Φωτογραφία σε καθρέφτη: Πως να το πετύχουμε

 

Αν σου αρέσει να φωτογραφίζεις πορτραίτα και ψάχνεις τρόπους να κάνεις το αποτέλεσμα πιο ενδιαφέρον, η φωτογραφία σε καθρέφτη έχει να σου δώσει αρκετές ιδέες.

Η καθιερωμένη φωτογραφία που συναντάμε παντού στα social media, η selfie στον καθρέφτη του ασανσέρ ή στον καθρέφτη του μπάνιου και γενικά σε οποίο καθρέφτη σταθεί και βρεθεί το μοντέλο μας, δημιουργεί την ανάγκη εξέλιξης του mirror photography. Πως όμως από την κλασική φωτογραφία σε καθρέφτη του μοντέλου που αντικρίζει το είδωλο του, μπορούμε να φτάσουμε στο επίπεδο του infinity effect;

Φωτογραφία σε καθρέφτη
Πηγή: Pinterest

Αν επιλέξουμε να τραβήξουμε τις φωτογραφίες σε εσωτερικό χώρο θα πρέπει να προσέξουμε τον φωτισμό, μετακινούμε τον καθρέφτη κοντά σε παράθυρα ώστε να εκμεταλλευτούμε το φυσικό φως. Αν η φωτογράφιση μας είναι καθορισμένη να γίνει σε εξωτερικό χώρο η διαδικασία γίνεται πιο ενδιαφέρουσα καθώς μπορούμε να ξεφύγουμε τελείως από την φωτογραφία πορτραίτου. Ο καθρέφτης μπορεί να αντανακλά το τοπίο, κρατώντας μόνο κάποια σημεία του σώματος του μοντέλου ορατά.

Φωτογραφία σε καθρέφτη
Πηγή: Tumblr

The small mirror power

Στην αγορά υπάρχει τεράστια ποικιλία με τα διαφορετικά σχήματα και μεγέθη καθρεφτών να δίνουν απεριόριστες δυνατότητες στους φωτογράφους. Ένας μικρός καθρέφτης μπορεί να δώσει μεγαλύτερη ένταση στην φωτογραφία και σίγουρα είναι πιο εύκολο να μετακινηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτογραφία σε καθρέφτη
Πηγή: Instagram
Conceptual portrait photography by Rony Hernandes

Broken mirror

Αν πιστεύετε στα επτά χρόνια γρουσουζιάς που έρχονται με κάθε σπάσιμο καθρέφτη, αυτό το κομμάτι του mirror photography δεν είναι για εσάς, όμως παραμένει μια ιδιαίτερη πρόκληση.

Φωτογραφία σε καθρέφτη
Πηγή: Instagram
Φωτογράφος: Johnny Keethon

Mirror on the floor

Το μοντέλο δεν κρατάει τον καθρέφτη και η γωνία λήψης αλλάζει. Δημιουργείτε η αίσθηση πως η φωτογραφία έχει τραβηχτεί από κάτω.

Φωτογραφία σε καθρέφτη
Πηγή: https://fashionista.com

Infinity effect

Το γνωστό εφέ χρειάζεται μόνο δυο καθρέφτες για να επιτευχθεί, τοποθετημένους απέναντι και το μοντέλο μας φυσικά.

Φωτογραφία σε καθρέφτη
Πηγή: Instagram
Φωτογράφος: Belén Pradas

Μην διστάσετε να καθοδηγήσετε το μοντέλο σας για την έκφραση, την πόζα και την θέση που πρέπει να έχει. Μοιραστείτε μαζί του το concept που έχετε σκεφτεί, ώστε να γίνει η ιδέα σας πλήρως κατανοητή, και ίσως βρείτε νέα concept μέσα από αυτή την συζήτηση. Αφιερώστε χρόνο σε δοκιμαστικές φωτογραφίες κάνοντας test ώστε να έχετε τον έλεγχο και μια πιο ολοκληρωμένη τελική εικόνα.

Φωτογραφία σε καθρέφτη
Πηγή: Pinterest

Βρίσκεται τουλάχιστον σε ένα δωμάτιο του σπιτιού, σίγουρα στο μπουντουάρ κάθε γυναίκας και συχνά το συναντάμε σε μικρούς χώρους ώστε να τους κάνει να φαίνονται μεγαλύτεροι. Ο καθρέφτης αποτελεί πλέον βασικό αντικείμενο της καθημερινότητας μας και είναι ένα εύκολα προσβάσιμο prop για τον φωτογράφο. Στη φωτογραφία σε καθρέφτη θέλει ιδιαίτερη προσοχή μην φανούμε μέσα στο κάδρο της φωτογραφίας. Ακόμη τα φώτα που θα τοποθετήσουμε, να μην αντανακλούν στον καθρέφτη. Με εξάσκηση και φαντασία μπορούμε να τραβήξουμε ξεχωριστές φωτογραφίες.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αθηνά Σαρδιανού

Με ρίζες από νότια Αφρική και Ελλάδα, μετακόμισα φέτος στην Αθήνα για να ξεκινήσω τις σπουδές μου στο styling και το μακιγιάζ.Γράφω τα τελευταία 2 χρόνια στο δικό μου blog για διαφορά θέματα μόδας,τα trends, το lifestyle και τα ταξίδια που λατρεύω να κάνω. Το ενδιαφέρον μου για την φωτογραφία γεννήθηκε μέσα από τα περίεργα και εντυπωσιακά concept που υπάρχουν γύρω μας και τις δυνατότητες της μόδας φωτογραφικά. Ελπίζω να ερωτευτείτε την ροζ αισθητική μου μέσα από τα άρθρα μου όσο και εγώ.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;