6 websites για το φωτογραφικό σου πορτφόλιο

SHARE

Ο τρόπος που παρουσιάζει κάποιος την δουλειά του, έχει ίσως, περισσότερο αντίκτυπο και από την την δουλειά αυτή καθ’αυτή. Έτσι και ένας φωτογράφος,εκτός από μια μελετημένη και ενεργή παρουσία στα socials, πρέπει να έχει και το δικό του οργανωμένο διαδικτυακό πορτφόλιο, με τις καλύτερες δημιουργίες του. Για καλή του τύχη, στην σήμερον ημέρα υπάρχουν πολλές επιλογές, για να επιλέξει τέτοιου είδους πλατφόρμες οι οποίες γίνονται ολοένα και περισσότερο ”user-friendly” και, όπου μπορεί να αναδείξει την δουλειά του. Αυτό σημαίνει, ότι οποιοσδήποτε μπορεί να ”χτίσει” και να διατηρήσει το δικό του online  πορτφόλιο φωτογραφιών, πάντα με την δική του στιλιστική πινελιά, χωρίς να χρειάζεται να ξέρει προγραμματισμό ή γραφιστική.

Πάμε λοιπόν να δούμε, 6 τέτοιες πλατφόρμες που μπορούν, να γίνουν ο καμβάς για να δημιουργήσεις!

  1. Squarespace

πορτφόλιο

Το Squarespace βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό – από το 2003- στην διαδικτυακή αγορά. Είναι μια πολύ δημοφιλής επιλογή, και μία από τις κορυφαίες επιλογές για επιχειρήσεις και ιδιώτες, που θέλουν να δημιουργήσουν ”elegant” ιστότοπους αρκετά γρήγορα και σχετικά φθηνά (ξεκινά από 8 δολάρια για έναν ενιαίο και ολοκληρωμένο ιστότοπο).

Το Squarespace διαθέτει συλλογές διαφόρων θεμάτων, που μπορούν να προσαρμοστούν όπως ακριβώς, τα θέματα του WordPress.

Το πιο σημαντικό βέβαια, είναι ότι μπορεί να φιλοξενήσει φωτογραφίες υψηλής ποιότητας και πλήρους ανάλυσης. Προσφέρει επίσης, πρόσβαση σε φωτογραφίες ”stock” από το Getty Images, δωρεάν σχεδιασμό λογοτύπου καθώς και στατιστικά και αναλυτικά στοιχεία. Τέλος, περιλαμβάνει απεριόριστο εύρος ζώνης και αποθήκευση.

2. 500px

πορτφόλιο

Παρόμοια με το Flickr, το 500px θεωρείται μια πλατφόρμα για σοβαρή φωτογραφία. Το συγκεκριμένο online πορτφόλιο μπορεί, να χρησιμοποιηθεί και ως ηλεκτρονικό κατάστημα επειδή τα μέλη του Prime 500px, έχουν την δυνατότητα να πουλήσουν τις φωτογραφίες τους.

Advertisement

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του ιστότοπου, έχει θέματα που απευθύνονται σε φωτογράφους, που επιδιώκουν να παρουσιάσουν το έργο τους με έναν ”καθαρό” και οργανωμένο τρόπο. Ενώ το 500px έχει περιορισμένο αριθμό θεμάτων, σε σύγκριση με παρόμοιους ιστότοπους,μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες ενός μέσου πελάτη.

Για όσους σχεδιάζουν το web, τα καλά νέα είναι ότι τα πρότυπα 500px είναι εύκολο να προσαρμοστούν, καθώς είναι δυνατή η επεξεργασία HTML, JavaScript και CSS σε πραγματικό χρόνο.

Η τιμή του, κοστίζει  περίπου 6,25 δολάρια το μήνα.

3.Ζenfolio

πορτφόλιο

Το Zenfolio είναι μια ακόμη επιλογή, για ένα ολοκληρωμένο πορτφόλιο φωτογραφιών. Ακριβώς όπως στο Squarespace ή το 500px, υπάρχουν διάφορα θέματα και πρότυπα για να διαλέξεις,και να τα προσαρμόσεις εύκολα και γρήγορα.

Στο Zenfolio,  υπάρχουν επιλογές για τη δημιουργία slideshows με μουσική, αλλά και αξιοποίηση plugins για τα κοινωνικά μέσα. Υπάρχουν ακόμη, πρόσθετες υπηρεσίες για επεξεργασία αρχείων RAW και διόρθωση χρωμάτων.

Όσον αφορά την τιμή, η επιλογή Basic Plus κοστίζει $ 30 το χρόνο. Ωστόσο, για όσους αναζητούν απεριόριστη αποθήκευση φωτογραφιών, φιλοξενία βίντεο και εξατομικευμένο όνομα τομέα, υπάρχει το ”Απεριόριστο Σχέδιο” για $60 το χρόνο.

4. WIX

πορτφόλιο

Άλλη μια πλατφόρμα φιλική προς το χρήστη και ”ευέλικτη” είναι το Wix, που αν και μετρά μερικά χρόνια στην αγορά, έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία τρία χρόνια.

