Φωτογραφία με κάθε μέσο

φωτογραφία με κάθε μέσο

Συχνά βλέπω ανθρώπους, που ασχολούνται με την φωτογραφία, να ενοχλούνται με την χρήση του κινητού ως φωτογραφική μηχανή. Καταλαβαίνω πως  η τιμή των κινητών έχει φτάσει να είναι ισάξια τιμή με τις dslr κάμερες. Ο πειραματισμός όμως, είναι ένας τρόπος να καταλάβουμε αν μας αρέσει ή αν έστω είμαστε καλοί σε κάτι.Έτσι και το κινητό είναι ένα μέσο έρευνας. Αν εγώ δεν είχα βγάλει αυτή την φωτογραφία με ένα δανεισμένο κινητό, μάλλον δεν θα είχα καταλάβει την αγάπη μου για την φωτογραφία. Μια εικόνα χαμηλής ανάλυσης και, τυχαίας σύνθεσης, μου έδωσε την ευκαιρία να εξερευνήσω κάτι που τώρα είναι η αγάπη μου.

φωτογραφία με κάθε μέσοΚαι πρέπει να ξεκινάμε από τα χαμηλά και να προχωράμε ομαλά στην εξέλιξη. Υποθετικά μιλώντας ,αν το πρώτο στάδιο είναι το κινητό, τότε το δεύτερο στάδιο θα μπορούσε να είναι μια point-n-shoot. Είναι η τυπική οικογενειακή κάμερα ,που βγάζεις όλη την οικογένεια στο τραπέζι του Πάσχα. Είναι μια κάμερα που δεν σου γεμίζει το μάτι όμως, μέσω αυτής μαθαίνεις κάποια βασικά στοιχεία για το επόμενο σου βήμα. Είναι και η κάμερα που θα καταλάβεις αν όντως θέλεις να συνεχίσεις. Εμένα είναι η κάμερα που για 3 χρόνια τώρα, ακόμα μαθαίνω Το επόμενο στάδιο είναι στο χέρι σου. Άμα πιστεύεις πως μπορείς να προσφέρεις κάτι στην κοινωνία με το έργο σου, τότε ο δρόμος είναι μακρύς αλλά γεμάτος εμπειρίες που θα τις χρησιμοποιείς όχι μόνο στην φωτογραφία, αλλά και στην ζωή σου. Η φωτογραφία είναι ένας τρόπος επικοινωνίας. Μέσω αυτής θα γνωρίσεις ανθρώπους και,  θα δεις πως λειτουργούν όταν είναι στο στόχαστρο της προσοχής. Θα δεις τις ομορφιές της πόλης/χωριού/κωμόπολης σου. Συνέχεια θα προσπαθείς να βρίσκεις μέρη ανεξερεύνητα. Η ζωή σου θα γίνει, η φωτογραφία! Μπορεί βέβαια να γίνομαι υπερβολική και λίγο δραματική, μα από την πρώτη μέρα που ασχολήθηκα με την φωτογραφία, την έχω ερωτευτεί.

 

φωτογραφία με κάθε μέσοΑν διαλέξεις να εκπαιδευτείς στην φωτογραφία, είναι πολύ καλό, μα άμα δεν έχεις τους οικονομικούς πόρους για να το κάνεις μην στεναχωριέσαι. Βρισκόμαστε σε μια εποχή που η τεχνολογία, έχει γίνει μέρος της ζωής μας κι, όπως καταλαβαίνεις έχει γίνει και μέσο εκμάθησης. Ευτυχώς υπάρχουν και άνθρωποι, ειδικά στο YouTube που δίνουν μαθήματα για την σύνθεση μια φωτογραφίας ανάλογα του είδους που ακολουθείς. Σίγουρα δεν θα σταματήσεις να μαθαίνεις και να εξελίσσεσαι, και μπορεί το διαδίκτυο να σου φανεί λίγο για αυτή την εξέλιξη, όμως δεν σε σταματάει τίποτα και κανείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάρε ότι μέσο έχεις στα χέρια σου και, εξερεύνησε τον κόσμο σου.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χαρίσσα Μπακλαβά

Λέγομαι Χαρίσσα και ,σπουδάζω στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ( πρώην ΤΕΙ Πειραιά ) στην Διοίκηση Τουρισμού . Και ασχολούμαι με την φωτογραφία ενεργά εδώ και πέντε χρόνια, και είναι κάτι που γεμίζει την μέρα μου,με δημιουργικότητα .

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;