Δημήτρης Σκουλός : Ο κριτής που διαφωνεί με τις πλαστικές επεμβάσεις

Μιας και ξεκίνησε το  “Greece’s next top model” την προηγούμενη εβδομάδα είναι αρκετά επίκαιρο νομίζω να γνωρίσουμε τον φωτογράφο που βρίσκεται στην παρέα της κριτικής επιτροπής. Δηλαδή, τον Δημήτρη Σκουλό.

                                                        Δημήτρης Σκουλός

Ο Δημήτρης Σκουλός είναι ταλαντούχος φωτογράφος μόδας,  που έχει υμνήσει την γυναικεία ομορφιά σε μεγάλα περιοδικά μόδας και διαφημιστικές καμπάνιες. Τις δύο προηγούμενες χρονιές που έπαιξε το «Next top model»  στην Ελλάδα, έκανε κάποιες από τις φωτογραφίσεις των διαγωνιζόμενων και τώρα πια είναι στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού ομορφιάς.

                                   Δημήτρης Σκουλός

Από μικρό παιδί ο Δημήτρης Σκουλός αγόραζε φακούς, φωτογραφικές μηχανές και φιλμ. Το ξεκίνησε για χόμπι,ενώ κάποιες από τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει κάποιους φίλους του, έπεσαν στα χέρια κάποιου γραφείου. Από αυτό το γραφείο, του έγινε πρόταση για την πρώτη του δουλειά ως φωτογράφος, παρόλο που έκανε ήδη άλλη δουλειά. Έτσι, αποφάσισε να κάνει το χόμπι του, επάγγελμα κάτι που ο ίδιος χαρακτηρίζει ως ευλογία. Στη συνέχεια τον ανακάλυψε, ένα μεγάλο ξένο περιοδικό και του πρότεινε συνεργασία . Πήγε στο Παρίσι για να φωτογραφίσει κάποιες μόδες για αυτό το περιοδικό. Και κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι του, στον κόσμο της φωτογραφίας μόδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

                                         

Στην πορεία της καριέρας του, δούλεψε για μεγάλα περιοδικά μόδας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μερικά από αυτά είναι τα εξής:  ELLE,VOGUE,HAPPER’S BAZAAR, MARIE CLAIRE,ESQUIRE,MADAME FIGARO και GRAZIA. Έχει επίσης συνεργαστεί με την  L’Oreal Paris, AdidasSports,Honda Cars και πολλές άλλες.

         Δημήτρης Σκουλός

Μέσα από τις φωτογραφίες του,ο Δημήτρης Σκουλός, αναδεικνύει την γυναικεία και γενικά την ανθρώπινη ομορφιά. Κάνει φωτογραφίσεις μόδας με ενδιαφέρουσα αισθητική,και καλλιτεχνική υπόσταση. Τα μοντέλα που φωτογραφίζει είναι όμορφα, όχι πάντα με την «κλασσική ομορφιά» όπως ο ίδιος την χαρακτηρίζει. Κατά τη γνώμη του μία γυναίκα, δεν γίνεται μοντέλο αν είναι απλώς όμορφη, χρειάζεται να είναι εντυπωσιακή  και να εκπέμπει μία λάμψη. Επιπλέον, θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντικό τα μοντέλα, να έχουν τρόπους και να είναι καλλιεργημένα,πράγμα που βοηθάει πολύ την συνεννόηση κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης. Τέτοια ολοκληρωμένα πρότυπα γυναικών, κατά τη γνώμη του είναι η Michelle Pfeiffer και από Ελληνίδες η Τζένη Καρέζη και η Ροζάνα Γεωγρίου –από πιο πρόσφατες.

Επιπλέον, έχει φωτογραφίσει πολύ γνωστά μοντέλα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό . Έχει φωτογραφίσει πολλές Ελληνίδες παρουσιάστριες,ηθοποιούς και τραγουδίστριες για εξώφυλλα σε δίσκους,σε περιοδικά και για διαφημιστικά.

Στην πρεμιέρα του διαγωνισμού ομορφιάς φάνηκε να κατακρίνει όλες τις πλαστικές επεμβάσεις, και να πρεσβεύει πως ο καθένας μας είναι μοναδικός και πρέπει να αγαπάει τον εαυτό του, έτσι ακριβώς όπως είναι. Άποψη που προσπαθεί να περάσει και στην 6χρονη κόρη του.

Αυτά λοιπόν για αυτό τον φωτογράφο, που παρουσιάστηκε πρόσφατα στις οθόνες μας, και φαίνεται να απασχολεί την κοινή γνώμη με τις απόψεις του περί ομορφιάς, και γυναικείων προτύπων.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δάφνη Νικητοπούλου

Γειάαα σας !!! Με λένε Δάφνη ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία και το θέατρο. Αγαπώ τα ταξίδια , τις πρωινές βόλτες και τα βιβλία ! Θα τα λέμε εδώ για φωτογραφικά θέματα και άλλα!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;