Το WIX είναι, από τις πιο εύκολα διαχειρίσημες πλατφόρμες, αποθηκεύει εικόνες υψηλής ποιότητας και, παρέχει ένα τεράστιο αριθμό προτύπων.

Εάν χρησιμοποιείς το πιο βασικό σχέδιο στο Wix, μπορείς να απολαύσεις μια εντελώς δωρεάν ιστοσελίδα. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, η αποθήκευση είναι κάπως περιορισμένη και δεν μπορείς, να απενεργοποιήσεις τις διαφημίσεις στο κάτω μέρος.

Advertisement

Εάν τυχαίνει να σου αρέσει το Wix, μπορείς επίσης να εξετάσεις την επιλογή Premium, με μια  μικρή επένδυση από $ 5 το μήνα. Αυτό αφαιρεί όλες τις διαφημίσεις, και αυξάνει την χωρητικότητα αποθήκευσης, επιτρέποντάς να ανεβάσεις περισσότερες φωτογραφίες υψηλής ποιότητας.

5. Weebly

πορτφόλιο

To Weebly είναι, ένας από τους πιο εύκολους ιστότοπους και αυτό γιατί, δεν είναι υπερφορτωμένος με διάφορα χαρακτηριστικά. Εκεί υπάρχουν, προσχεδιασμένες ενότητες που μπορείς να προσθέσεις στις σελίδες, και να αποφύγεις την αναστάτωση με τους κατασκευαστές σελίδων.

Ακριβώς όπως και άλλοι κατασκευαστές ιστοσελίδων, η Weebly προσφέρει φιλοξενία τόσο δωρεάν όσο, και με πληρωμή. Οι premium προσφέρουν απεριόριστη αποθήκευση, εξατομικευμένο τομέα και πρόσβαση σε περισσότερα εργαλεία.

Το πιο βασικό ”Premium Plan” για το Weebly είναι πολύ προσιτό,κοστίζει μόλις $ 4 μηνιαίως.

6. SmugMug

πορτφόλιο

Tο SmugMug είναι μια εξαιρετική επιλογή, για να προβάλλεις αλλά και να πουλήσεις την δουλειά σου.

Παρόλο που δεν προσφέρει δωρεάν επιλογές, υπάρχει η δωρεάν δοκιμή 14 ημερών μετά την οποία, μπορείς να εγγραφείς κανονικά σε προγράμματα πληρωμής (κυμαίνονται από $ 4 έως $ 25 το μήνα, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που θέλεις).

Το SmugMug προσφέρει απεριόριστο χώρο φόρτωσης, και απεριόριστο εύρος ζώνης. Μπορεί εύκολα να χειριστεί εικόνες έως 150mb σε μέγεθος, κάτι που αποτελεί ισχυρό πλεονέκτημα.

Σε αντίθεση με τον Wix και τον Weebly, το SmugMug είναι ένας εξειδικευμένος ιστότοπος φωτογραφίας, και προσφέρει μερικά χαρακτηριστικά, που είναι αρκετά μοναδικά και το ξεχωρίζουν από παρόμοιες πλατφόρμες.

Στο SmugMug μπορείς, να συγχρονίσεις τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών σου με το Lightroom, να προσθέσεις προσαρμοσμένο υδατογράφημα και, να αναπτύξεις συνεργασίες με επαγγελματικούς εκτυπωτές, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να παραγγέλνουν εκτυπώσεις, απευθείας από τον ιστότοπο σου.

Advertisement

πορτφόλιο

Όποιον ιστότοπο και να επιλέξεις, σιγουρέψου ότι θα προσαρμόζεται στις ανάγκες σου. Καλές δημιουργίες!

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γεννήθηκα πριν 23 καλοκαίρια και είμαι προιόν της πρωτεύουσας, αν και δεν την αγαπώ όσο την ύπαιθρο. Απόφοιτη Παντείου Πανεπιστημίου, με τετραετής θητεία στην πλάτη, σπούδασα στο τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού, δημοσιογραφία και μάρκετινγκ. Τώρα εκτονώνω τις καλλιτεχνικές μου ανησυχίες μέσω της τέχνης της φωτογραφίας, την οποία σπουδάζω ως ειδίκευση σε γνωστό Ιεκ. Ως γνήσιος δίδυμος, βαριέμαι εύκολα, είμαι ανήσυχη και περίεργη, για αυτό μαρέσει να ψάχνομαι και να μαθαίνω νέα πράγματα χωρίς σταματημό. Οι μεγάλες μου λατρείες είναι τα ταξίδια, τα ζώα, ο κινηματογράφος, η επιστήμη, η μουσική -ροκ, τζαζ, rnb, country- , τα βιβλία -ξεκάθαρα παθιάρα και αχόρταγη αναγνώστρια- και φυσικα, η φωτογραφία. Συμβουλεύομαι τον σκύλο μου για όλες τις δύσκολες αποφάσεις της ζωής μου και το μόττο μου είναι ΄΄Αν δεν μπορείς, κάν'το΄΄.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG