Κατηγορίες Φωτογράφων

Τα τελευταία χρόνια η φωτογραφία από αγαπημένο χόμπυ και επάγγελμα έχει καταφέρει να γίνει must (όχι δεν είναι καλό). Έτσι, ένα σημαντικό που έχει συμβεί είναι ότι πλέον υπάρχουν ευδιάκριτες κατηγορίες φωτογράφων παλιές και καινούριες με κάποιες αλλαγές λόγω γενιάς και τεχνολογίας. Ας τις γνωρίσουμε.

 • Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ  ΔΡΟΜΟΥ

Σχετική εικόνα

Αυτός ο φωτογράφος ασχολείται με τη φωτογραφία δρόμου (street) αποκλειστικά. Το υλικό του είναι πάντα ασπρόμαυρο (λόγω τέχνης), με καμένα και σκιές. Αν μιλήσεις μαζί του θα είναι φιλικός και επικοινωνιακός αφού δε θα ξεχάσει να σου πει για τις εμπειρίες του.

 • Ο MACRO ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για macro photographers Αποτέλεσμα εικόνας για photographers in action

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασχολείται μόνο με φωτογραφία μικρών αντικειμένων και ζώων. Έχει γνώσεις σχετικά με έντομα και τα μικρά ζώα τα οποία φωτογραφίζει με τρομερό ενδιαφέρον ενώ λατρεύει να ανακαλύπτει τις απίθανες λεπτομέριες των όποιων θεμάτων του.

 • Ο ΦΩΤΟ-ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για architecture photographers

Μελετάει και αγαπάει τόσο πολύ τα κτήρια που μπορεί να περιμένει για ώρες μέχρι ο ήλιος, το φως και οι σκιές να είναι στο κατάλληλο σημείο για τη φωτογραφία του. Νευριάζει  με τους περαστικούς που τους χαλούν το κάδρο του αλλά το πάθος του είναι αυτό που τον εξοπλίζει με υπομονή και επιμονή για τις απίστευτα αρχιτεκτονικές φωτογραφίες του.

 • Ο ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ

Σχετική εικόνα

Όλοι μας έχουμε βγάλει μία-δύο φωτογραφίες τους εαυτούς μας μπροστά σε έναν καθρέφτη ή σε όποια επιφάνεια αντανακλούσε το είδωλό μας. Ο Self Portrait φωτογράφος όμως το παρακάνει…

 • Ο ΝΥΧΤΟΒΙΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για nightstories dc

Ο φωτογράφος αυτός αγαπά τη νύχτα, δουλεύει μέσα σε νυχτερινά μαγαζιά, έχει πολλούς γνωστούς και άπειρους φίλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το ISO και το Flash του είναι οι καλύτεροί του φίλοι, μιας και το να φωτογραφίζει στα σκοτάδια είναι πλέον ρουτίνα γι’αυτόν.

 • Ο ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ

Ο φωτογράφος αυτός  αγαπά και τα ταξίδια και την φωτογραφία. Έχει φωτογραφήσει και έχει φωτογραφηθεί με πολλά αξιοθέατα του κόσμου αφού μεγάλο μέρος της ζωής του αποτελούν τα ταξίδια του.

 • Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ INSTAGRAM

Αποτέλεσμα εικόνας για photographers instagram

Οι Instagram φωτογράφοι ή οι Instagramers, όπως αυτοαποκαλούνται, ποικίλουν και διαφέρουν. Υπάρχουν αυτοί που αγχώνονται τόσο για το πως θα φτιάξουν τη φωτογραφία τους και καταλήγουν να χρησιμοποιούν και τα 20 φίλτρα σε μία φωτογραφία. Ακόμη υπάρχουν αυτοί που ανεβάζουν 10 φωτογραφίες τη μέρα ανάμεσα τους είναι και τα γεύματα της ημέρας τους και αυτοί που απλά χρησιμοποιούν το Instagram για να μοιραστούν τις όποιες φωτογραφίες τους. Τέλος ανάμεσά τους υπάρχουν και αρκετά καλοί φωτογράφοι με ενδιαφέρουσες φωτογραφίες.

 • Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΑΜΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για wedding photographers in action

Ο φωτογράφος γάμου είναι ένα από τα πιο κλασσικά είδη επαγγελματία φωτογράφου στην Ελλάδα. Συνήθως ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό και προσπαθούν να γίνονται συνεχώς καλύτεροι. Έχουν φαντασία, είναι δημιουργικοί και γι’αυτό συχνά “τρέχουν” το ζευγάρι στα πιο απίθανα μέρη για ρομαντικές αναμνηστικές λήψεις.

 • Ο ΜΟΒΙLE ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ

Αυτός ο φωτογράφος θα έχει σίγουρα ένα καλό κινητό με το οποίο θα φωτογραφίζει ενώ δεν αποκλείεται να έχει και διάφορα αξεσουάρ για το κινητό αυτό (πχ τρίποδο, extra φακούς κτλ.). Δεν βγαίνει για φωτογραφίες, απλά φωτογραφίζει ότι του κινεί το ενδιαφέρον. Ανήκει ίσως στην κατηγορία του Instagram φωτογράφου

 • Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΠΙΟΥ

Ο φωτογράφος αυτός, αγαπάει πολύ τη φύση. Ξέρει να χειρίζεται τα φωτογραφικά φίλτρα καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο και έχει στην κατοχή του πολύ περισσότερα από τα βασικά. Ξέρει ανά πάσα στιγμή να σου πει προς τα που είναι η ανατολή και προς τα που η δύση, αφού το να βγάζει τοπία την ώρα που δύει ή ανατέλλει ο ήλιος είναι το αγαπημένο του.

 • Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για photographers instagram  Σχετική εικόνα

Αυτό το είδος φωτογράφου, δεν αποχωρίζεται ποτέ τη φωτογραφική του. Αγαπάει πολύ τη φωτογραφία και φωτογραφίζει τα πάντα. Ανθρώπους, τοπία, ζώα, ηλιοβασιλέματα και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Συνήθως είναι ερασιτέχνης αλλά βελτιώνεται σταθερά.

 • Ο HIPSTER ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για hipster camera

Ένα είδος που εμφανίστηκε στις μέρες μας είναι ο χίπστερ φωτογράφος. Αυτός ο φωτογράφος είναι εύκολο να αναγνωριστεί. Συνήθως θα τον δεις με μία παλιά φιλμ-κάμερα κρεμασμένη στον λαιμό ή με το τελευταίο iPhone να φωτογραφίζει για το προφίλ του στο Instagram. Σίγουρα δεν είναι φωτογράφος αφού όλο αυτό είναι μόδα για εκείνον και θα του περάσει, όταν κουρέψει το μούσι βγάλει τα ψεύτικα γυαλιά και δεν ξαναφορέσει floral πουκάμισο.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χαρτσά Μαριάννα

Γεια. Ονομάζομαι Μαριάννα. Γεννήθηκα το καλοκαίρι του 94' στην Αθήνα. Έχω τελειώσει σπουδές πάνω στη Φωτογραφία. Είμαι άνθρωπος με καλλιτεχνικές ανησυχίες, γι΄αυτό ασχολούμαι με τη ζωγραφική και τις κατασκευές. Γράφω, φωτογραφίζω, και κάνω ποδήλατο. Αγαπώ τον καφέ και τους φίλους μου - οι τελευταίοι λένε ότι είμαι μοναχική, αγχώδης, ευαίσθητη και με χιούμορ.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;