Απόψεις: Η κριτική των φωτογραφιών μας

 

Η κριτική των φωτογραφιών είναι ένα θέμα που απασχολεί τους φωτογράφους. Οι φωτογραφίες είναι τα στοιχεία που προδίδουν την ποιότητα και την εξέλιξη των φωτογράφων.

Πώς κρίνουμε τις φωτογραφίες μας;

Αρχικά τα κριτήρια μας δημιουργούνται και  διαμορφώνονται σιγά σιγά. Ένα πρώτο κριτήριο είναι κι οι αγαπημένες μας φωτογραφίες αυτές που συναντήσαμε στην αφετηρία της φωτογραφικής μας διαδρομής. Οι φωτογραφίες οι οποίες μας εντυπωσίασαν κι έγιναν η αφορμή να ασχοληθούμε με τη φωτογραφία. Ακόμη σημαντικά είναι κι όλα εκείνα τα έργα τέχνης που μας συγκίνησαν πχ. ποιήματα, πίνακες ζωγραφικής, ταινίες, κείμενα, κατασκευές-γλυπτά κ.α . Όλα αυτά αλλιώς ονομάζονται έμπνευση και αποτελούν τις επιρροές μας, έτσι όσο πολλαπλασιάζουμε τις επιρροές μας τόσο πολλαπλασιάζουμε την έμπνευσή και τη δημιουργία μας. Έτσι τα παραπάνω έχουν διαμορφώσει κι επηρεάσει το προσωπικό μας ύφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ταυτόχρονα το προσωπικό ύφος και κατ΄επέκταση  τα κριτήρια μας διαμορφώνονται και από το χαρακτήρα μας, τα βιώματα μας, τις αξίες μας, οι απόψεις και τα πιστεύω μας συμβάλλουν σημαντικά. Επίσης οι άνθρωποι αποτελούν πλούσιο υλικό έμπνευσης όπως ένας δάσκαλος, οι φίλοι και γενικά όλοι οι άνθρωποι οι οποίοι εκτιμήθηκαν και αγαπήθηκαν από εμάς είναι συνδεδεμένοι με τη φωτογραφική μας ματιά και κριτική. Άρα καταλαβαίνετε ότι όλη μας η ζωή είναι αυτός ο γνώμονας, το κριτήριο, οι βάσεις ονομάστε το όπως θέλετε που μας βοηθούν να εκφραστούμε, να επικοινωνήσουμε και τελικά να μπορούμε να κρίνουμε τον εαυτό μας.

Το σπουδαιότερο στην κριτική των φωτογραφιών μας είναι να έχουμε το θάρρος να επιλέξουμε και να επιλέξουμε αντικειμενικά. Αυτό το κομμάτι είναι δύσκολο όταν πρέπει να αποφασίσουμε για τις φωτογραφίες μας. Όμως αυτό δε θα πρέπει να σας εγκλωβίζει διότι τα ίδια κριτήρια μας επιτρέπουν ”αυθαιρεσίες”  λόγω των αλλαγών που επιδέχονται από το χρόνο, τη ζωή και την αλλαγή του εαυτού μας . Υποστηρίξτε την αρχική επιλογή σας – τη φωτογραφία και αγαπήστε τις φωτογραφίες σας, να έχετε αγαπημένες δικές σας φωτογραφίες διότι μόνο έτσι θα υπάρξει εξέλιξη στο έργο σας και ικανοποίηση από αυτό.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χαρτσά Μαριάννα

Γεια. Ονομάζομαι Μαριάννα. Γεννήθηκα το καλοκαίρι του 94' στην Αθήνα. Έχω τελειώσει σπουδές πάνω στη Φωτογραφία. Είμαι άνθρωπος με καλλιτεχνικές ανησυχίες, γι΄αυτό ασχολούμαι με τη ζωγραφική και τις κατασκευές. Γράφω, φωτογραφίζω, και κάνω ποδήλατο. Αγαπώ τον καφέ και τους φίλους μου - οι τελευταίοι λένε ότι είμαι μοναχική, αγχώδης, ευαίσθητη και με χιούμορ.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;