ενδιαφέρον να φωτογραφίσεις και ίσως να μάθεις ακόμη και κάτι για το μέρος που επισκέφθηκες.

5. Ποιότητα και Τρίποδο                                                                                                                           Η ποιότητα των φωτογραφιών σου θα πρέπει να είναι όσο τον δυνατόν καλύτερη, οπότε μην παραλείψεις τις απαραίτητες ρυθμίσεις και μην το παρακάνεις με την επεξεργασία. Ακόμη για νυχτερινές λήψεις θα σου χρειαστεί ένα τρίποδο (ή μπορείς απλά να τοποθετείς το τηλέφωνό σου κάπου σταθερά) γι΄αυτό μην το ξεχάσεις.

 

Να θυμάσαι ότι δεν έχει σημασία με τι φωτογραφίζεις. Η φωτογράφιση είναι μια πολύ προσωπική διαδικασία και μια σύνδεση ανάμεσα στα μάτια σου και την ψυχή σου όμως επειδή είσαι σε διακοπές φρόντισε τις καλύτερες λήψεις να τις κάνει η μνήμη σου και εσύ απλώς να ζεις τις στιγμές σου. 

 

Η στήλη εύχεται                                                                                                                                                                       Καλό Καλοκαίρι σε Όλους


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χαρτσά Μαριάννα

Γεια. Ονομάζομαι Μαριάννα. Γεννήθηκα το καλοκαίρι του 94' στην Αθήνα. Έχω τελειώσει σπουδές πάνω στη Φωτογραφία. Είμαι άνθρωπος με καλλιτεχνικές ανησυχίες, γι΄αυτό ασχολούμαι με τη ζωγραφική και τις κατασκευές. Γράφω, φωτογραφίζω, και κάνω ποδήλατο. Αγαπώ τον καφέ και τους φίλους μου - οι τελευταίοι λένε ότι είμαι μοναχική, αγχώδης, ευαίσθητη και με χιούμορ.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;