Που πήγανε τα άλμπουμ;

Γεννήθηκα το 1998 .. Όχι πολύ παλιά. Βαφτίστηκα το 1999. Έχω ένα άλμπουμ με φωτογραφίες για κάθε ένα από αυτά τα γεγονότα. Παρόλο που δεν είμαι πολύ μεγάλη ,μέσα σε 20 χρόνια κάπου χάθηκαν τα άλμπουμ.

που χάθηκαν τα άλμπουμ;
που χάθηκαν τα άλμπουμ;

Τώρα έχουμε ένα φάκελο στο λάπτοπ με φωτογραφίες.

Θυμάμαι όταν ήμουνα μικρή τουλάχιστον μια φορά το μήνα έβρισκα πάνω στο τραπέζι της κουζίνας έναν φάκελο με εμφανισμένες φωτογραφίες ,που πάντα προεξείχαν τα φιλμ από μέσα. Με γοήτευαν τα φιλμ… Τα χρησιμοποιημένα. Αυτά που είναι καφέ και με λευκό φως έχουν αποτυπωμένα τα στιγμιότυπα της ζωής μας. Παραστάσεις ολόκληρες.

Αυτό που θέλω να πω τόση ώρα σε αυτό άρθρο που δεν έχει τελειωμό είναι ότι τα πράγματα στη φωτογραφία έχουν αλλάξει. Και όχι φυσικά στον εξοπλισμό. Στο πόση πρόσβαση έχουμε σε αυτή στο πόσο υπάρχει και υπήρχε στην ζωή μας .

Παλιότερα η φωτογραφία ήταν προνόμιο κάποιον.  Δεν είχαν όλοι μία μηχανή σπίτι του. Άλλωστε οι μηχανές όσο πιο παλιά πηγαίνουμε ήταν πιο μεγάλες και πιο δύσκολες στη χρήση τους. Ήθελαν να ασχοληθείς με αυτές, να αφιερώσεις χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ψηφιακές μηχανές έχουν το προνόμιο ότι δεν χρειάζονται πολύωρη ενασχόληση για να μάθεις να τις χειρίζεσαι. Είναι εύκολες για όλους. Για αυτό και σήμερα όλοι μια μικρή μηχανούλα compact όλοι την έχουν σπίτι τους. Κι αν όχι όλοι ,οι πιο πολύ .

που χάθηκαν τα άλμπουμ;                     που χάθηκαν τα άλμπουμ;

Επίσης τότε οι φωτογραφίες μας υπήρχαν στα άλμπουμ μας και τις δείχναμε σε συγγενείς και φίλους κατά τη διάρκεια του καφέ μας. Ή το πολύ πολύ να τις εκθέταμε μέσα σε κορνίζες σε όλο το σαλόνι. Τώρα οι φωτογραφίες μας εκτίθενται συχνά στο διαδίκτυο. Τις έχουμε σε μικρούς φακέλους στους υπολογιστές μας και τις διαλέγουμε κατά καιρούς για να τις «ανεβάσουμε» στα social media μας. Εκθέτουμε πια τις ζωές μας με τόση ευκολία στο instagram και στο facebook. Έχουν γίνει ας πούμε τα νέα άλμπουμ φωτογραφιών. Αυτός είναι ο τρόπος μας να δείχνουμε τις στιγμές της ζωής μας σε συγγενείς και φίλους.

Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να πω ότι οι παλιότερες εποχές ήταν καλύτερες απλά τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά. Εκθέτουμε τις φωτογραφίες μας σε όλους και για όλους. Δεν τις έχουμε κλεισμένες σε  άλμπουμ μέσα στα ντουλάπια μας και αυτό ίσως να ‘ναι καλό. Ίσως και όχι…


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δάφνη Νικητοπούλου

Γειάαα σας !!! Με λένε Δάφνη ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία και το θέατρο. Αγαπώ τα ταξίδια , τις πρωινές βόλτες και τα βιβλία ! Θα τα λέμε εδώ για φωτογραφικά θέματα και άλλα!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;