Φωτογραφία και instagram

Τα social media είναι πλέον για τα καλά στις ζωές πολλών από εμάς. Instagram , Facebook , Snapchat υπάρχουν στα περισσότερα κινητά νέων ανθρώπων ή και μεγαλύτερων. Σήμερα εγώ θα ήθελα να επικεντρωθώ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που αγαπώ πιο πολύ και αυτό δεν είναι άλλο από το instagram.

φωτογραφίες και instagram

Άλλωστε, το instagram είναι εκείνο που έχει ως επίκεντρο του την φωτογραφία και την επικοινωνία μέσω αυτής. Σε πλήρη αρμονία με την γνωστή ρήση «Μία εικόνα ,χίλιες λέξεις» ,το instagram στρέφει το ενδιαφέρον στην αξία της φωτογραφίας και την κάνει γνωστή στο ευρύ κοινό. Και αυτό είναι και το πρώτο θετικό αυτής της εφαρμογής.

Εισήγαγε το ευρύ κοινό στην τέχνη της φωτογραφίας. Έκανε δηλαδή πιο προσιτό το χόμπι της φωτογραφίας σε περισσότερο κόσμο. Στο instagram χρωστάμε τις γνώσεις μας στην επεξεργασία των φωτογραφιών ,στα φίλτρα ,στα καδραρίσματα και στην εστίαση. Πια προσέχουμε πολύ περισσότερο πως τραβάμε τις φωτογραφίες μας και πως τις επεξεργαζόμαστε.

φωτογραφία και instagram

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσης ,το instagram μας έφερε όλους πιο κοντά στην αισθητική και το  minimal. Μας δίδαξε τους πιο εντυπωσιακούς χρωματικούς συνδυασμούς όχι μόνο σε κάθε φωτογραφία ξεχωριστά αλλά και σε ολόκληρο τον λογαριασμό.  Δηλαδή ,πολύς κόσμος παίρνει χρόνο και σκέφτεται την παλέτα που θα χρησιμοποιήσει στις φωτογραφίες του. Για παράδειγμα , δεν θα ανεβάσει μία φωτογραφία με ηλιοβασίλεμα στην Σαντορίνη και δίπλα τις ράγες του τρένου. Χρειάζεσαι μία φωτογραφία με αποχρώσεις του λιλά και του πορτοκαλί. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι όμορφοι προσεγμένοι λογαριασμοί στο instagram με ενδιαφέρουσα αισθητική. Γιατί και φωτογράφος να μην είσαι ,πλέον ξέρεις πώς να κάνεις το προφίλ σου στο instagram να μοιάζει με ένα μικρό έργο τέχνης.

φωτογραφία και instagram

Επιπλέον το instagram έφερε στην επιφάνεια μικρούς και μεγάλους καλλιτέχνες , φωτογράφους οι οποίοι σε άλλη περίπτωση θα μας ήταν άγνωστοι. Έδωσε και σε εκείνους την δυνατότητα να αναδείξουν το ταλέντο και την δεξιοτεχνία τους και -γιατί όχι;- να εδραιωθούν ως επαγγελματίες φωτογράφοι πολύ πιο γρήγορα. Επιπλέον , με αυτόν τον τρόπο ο καθένας μπορεί να πάρει έμπνευση από πραγματικά εντυπωσιακούς λογαριασμούς στον  instagram.

φωτογραφία και instagramφωτογραφία και instagram

Ακόμη , στο πλαίσιο της ψηφιακής εποχής το instagram κάνει πιο άμεσο και γρήγορο το βίωμα της φωτογραφίας στο σύνολο του. Φωτογραφίζεις , εμφανίζεις , επεξεργάζεσαι , εκθέτεις. Τα πράγματα συμβαίνουν πιο εύκολα και γρήγορα. Σου προκαλεί μία διάθεση δημιουργίας και επικοινωνίας που όμοια δεν μπορείς να συναντήσεις σε κάποιο άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Δίνει λοιπόν την δυνατότητα στον καθένα να προβάλει το δικό του υλικό και να αφήσει  τις εικόνες του στην κρίση άλλων ανθρώπων –των ακόλουθων του- σαν σε έκθεση φωτογραφίας .

Αυτά περί instagram. Δεν ξέρω αν σας πείθω σχετικά με την μοναδικότητα αυτού του μέσου αλλά εμένα με συναρπάζει πολύ το γεγονός ότι σε αφήνει ελεύθερο να κινηθείς στα μονοπάτια μίας μορφή τέχνης. Μακάρι να βρίσκεται και εσείς να επικοινωνείτε ελεύθερα τις φωτογραφίες σας μέσω του instagram.

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δάφνη Νικητοπούλου

Γειάαα σας !!! Με λένε Δάφνη ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία και το θέατρο. Αγαπώ τα ταξίδια , τις πρωινές βόλτες και τα βιβλία ! Θα τα λέμε εδώ για φωτογραφικά θέματα και άλλα!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;