Απόψεις: Οι 12 αλήθειες των φωτογράφων

 

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσω τις 12 αλήθειες που αφορούν τους φωτογράφους. Όσα θα συναντήσεις κοντά σε ένα φωτογράφο βρίσκονται εδώ.

Let΄s start..

 1. Μαζί μας θα χαμόγελας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είμαστε οι άνθρωποι που ξέρουμε πως να σε κάνουμε να χαμογελάσεις ή έστω πώς να στο ζητήσουμε. Σίγουρα με κάποιο πρόσταγμά μας στη φωτογράφιση αλλά και πέρα από αυτή μαζί μας θα γελάς συχνά και πολύ.

2. Δημιουργικότητα

Είμαστε δημιουργικά άτομα κι αυτό σημαίνει ότι είμαστε καλλιτεχνικά ανήσυχοι. Δημιουργούμε με εικόνες νέες εικόνες και πολλοί από εμάς δε σταματούν μόνο σ΄αυτό. Τα γενέθλια κι η γιορτή σου για μας πέρα από χαρά είναι κι αφορμή για δημιουργίες γι΄ αυτό, μη ταραχτείς με τη φωτογραφία σου σε κορνίζες, ή τον εαυτό σου σε βίντεο κι άλλα τέτοια όμορφα.

3. Θα νιώσεις μοντέλο

Ναι, ναι μαζί μας θα σου συμβεί και αυτό θες δε θες. Όποιον άνθρωπο επαγγελματικά και να φωτογραφίσουμε έχουμε επιλέξει τη ΄μούσα΄μας, κι ίσως εσύ να είσαι το αγαπημένο μας μοντέλο.

4. Θα νιώσεις και φωτογράφος

Σίγουρα! Θα μάθεις τα βασικά από φωτισμό, γωνίες και κάποιους κανόνες για να βγάζεις και μόνος/η σου καλές φωτογραφίες.

5. Τις αναμνήσεις σου τις έχουμε εμείς

Κάθε γεγονός της ζωής σου το έχουμε κρατήσει. Και εκείνες τις φωτογραφίες  που υποσχεθήκαμε να σβήσουμε ναι, κι αυτές.

6. Παρατηρητηκότητα

Θυμήσου όλους όσους δεν έδιναν ποτέ σημασία στις λεπτομέρειες που ήθελες. Ε, εμείς ακριβώς το αντίθετο. Με έναν φωτογράφο θα έχεις ακριβώς την αντίθετη εμπειρία. Είμαστε παρατηρητικοί για αυτό σπανίως θα μας διαφύγει κάτι που  αφορά ανθρώπους μας και ειδικά αν πρόκειται για κάτι οπτικό.

7. Δεν φωτογραφίζουμε συνέχεια

Ναι, υπάρχουν φορές που δε θέλουμε να φωτογραφίσουμε πχ. όταν έχουμε κανονίσει να βγούμε για καφέ στο μυαλό μας έχουμε το φρέντο μας ενδεχομένως, την παρέα σου και την θέα της καφετέριας που είμαστε. Αν εσύ έχεις όρεξη για αυθόρμητες-στημένες φωτογραφίες πάνω σε πεζούλια, καθιστός, όρθιος κλπ., δε θα στο αρνηθούμε αλλά θα πρέπει να τύχει να θέλουμε κι εμείς αυτό το δημιουργικό ξεποδάριασμα.

8. Ζήλια

Ανάμεσα στους φωτογράφους υπάρχει μια φωτογραφική ζήλια. Για να ξέρεις αν βρίσκεσαι μαζί μας, θα σκαλώσουμε και θα ζηλέψουμε τον συνάδελφο με το πιο καινούριο μοντέλο φωτογραφικής μηχανής ή έναν φακό καλύτερο από το δικό μας. Εσύ μόνο σκουντηξέ μας αν ΄΄παγώσουμε΄΄.

9. Είμαστε περίεργοι

Οι φωτογράφοι είναι χαρισματικοί άνθρωποι αυτό είναι αυτονόητο. Η ανάγκη μας για δημιουργία είναι ανεξάντλητη κι αυτό ορισμένες φορές μας κάνει περίεργους στα μάτια των ανθρώπων μας πχ. στο άκουσμα μιας μη συνηθισμένης πράξης με στόχο μια φωτογράφιση.

10. Είμαστε εμείς και κανένας άλλος

Δυστυχώς, είμαστε αρκετά υπερήφανοι. Γι΄ αυτό κανενός άλλου η δουλειά δεν είναι τόσο καλή όσο η δική μας. Εντάξει, μερικές φορές είναι ή μονάχα πλησιάζει την δική μας.

11. Δε δίνουμε εύκολα τον εξοπλισμό μας

΄΄Κρέμασέ την στο λαιμό σου!΄΄ /΄΄ Έτσι την πιάνουμε.. από κάτω το χέρι σου!΄΄/ ΄΄ Πω ρε πο#%2@στη!΄΄       Είναι μερικές φράσεις που θα ακούσεις αν σου περάσει από το μυαλό να ζητήσεις τη φωτογραφική μας μηχανή. Δεν θέλουμε να πάθει τίποτα και είμαστε πολύ προστατευτικοί μαζί της, αν είσαι κι εσύ θα την μοιραστούμε μαζί σου για λίγο όμως.

12. Βγάλε με και ΄μένα

Ναι, θέλουμε κι εμείς να μπούμε μπροστά από το φακό για 2-3 κλικ και δε μας νοιάζει που δε ξέρεις να βγάζεις απλά βαριέσαι και το ξέρουμε κι οι δύο.  – Τι όχι.. βγάλε, με το κινητό!  (χαχαχαχα)

 

*Μάθε περισσότερα για τους φωτογράφους εδώ 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χαρτσά Μαριάννα

Γεια. Ονομάζομαι Μαριάννα. Γεννήθηκα το καλοκαίρι του 94' στην Αθήνα. Έχω τελειώσει σπουδές πάνω στη Φωτογραφία. Είμαι άνθρωπος με καλλιτεχνικές ανησυχίες, γι΄αυτό ασχολούμαι με τη ζωγραφική και τις κατασκευές. Γράφω, φωτογραφίζω, και κάνω ποδήλατο. Αγαπώ τον καφέ και τους φίλους μου - οι τελευταίοι λένε ότι είμαι μοναχική, αγχώδης, ευαίσθητη και με χιούμορ.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;