7 Κορυφαίοι φωτογράφοι πορτρέτων

Σήμερα θα μιλήσουμε για τους πιο γνωστούς φωτογράφους που ασχολήθηκαν με την φωτογραφία πορτρέτου. Οι περισσότεροι έχουν ασχοληθεί μόνο με την φωτογραφία πορτρέτου ενώ άλλοι έγιναν απλώς γνωστοί από εντυπωσιακά πορτρέτα που έχουν απαθανατίσει! Είναι άνθρωποι που πρέπει να τους ξέρετε καθώς είναι πολύ σημαντικοί στο χώρο της φωτογραφίας και έχουν προσφέρει απίθανες εικόνες στον κόσμο της τέχνης και όχι μόνο.

Steve McCurry

Ένας από τους πιο γνωστούς εν ζωή φωτογράφους και φωτορεπόρτερ ο οποίος έγινε γνωστός από το πορτρέτο της μικρής Αφγανής με τα γαλάζια μάτια. Η φωτογραφία αυτή θεωρείται το πιο γνωστό εξώφυλλο του National Geographic. Τα βασικά χαρακτηριστικά του συνολικού του έργου είναι τα έντονα χρώματα και οι αντιθέσεις που δίνουν μία ζωντάνια στις εικόνες του. Έχει ασχοληθεί πολύ με τον πόλεμο τον οποίο έχει απεικονίσει όσο κανένας άλλος , με την φτώχεια και τις κοινωνικές διαφορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Lee Jeffries

Ερασιτέχνης Άγγλος φωτογράφος που φωτογραφίζει κυρίως ανθρώπους σε μεγάλους δρόμους της Ευρώπης και της Αμερικής. Φωτογραφίζει κυρίως αστέγους που έμαθε να προσεγγίζει με ευγένεια κατά τη διάρκεια του έργου του. Η πιο γνωστή του συλλογή είναι εκείνη με ασπρόμαυρα πορτρέτα στην οποία προσπαθεί να αποδώσει μία σπίθα ελπίδας στους ανθρώπους που φωτογραφίζει.

Jimmy Nelson

Είναι γνωστός για το φωτορεπορτάζ του σχετικά με τις φυλές που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν σε όλο τον κόσμο. Τα πορτραίτα του από ιθαγενείς 16 χωρών λένε μία ξεχωριστή ιστορία σε ένα άλμπουμ που θεωρείται συλλεκτικό.

Rexan

Ένας φωτογράφος που έχει επικεντρωθεί στην φωτογράφιση ανθρώπων σε Βιετνάμ , Ραντζαστάν και Κούβα. Το χαρακτηριστικό στοιχείο στο φωτογραφικό του έργο είναι το γεγονός ότι πιάνει την ψυχή των θεμάτων του και αποτελεί έναν από τους καλύτερους φωτογράφους σε όλο τον κόσμο.

Eric laforge

Είναι διάσημος για τις φωτογραφίες του από τη Βόρεια Κορέα και για το γεγονός ότι έχει πάντα μία διαφορετική ιστορία για κάθε πρόσωπο που φωτογραφίζει. Ξέρει όσο κανένας να αιχμαλωτίζει το συναίσθημα μίας στιγμής στην αιωνιότητα. Τώρα ασχολείται κυρίως με την φωτογράφηση της αρχιτεκτονικής σε διάφορα μέρη στον κόσμο.

Lisa Kristine

Ανθρωπίστρια φωτογράφος που απεικονίζει με το έργο της την σύγχρονη σκλαβιά ρίχνοντας φως στο δράμα πολλών σκλαβωμένων ψυχών σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, είναι γνωστή για την καταγραφή αυτοχθόνων πολιτισμών σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο απεικονίζοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια μέσα μας.

Phil Borges

Έγινε γνωστός για τα συγκλονιστικά πορτραίτα ανθρώπων σε όλο τον κόσμο . Το έργο του έχει επικεντρωθεί στην φωτογράφηση των προσφύγων του Θιβέτ και στις δυσκολίες της καθημερινότητες τους. Επιπλέον, έχει γράψει αρκετά  βιβλία Το τελευταίο μιλούσε για τον αγώνα του βαθιά πνευματικού πολιτισμού για να επιβιώσει και να διατηρήσει τη συμπόνια μπροστά σε μια συνεχιζόμενη κατοχή και καταπίεση της χώρας τους.

Αυτοί ήταν μερικοί από τους πιο σημαντικούς και προσωπικά αγαπημένους μου φωτογράφους πορτρέτων από τους οποίους θα μπορούσατε να εμπνευστείτε. Εύχομαι να σας βοήθησα και να πήρατε κάποιες ιδέες για τις φωτογραφίες πορτρέτων σας.

Πηγές εικόνων: iefimerida.gr

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δάφνη Νικητοπούλου

Γειάαα σας !!! Με λένε Δάφνη ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία και το θέατρο. Αγαπώ τα ταξίδια , τις πρωινές βόλτες και τα βιβλία ! Θα τα λέμε εδώ για φωτογραφικά θέματα και άλλα!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;