Επεξεργασία φωτογραφιών με το smartphone

επεξεργασία φωτογραφιών
Η επεξεργασία φωτογραφιών είναι κάτι που δεν το επιλέγουν όλοι. Κάποιοι το σνομπάρουν γιατί λένε πως μόνο οι ρυθμίσεις της κάμερας φτάνουν και περισσεύουν. Άλλοι σαν και εμένα το θεωρούν τέχνη. Κάτι που δίνει στον φωτογράφο την δυνατότητα να δημιουργήσει .
Συνήθως όταν λέμε επεξεργασία φωτογραφίας, σε όλων το μυαλό πάει στο, πολύ-αγαπημένο photoshop. Κάποιοι το σκέφτονται υποτιμητικά, λόγω των περιοδικών, που αλλοιώνουν την εμφάνιση πολλών διασήμων και ,μη. Όμως το photoshop δεν είναι μόνο το ρετούς. Γενικά τα εργαλεία επεξεργασίας είναι τρόπος δημιουργίας του προσωπικού στυλ ενός φωτογράφου.To photoshop, που μας αρέσει τόσο πολύ είναι επίσης ακριβό,ειδικά για όποιον ξεκινάει,που απλά θέλει να πειραματιστεί. Ζούμε όμως στην εποχή,που τα κινητά είναι πολύ-εργαλεία. Οι εφαρμογές συγκεκριμένα , για την φωτογραφία είναι πολλές,μα λίγες αξίζουν πραγματικά.
επεξεργασία φωτογραφιών
Ένα από αυτά είναι το Snapseed !Αυτό το εργαλείο, βοηθάει στην απλή επεξεργασία των φωτογραφιών, χωρίς να σπάς το κεφάλι σου. Με αυτό ξεκίνησα, και ειλικρινά με βοήθησε πολύ να εξελιχθώ πάνω στην επεξεργασία. Κάτι που το photoshop δεν έχει, ως εργαλείο.Και για όσους φωτογραφίζουν σε Raw αρχεία, το Snapseed βοηθάει, να τα επεξεργάζεσαι χωρίς μεγάλο πρόβλημα. Αρνητικά δεν έχει,γιατί κάνει ακριβώς αυτό που διαφημίζει.
επεξεργασία φωτογραφιών
Άλλο ένα πολύ δυνατό εργαλείο, που έχει και δική του φωτογραφική κοινότητα, είναι το VSCO.
Το VSCO έχει γίνει πολύ δημοφιλές,γιατί συνδυάζει καλή και απλή επεξεργασία φωτογραφιών, μα και κοινότητα παρόμοια με του Instagram.Η διαφορά είναι,ότι το VSCO απευθύνεται κυρίως στους φωτογράφους.
Η επεξεργασία είναι εύκολη,μα δεν έχεις και πολλές επιλογές ,σε σχέση με την βασική επεξεργασία μιας φωτογραφίας . Και τώρα πια, τα φίλτρα του- άμα δεν θες να πληρώσεις-δεν έχουν μεγάλη ποικιλία.
Βέβαια μπορείς να χρησιμοποίησεις τις παραπάνω εφαρμογές συνδυαστικά,για να βγάλεις καλύτερο αποτέλεσμα.
Τέλος,ως υπενθύμιση σε όλους,φωτογράφους και μη, γενικά καλό θα ήταν σε ο,τι καταπιανόμαστε να ξεκινάμε από τα εύκολα,γιατί συνήθως είναι αυτά ,που μας μαθαίνουν καλύτερα τα βασικά.

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χαρίσσα Μπακλαβά

Λέγομαι Χαρίσσα και ,σπουδάζω στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ( πρώην ΤΕΙ Πειραιά ) στην Διοίκηση Τουρισμού . Και ασχολούμαι με την φωτογραφία ενεργά εδώ και πέντε χρόνια, και είναι κάτι που γεμίζει την μέρα μου,με δημιουργικότητα .

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;