Canon: Ο βασιλιάς της φωτογραφίας ή μήπως όχι;

Τον τελευταίο καιρό, στον χώρο της φωτογραφίας, βλέπουμε τεχνολογικές ανακαλύψεις από την Canon,Nikon που,μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν θα φανταζόμασταν. Αυτές οι ανακαλύψεις, γίνονται κυρίως από συγκεκριμένες εταιρείες ,αλλά σιγά-σιγά εμφανίζονται και εταιρείες που είχαν κλείσει και εταιρίες καινούριες. Το brand name, συγκεκριμένων είναι τόσο ηχηρό, που χωρίς δεύτερη σκέψη, κάποιοι πάμε και αγοράζουμε τα προϊόντα τους. Για αυτό και εγώ, είμαι εδώ για να σας αποκαλύψω την ιστορία αυτών των εταιριών, για να ξέρετε από που αγοράζεται τα αγαπημένα σας προϊόντα… Και θα ξεκινήσω με την αγαπημένη μου Canon. 

Canon
Πηγή εικόνας: http://www.cvi.canon.com

Η ιστορία της Canon

 Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά! Η Canon είναι ένας γιαπωνέζικος κολοσσός, όπου εδρεύει σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι φωτογράφοι και οι βιντεογράφοι, την γνωρίζουν για τις αμέτρητες κάμερες της και τους φακούς της. Οι επιχειρήσεις, την γνωρίζουν για τους εκτυπωτές της, τα πολύ-μηχανήματα της και αλλά προϊόντα γραφείου. Υπάρχει όμως, και ένα κομμάτι της, που δεν είναι και πολύ γνωστό, και που θα το ψιλό- αναλύσω πιο κάτω. Αυτό είναι τα ιατρικά της προϊόντα. 

Για να μην τα πολυλογώ, η Canon ξεκινάει το 1937, με  τους Takeshi MitaraiGoro YoshidaSaburo Uchida και Takeo Maeda. Μέχρι το 1970 η Canon είχε πολλές πρωτιές, που στην αρχή επηρέαζε μόνο την Ιαπωνία. Δημιουργούν την πρώτη κάμερα X-Ray, αλλά και τους πρώτους ζουμ φακούς για τηλεοπτική χρήση. 

Από το 1970 και μετά, ξεκινάνε να δημιουργούν τις βάσεις, για τις τωρινές κάμερες που τόσο αγαπάμε. Κατασκεύασαν λοιπόν, την γνωστή για εμάς -αλλά και άγνωστη σε πολλούς- EOS. Όσοι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ,μεταφράζετε ως Ηλεκτροπτική. Η ηλεκτροπτική βοηθάει στην απόκτηση και επεξεργασία πληροφοριών του οπτικού τμήματος! Μπουμ! Να και μια πληροφορία που δεν ήξερες! Μαζί με αυτή την κατασκευή, ήρθε και η πρώτη SLR με αυτό -εστίαση, το 1985!!! 

Βλέπουμε λοιπόν, ότι η Canon δεν σταματά στις ανακαλύψεις στο τομέα της εικόνας ….ή μήπως σταματάει; 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Canon
Πηγή εικόνας : https://vertassets.blob.core.windows.net

Η Canon και το μέλλον της 

 Πριν κάτι εβδομάδες η Canon, απέλυσε 60 υπαλλήλους στην βάση που έχει στην Αμερική. Όχι σε οποιοδήποτε τομέα, αλλά στον τομέα της εικόνας. Αυτό ανησύχησε πολλούς φωτογράφους, αφού προμηνύει μήπως, κάποιο τέλος;  Παρόλο, που αυτό έγινε κυρίως στην Αμερική, πολλοί φοβούνται, ότι σιγά-σιγά θα συμβεί και σε αλλά επιτελεία, ανά τον κόσμο. Επίσης, αυτό έβαλε σε σκέψεις πολλούς, γιατί είδαμε την canon να επενδύει το 2015, στον τομέα της ιατρικής, που βέβαια, δεν πέτυχε.  

Μολονότι βλέπουμε την Canon, να μην σταματάει λεπτό, με τις αφίξεις νέων προϊόντων εικόνας, αυτό εμένα προσωπικά με έβαλε σε σκέψεις…. Ποιο άραγε είναι το μέλλον της; Μήπως σε πέντε χρόνια από τώρα, δεν θα συζητάμε πια για την Canon, ως κολοσσό στον τομέα της φωτογραφίας; Ποια είναι η γνώμη σας; 

Πηγές:
https://global.canon/en/corporate/history

https://fstoppers.com/business/do-canons-layoffs-and-service-center-closure-signal-retreat-photography-354140

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χαρίσσα Μπακλαβά

Λέγομαι Χαρίσσα και ,σπουδάζω στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ( πρώην ΤΕΙ Πειραιά ) στην Διοίκηση Τουρισμού . Και ασχολούμαι με την φωτογραφία ενεργά εδώ και πέντε χρόνια, και είναι κάτι που γεμίζει την μέρα μου,με δημιουργικότητα .

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;