Οι πρώτες φωτογραφίες στον κόσμο

SHARE

 οι πρώτες φωτογραφίες στον κόσμοΘα ανακαλύψουμε σήμερα ποιες είναι ,οι πρώτες Η φωτογραφία γενικά , είναι ένα μέσο επικοινωνίας,που ξεχνάμε ή δεν ξέρουμε,πότε ξεκίνησε. Από το 1826 έως σήμερα έχουν υπάρξει πολλές πρωτιές για την φωτογραφία,και σας παρουσιάζω πέντε πιο γνωστές.
 1.  Η Πρώτη Φωτογραφία.
 Το 1826 ο Nicéphore Niépce καταφέρνει να “βγάλει” την πρώτη φωτογραφία, μετά από τουλάχιστον δέκα χρόνια,προσπάθειας.  Ο τρόπος του,ήταν να εκθέσει για οχτώ ώρες, μια μεταλλική πλάκα στον ήλιο. Η διαδικασία ονομάστηκε “ηλιογραφία
 οι πρώτες φωτογραφίες στον κόσμο
 2.  Η Πρώτη Έγχρωμη Φωτογραφία
Η πρώτη έγχρωμη φωτογραφία, λήφθηκε από τον φυσικό James Clerk Maxwell το 1861. Ο Αϊνστάιν χαρακτήρισε τον Κλερκ “ως τον πιο μελετημένο και τον πιο γόνιμο που η Φυσική βίωσε από την εποχή του Νεύτωνα.” Δημιούργησε την έγχρωμη φωτογραφία, χρησιμοποιώντας τρία διαφορετικά φίλτρα με τα βασικά χρώματα. Απεικονίζοντας έτσι μια έγχρωμη κορδέλα.
 οι πρώτες φωτογραφίες στον κόσμο
 3. Πρώτη Υποβρύχια Φωτογραφία
Ένα γουρουνόψαρο είναι το αντικείμενο προσοχής,στην πρώτη υποβρύχια φωτογραφία.Ο William Longley και ο Charles Martinχρησιμοποίησαν φλας γεμάτο με πούδρα μαγνησίου και, βαρύ αδιάβροχο εξοπλισμό,για να καταφέρουν αυτό το απίστευτο- για τότε- κατόρθωμα.
 οι πρώτες φωτογραφίες στον κόσμο
 4. Πρώτη Νυχτερινή Λήψη Ζώων
Το 1906 γίνεται η πρώτη νυχτερινή λήψη από τον George Shiras. Η φωτογραφία απεικονίζει μια ελαφίνα με τα ελαφάκια της,σε λίμνη στο Μίσιγκαν. Ο Shiras είχε πάθος με την άγρια φύση και προσπαθούσε να την αποτυπώσει σε κάθε ευκαιρία που του δινόταν.
 οι πρώτες φωτογραφίες στον κόσμο
 5. Πρώτη Έγχρωμη Φωτογραφία στην Ελλάδα
Ο Γάλλος τραπεζίτης Albert Kahn ,χρησιμοποίησε την περιουσία του,ώστε να εξερευνήσει τον κόσμο και τις ομορφιές του,μέσω της φωτογραφίας. Έχει μια ομάδα πενήντα ατόμων που έχουν “ξεχυθεί” στα Βαλκάνια το 1909. Μέσα σε αυτές τις χώρες, επισκέπτεται και την Ελλάδα το 1913,αποτέλεσμα αυτής της επίσκεψης, έχουμε τις πρώτες έγχρωμες φωτογραφίες στην Ελλάδα.
 οι πρώτες φωτογραφίες στον κόσμο

 

Advertisement
Βλέπουμε ότι γενικά,δεν ευγνωμονούμε τα μέσα που έχουμε. Με τις ψηφιακές κάμερες, έχουμε γρήγορες και εύκολες λήψεις. Όμως, παλιά δεν είχαν ούτε γρήγορες, ούτε εύκολες λήψεις. Τα αποτελέσματα συνήθως δεν ήταν σίγουρα. Όμως παρόλο τις δυσκολίες, βλέπουμε πως πειραματίζονταν περισσότερο. Χρησιμοποιούν την φαντασία τους και την δημιουργικότητα τους, πολύ περισσότερο από ότι, σήμερα.

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Λέγομαι Χαρίσσα και ,σπουδάζω στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ( πρώην ΤΕΙ Πειραιά ) στην Διοίκηση Τουρισμού . Και ασχολούμαι με την φωτογραφία ενεργά εδώ και πέντε χρόνια, και είναι κάτι που γεμίζει την μέρα μου,με δημιουργικότητα .

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG