Αφιερώματα: Photographer΄s Diet by Craig Semetko

Αποτέλεσμα εικόνας για craig semetko

 Ο Craig Semetko είναι Αμερικανός φωτογράφος με επίκεντρο την αυθεντική ανθρώπινη εμπειρία. Γεννήθηκε και μεγάλωσε κοντά στο Ντιτρόιτ του Michigan, ο Semetko αρχικά ασχολήθηκε με τη συγγραφή ενώ χρόνια αργότερα ανακάλυψε τη φωτογραφία ως ένα άλλο μέσο αφήγησης. Ο Craig έγραψε το βιβλίο φωτογραφίας  Semetko “UNPOSED”, ο φωτογράφος Magnum Photos Elliott Erwitt γράφει: “Οι καλές φωτογραφίες είναι αρκετά ανθεκτικές για να πυροβολήσουν, οι πραγματικά αστείες είναι ακόμα πιο σκληρές.” “Καλές και αστείες φωτογραφίες που παρατηρούνται στη φύση δεν είναι διευθετημένες ή χειραγωγούνται αλλά απλά παρατηρούνται σε πραγματικό χρόνο. Με εκπληκτική συνέπεια, αποτελούν ένα μικρό θαύμα που παρουσιάζεται τώρα στο βιβλίο του κ. Semetko… Στο βιβλίο είναι βασικό στοιχείο ο φωτογράφος. Δηλαδή αυτός που βλέπει τι οι άλλοι δεν θα μπορούσαν να δουν ».

 

Αποτέλεσμα εικόνας για craig semetko  “Καμία από τις εικόνες στο UNPOSED δεν ήταν στατική,” δηλώνει ο Semetko. “Όλες έγιναν αυθόρμητα – μερικές με τις γνώσεις των υποκειμένων, οι περισσότεροι χωρίς. Όταν βλέπω κάτι που με διασκεδάζει ή με μετακινεί, απλά κάνω κλικ. Προσπαθώ να παράγω τα στοιχεία μιας ενδιαφέρουσας ιστορίας σε ένα ενιαίο καλοφτιαγμένο πλαίσιο, αλλά φυσικά δεν σκέφτομαι συνειδητά αυτό όταν θα τραβήξω την εικόνα. Στην πραγματικότητα, προσπαθώ να μην σκέφτομαι καθόλου. Το να σκέφτεσαι συνειδητοποιεί τα πράγματα. “

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Semetko ήταν ένας από τους 10 φωτογράφους που επέλεξε παγκοσμίως η Leica Camera για να αποτελέσει μέρος της έκθεσης “10×10” που γιορτάζει τα 100 χρόνια της φωτογραφίας με Leica. Ακόμη ο Semetko πέρασε τρεις μήνες το φθινόπωρο του 2013 ταξιδεύοντας σε όλη την Ινδία για το έργο και τα έργα που προέκυψαν από το μεγάλο άνοιγμα του νέου κεντρικού γραφείου της Leica στο Wetzlar της Γερμανίας το 2014. Το δεύτερο βιβλίο του INDIA UNPOSED γεννήθηκε και δημοσιεύθηκε από την StreetView Press την άνοιξη του 2014.

Αποτέλεσμα εικόνας για craig semetko

Ο Semetko πέρασε μεγάλο μέρος του 2011 και του 2012, εργαζόμενος σε ένα μακροπρόθεσμο έργο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σήμερα ο Semetko βρίσκεται στο Λος Άντζελες. Διδάσκει τακτικά σεμινάρια-εργαστήρια για τη Leica Akademie παγκοσμίως και οι φωτογραφίες του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ευρώπη, την Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

  Ο φωτογράφος Craig Semetko  εξηγεί ποια είναι η «συνταγή» πίσω από μια επιτυχημένη φωτογραφία. Ποια στοιχεία είναι αυτά που αν συνδυαστούν σωστά, μπορούν να αποδώσουν ένα άρτιο φωτογραφικό αποτέλεσμα δίνοντας αφορμές για σκέψη, ίσως προβληματισμούς, προκαλώντας συναισθήματα λέγοντας κάτι ή και τίποτα.

Ισχυρίζεται πως αυτά είναι 4:

• Design
• Information
• Emotion
• Timing

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο στο οποίο ο φωτογράφος Craig Semetko εξηγεί όσα υποστηρίζει σχετικά με το D.I.E.T.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χαρτσά Μαριάννα

Γεια. Ονομάζομαι Μαριάννα. Γεννήθηκα το καλοκαίρι του 94' στην Αθήνα. Έχω τελειώσει σπουδές πάνω στη Φωτογραφία. Είμαι άνθρωπος με καλλιτεχνικές ανησυχίες, γι΄αυτό ασχολούμαι με τη ζωγραφική και τις κατασκευές. Γράφω, φωτογραφίζω, και κάνω ποδήλατο. Αγαπώ τον καφέ και τους φίλους μου - οι τελευταίοι λένε ότι είμαι μοναχική, αγχώδης, ευαίσθητη και με χιούμορ.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;