Beauty photography: Οργανώστε την σε 6 απλά βήματα

Η φωτογραφία μόδας και το beauty κομμάτι έχει ενταχθεί για τα καλά στην καθημερινότητα μας. Τόσο σε περιοδικά αλλά και στον χώρο της διαφήμισης, ανοίγοντας πόρτες σε αρκετούς φωτογράφους που θέλουν να την ακολουθούν επαγγελματικά. Ποσό διαφέρει όμως η διαδικασία οργάνωσης μιας beauty φωτογράφησης από μια οποιαδήποτε άλλη;

      1. Concept

Κάθε φωτογράφιση βασίζεται σε ένα concept, μια ιδέα που έχει δουλέψει ο φωτογράφος, ο creative director ή και       οι δυο μαζί. Μέσα από το concept πολλές φορές αντικατοπτρίζεται και ένα κομμάτι της αισθητικής μας, που μας         εκφράζει. Βγάζοντας το θέμα της φωτογράφησης, και έχοντας βάλει τις σκέψεις σου σε μια σειρά, γνωρίζεις τι             θέλεις και τι να περιμένεις από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας σου.

Beauty photography
Whimsical Floral Editorials

      2. Make up & Hair

Σε μια beauty φωτογράφιση το να προσλάβεις επαγγελματίες για το μακιγιάζ και τα μαλλιά είναι το ίδιο βασικό           με το φως που θα φωτογραφίσεις. Ακόμη και αν επιλέξεις ένα πιο φυσικό look το μοντέλο πρέπει να είναι                     περιποιημένο. Ένα ικανοποιητικό απότελεσμα δεν χρειάζεται να κοστίσει ακριβά. Μπορεί κάποιοι επαγγελματίες       να ζητήσουν αρκετά χρήματα, αλλά μην ξεχνάτε, υπάρχουν κομμωτές και makeup artists που ξεκινάνε τώρα.                 Εσείς χρειάζεστε επαγγελματίες για το κομμάτι muah και εκείνοι υλικό για το book τους και ένα ίδιος πρακτικής.

Beauty photography
Pinterest

      3. Μοντέλο

Το άτομο που θα υποδυθεί τον ρόλο και θα είναι το πρόσωπο της φωτογραφίας. Όταν έρθει η στιγμή να                       επιλέξουμε το μοντέλο, επιλέγουμε την προσωπικότητα και την εμφάνιση που θέλουμε να έχει η τελική εικόνα.           Τα νέα μοντέλα είναι πιο πρόθυμα να δουλέψουν μαζί σου και συχνά το κάνουν χωρίς αμοιβή, ώστε να                           εμπλουτίσουν το portfolio τους με περισσότερες δουλειές. Για μεγαλύτερη εμπειρία επέλεξε διαφορετικά μοντέλα       σε χρώματα, μεγέθη κάθε φορά.

Beauty photography
Pinterest

Το να κανείς κατανοητή την ιδέα και το concept σε όλα τα μέλη της ομάδας είναι αρκετά δύσκολο. Με την δημιουργία ενός Mood board ή με την παρουσίαση κάποιων φωτογραφιών σαν reference το πρόβλημα έχει λυθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

      4. Location

Επιλέγοντας την τοποθεσία αυτόματα επιλέγουμε και τον φωτισμό. Δεν χρειαζόμαστε studio αποκλειστικά για to       beauty photography, καθώς ο εξωτερικός χώρος με φυσικό φως φέρνει ανάλογα επιθυμητά αποτελέσματα.

      5. Εξοπλισμός

Ο εξοπλισμός που θα χρειαστούμε εξαρτάται σε τι θελουμε να εστιάζουμε. Καλό θα ήταν να έχουμε μαζί μας ένα         τρίποδο για τις σταθερές λήψεις και διάφορους φακούς

Beauty photography
Pinterest

      6. Πόζες

Οι περισσότερες λήψης στο beauty photography δίνουν έμφαση στο κεφάλι και στους ώμους. Όποτε όλες οι πόζες       του μοντέλου περιορίζονται στις εκφράσεις του προσώπου. Εάν κάποιος επιλέξει να φωτογραφίσει όλο το σώμα         του μοντέλου, το πιο πιθανό είναι να χάσει την δυναμική του θέματος ή και ολόκληρο το θέμα.

Έχοντας οργανώσει και συντονίσει τα παραπάνω βήματα, τέλος ήρθε η ώρα να προμηθευτούμε κάποια αντικείμενα για την ημέρα της φωτογράφησης. Κάποια σνακ και νερό ή χυμό στο χώρο της φωτογράφησης για το team σου          σίγουρα θα κάνει πολύ καλή εντύπωση. Και θα μείνουν όλοι ευχαριστημένοι.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αθηνά Σαρδιανού

Με ρίζες από νότια Αφρική και Ελλάδα, μετακόμισα φέτος στην Αθήνα για να ξεκινήσω τις σπουδές μου στο styling και το μακιγιάζ.Γράφω τα τελευταία 2 χρόνια στο δικό μου blog για διαφορά θέματα μόδας,τα trends, το lifestyle και τα ταξίδια που λατρεύω να κάνω. Το ενδιαφέρον μου για την φωτογραφία γεννήθηκε μέσα από τα περίεργα και εντυπωσιακά concept που υπάρχουν γύρω μας και τις δυνατότητες της μόδας φωτογραφικά. Ελπίζω να ερωτευτείτε την ροζ αισθητική μου μέσα από τα άρθρα μου όσο και εγώ.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;