Σαράντα πορτραίτα σε σαράντα χρόνια

Σαράντα πορτραίτα σε σαράντα χρόνια
Σαράντα πορτραίτα σε σαράντα χρόνια, με τέσσερις αδελφές. Δεν ξέρω αν αυτό είναι τυχαίο,αλλά αυτές οι φωτογραφίες μπορώ να πω,με συγκίνησαν. Τις είδα μια-μια ξεχωριστά γιατί κάθε φωτογραφία βγάζει ένα συναίσθημα νοσταλγίας, μια αύρα που δεν σε αφήνει να προχωρήσεις γρήγορα.
Βλέπεις τα χρόνια,να περνάνε από πάνω τους,και αυτό δεν σε ενοχλεί. Και οι τέσσερις σε όλες τις φωτογραφίες είναι, απλά ντυμένες χωρίς, ίχνος μακιγιάζ. Και αυτό είναι, κάτι που θα σε γοητεύσει. Οι περισσότερες γυναίκες για να βγάλουν μια φωτογραφία, θέλουν να βάλουν τα καλά τους ρούχα, να κάνουν ένα ωραίο χτένισμα και ,να κάνουν όσα περνάνε από το χέρι τους,για να καλύψουν ο,τι ομορφιά, μπορεί να έχουν. Αυτές οι φωτογραφίες αποδεικνύουν, το μεγαλείο της φυσικής γυναικείας ομορφιάς. Εμένα με βοήθησε, να καταλάβω, ότι κρίνουμε τον εαυτό μας περισσότερο ,από ότι πρέπει. Θεωρούμε ότι κάποιος άλλος,είναι πιο όμορφος/η από εμάς,μη βλέποντας ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί,και έχουμε την δικιά μας ομορφιά.
Σαράντα πορτραίτα σε σαράντα χρόνια
Τις φωτογραφίες αυτές,τις “τραβάει” ο άντρας της Μπεμπέ Μπράουν,και είναι μια από τις αδελφές.  Ο Nicholas Nixon τυχαίνει, να είναι μεγάλος φωτογράφος και, ειδικεύεται στα πορτραίτα. Ξεκίνησε με την φωτογραφία στην Αρχιτεκτονική και ύστερα, προχώρησε σε λεπτομερής πορτραίτα καθημερινών προσώπων. Ξεκίνησε, να διδάσκει σε πανεπιστήμιο το 1975 που, είναι η χρονιά όπου, ξεκίνησε και το πρότζεκτ με τις αδελφές.Τα σαράντα πορτραίτα στα σαράντα χρόνια ήταν, ένα πρότζεκτ που έτυχε και,πέτυχε. Σε μια επίσκεψη του στην οικογένεια της Μπεμπέ, το 1975 πρότεινε στις αδελφές, να τις βγάλει φωτογραφία. Τον επόμενο χρόνο στην αποφοίτηση της αδελφής της Μπεμπέ, τους ζήτησε ,να αναπαραστήσουν την ίδια πόζα. Έτσι και ξεκίνησε,το πρότζεκτ που θα τον καθιέρωνε στον χώρο της φωτογραφίας.
Σαράντα πορτραίτα σε σαράντα χρόνια
Αυτά τα σαράντα πορτρέτα σε σαράντα χρόνια κάνει ,τις αδελφές γνώριμες στα μάτια μου. Όμως πέρα ότι η Μπεμπέ είναι μια από τις αδελφές,δεν γνωρίζουμε τίποτα άλλο. Όμως όποιος αποφασίσει, να δει αυτές τις φωτογραφίες,να ξέρει ότι θα γίνει πιο αισθητή, η αίσθηση του χρόνου. Πως περνάει ο καιρός και,πόσο γρήγοροι είναι οι ρυθμοί της καθημερινής μας ζωής.

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χαρίσσα Μπακλαβά

Λέγομαι Χαρίσσα και ,σπουδάζω στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ( πρώην ΤΕΙ Πειραιά ) στην Διοίκηση Τουρισμού . Και ασχολούμαι με την φωτογραφία ενεργά εδώ και πέντε χρόνια, και είναι κάτι που γεμίζει την μέρα μου,με δημιουργικότητα .

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;