Χρήσιμες εφαρμογές και ιστοσελίδες για φωτογράφους

Σήμερα, σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες χρήσιμες εφαρμογές και ιστοσελίδες για φωτογράφους είτε επαγγελματίες είτε ερασιτέχνες. Είναι εφαρμογές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να βελτιώσεις τις φωτογραφίες σου , να δικτυωθείς και να φτιάξεις τη δική σου συλλογή από φωτογραφίες ακόμα και να προσανατολιστείς σχετικά με το φωτισμό για μία φωτογραφία τοπίου.

PhotoContest

Η ιστοσελίδα PhotoContest απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους που ενδιαφέρονται να μοιραστούν την δουλειά τους. Ο κάθε φωτογράφος μπορεί να ανεβάσει την δουλειά του και να παρακολουθήσει και δουλειές συναδέλφων του.  Περιέχει συχνά φωτογραφικούς διαγωνισμούς στους οποίους μπορούν να πάρουν μέρος οι χρήστες και να αναδείξουν το ταλέντο τους καθώς και να κερδίσουν φωτογραφικά δώρα. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να αρθρογραφούν για φωτογραφικά ζητήματα. Είναι η απόλυτος τρόπος να επικοινωνήσεις με ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος με εσένα.

Format

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το format είναι ένα online portfolio. Είναι μία ακόμα ιστοσελίδα για να ανεβάζεις τις φωτογραφίες σου και να τις μοιράζεσαι με άλλα άτομα που ασχολούνται με την φωτογραφία. Θα μπορούσε να σας βοηθήσει αρκετά.

Photographer’s Ephemeris

Εργαλείο που βασίζεται σε υπηρεσίες χαρτογράφησης στο Διαδίκτυο. Ίσως είναι ένα εργαλείο που δεν είναι απαραίτητο
για ερασιτέχνες φωτογράφους. Είναι πιο χρήσιμο για επαγγελματίες φωτογράφους. Δημιουργήθηκε μετά από μια σειρά 
μαθημάτων φωτογραφίας τοπίου για να βοηθήσει τους φωτογράφους τοπίων σε σχέσει με την τοποθεσία και τον φωτισμό 
του τοπίου που θα ήθελαν να φωτογραφίσουν. Είναι μία  και εφαρμογή για να προετοιμάσεις σωστά τις φωτογραφίες που 
θέλεις να βγάλεις. 

Ας περάσουμε τώρα σε μερικές ας πούμε πιο κλασσικές εφαρμογές για την επεξεργασία των φωτογραφιών μας. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις photoshop για να επεξεργαστείς τις φωτογραφίες σου και φυσικά δεν χρειάζεται να 
πληρώσεις για να το κάνεις. Βέβαια, οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές κλειδώνουν κάποια από τα φίλτρα τους  ή από τις όποιες δυνατότητες τους. Αλλά όπως και να χει μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αρκετά πράγματα δωρεάν.

VSCO
Ναι ξέρω  οι περισσότεροι το ξέρετε! Είναι μία πάρα πολύ δημοφιλής εφαρμογή για την επεξεργασία των φωτογραφιών για το κινητό. Έχει πολύ ενδιαφέροντα φίλτρα που μπορείς να τα προσαρμόσεις στα γούστα σου. 

AirBrush

Το  AirBrush είναι μία ακόμα εφαρμογή για το κινητό , αποτελεί μια εύχρηστη επιλογή για επεξεργασία φωτογραφιών η οποία περιλαμβάνει λίγα εργαλεία τα οποία όμως είναι αρκετά εύστοχα.Στην πραγματικότητα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα lifting. Μέσω αυτής μπορούμε να απαλύνουμε τα σημάδια και τις ατέλειες του δέρματος από τις φωτογραφίες μας. Μπορούμε να κάνουμε λεύκανση στα δόντια και γενικά είναι μία εφαρμογή για να απαλύνει τις ατέλειες κυρίως στις φωτογραφίες προσώπου και τις selfies.

Αυτές είναι κάποιες από τις προτάσεις μου για να σας βοηθήσουν στην απασχόλησης σας με την φωτογραφία. Εύχομαι να βοήθησα κάπως σε ότι χρειάζεστε!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δάφνη Νικητοπούλου

Γειάαα σας !!! Με λένε Δάφνη ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία και το θέατρο. Αγαπώ τα ταξίδια , τις πρωινές βόλτες και τα βιβλία ! Θα τα λέμε εδώ για φωτογραφικά θέματα και άλλα!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;