IAPBP: Η γέννηση μέσα από τα μάτια των φωτογράφων

Πηγή: birthphotographers

Λίγα Λόγια

Η IAPBP διεθνής οργάνωση φωτογράφων που ειδικεύονται στις φωτογραφίες γεννήσεων (International Association of Professional Birth Photographers) δημιουργήθηκε προκειμένου να βοηθήσει τους γονείς στην αναζήτηση φωτογράφων στην περιοχή τους. Η IAPBP έχει πάνω από 1000 μέλη σε 53 χώρες και μεγαλώνει καθημερινά. Επικεντρώνεται μεταξύ άλλων στην εκπαίδευση των φωτογράφων, στη κατανόηση της διαδικασίας της γέννησης και στο σεβασμό στις επιλογές του κάθε ζευγαριού. Επιπλέον, κάθε χρόνο, συγκεκριμένα τον Ιανουάριο, διοργανώνεται ένας διαγωνισμός των πιο ξεχωριστών φωτογραφιών με σκοπό την ανάδειξη της ιδιαίτερης ομορφιάς που ξετυλίγεται με την γέννηση ενός ανθρώπου.

059 | OUR RAINBOW BABY IS FINALLY HERE Belle Verdiglione Photography
Η φωτογραφία αυτή κατέλαβε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό του IAPBP.

Διαγωνισμοί του IAPBP

Οι νικητές των διαγωνισμών αναδεικνύονται με βάση την τεχνική, τη σύνθεση της φωτογραφίας αλλά και των συναισθημάτων που δημιουργεί η εικόνα. Στους διαγωνισμούς συμμετέχουν μέλη από διάφορες χώρες όπως τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, την Αυστραλία κλπ. Για να πάρει κάποιος μέρος είναι απαραίτητο να είναι συνδρομητής στην IAPBP. Η συνδρομή κοστίζει από 40 έως 60 ευρώ, η οποία επιτρέπει στα μέλη εκτός από την συμμετοχή στον ετήσιο διαγωνισμό και άλλα προνόμια τα όποια βοηθούν στην ανάδειξη της δουλειά τους.

285 | PEEK-A-BOO Heather Sears Photography United States. Η καλύτερη φωτογραφία στην κατηγορία Postpartum.

10. “Let choice whisper in your ear and love murmur in your heart. Be ready. Here comes life.”
—Maya Angelou ( Αμερικανίδα ποιήτρια και πεζογράφος)

186 | THIS IS US
Kimberly Kimble — Rushes & Waves   United States. Η καλύτερη φωτογραφία στην κατηγορία Fresh 48 του IAPBP

Οι φωτογραφίες των γεννήσεων αντανακλούν πόσο δυνατές και πόσο όμορφες μπορούν να είναι γυναίκες. Καθρεφτίζουν για το τι είναι ικανές να πετύχουν αναδεικνύοντας τη ψυχική και σωματική δύναμη που έχουν κρυμμένη. Ξετυλίγεται με τον τρόπο αυτό ένα θαύμα που επιβεβαιώνει την ύπαρξη της απόλυτης αγάπης που ξεπερνάει τις θρησκείες, τα σύνορα, το μίσος, τις εθνικότητες. Η φωτογραφία είναι η διήγηση μιας ιστορίας αγάπης ανάμεσα στους γονείς και το παιδί. Με άλλα λόγια, αναδύεται η  ομορφιά του τοκετού , η ευαισθησία της γέννησης και η χαρά της ζωής. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο όσοι λένε ότι σαν την αγάπη της μητέρας … πουθενά στο κόσμο!!

029 | ENVELOPED
Samantha Evans — Sevan Photography
Canada Η καλύτερη φωτογραφία στην κατηγορία Birth Details

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ηλιάνα Σακκά

Σπουδάζω Δημοσιογραφία και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το maxmag μου δίνει την ευκαιρία να γνωρίζω τον κόσμο της αρθρογραφίας.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;