6 + 1 Συμβουλές για φωτογραφίες με αντανακλάσεις

αντανακλάσεις

 

Οι αντανακλάσεις αποτελούν πλέον ένα συνηθισμένο θέμα φωτογράφισης με τα αποτελέσματα να είναι εντυπωσιακά αν πετύχει η ιδανική λήψη. Η ματιά μας θα πρέπει να είναι πιο προσεχτική και παρατηρητική ώστε να εντοπίσουμε τις επιφάνειες που θα μας δώσουν τις αντανακλάσεις που θέλουμε. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε συμβουλές για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

1. Βρείτε μια αντανακλαστική επιφάνεια

Το πρώτο βήμα είναι εύκολο – βρείτε μια αντανακλαστική επιφάνεια!  Οι αντανακλαστικές επιφάνειες είναι κυριολεκτικά παντού γύρω μας. Μερικές από τις πιο όμορφες αντανακλάσεις βρίσκονται στην επιφάνεια του νερού. Σκεφτείτε πως μια αντανακλαστική επιφάνεια τη συναντάτε συχνά όταν βρέχει – μια λακούβα στο δρόμο μπορεί να καθρεφτίζει μια ενδιαφέρουσα εικόνα. Άλλες επιφάνειες είναι οι γυάλινες επιφάνειες, τα γυαλιστερά αυτοκίνητα, το υγρό δάπεδο, τα τζάμια, οι καθρέφτες ή ακόμη και τα γυαλιά ηλίου σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

2. Βρείτε ένα θέμα

Οι αντανακλάσεις ιδανικά μπορούν να γίνουν ένα όμορφο project που θα καταφέρει να σας εκπαιδεύσει να γίνετε πιο παρατηρητικοί. Διαλέξτε το θέμα που σας αρέσει ώστε ο στόχος να σας ωθεί να ψάξετε και ξεκινήστε την αναζήτηση. Οι άνθρωποι στα κάδρα σας είναι μια πρόταση ειδικά αν συνδυάσετε τις αντανακλάσεις με τις σιλουέτες τους. Ακόμη θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ζώα, κτίρια ή άλλα άψυχα θέματα. Στην πραγματικότητα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οτιδήποτε ως θέμα, εφόσον ξεχωρίζει και δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα φωτογραφία.

3. Αναμείξτε την πραγματικότητα και την αντανάκλαση

Φωτογραφίες με ανάμειξη της πραγματικότητας με την αντανάκλαση θα είναι σίγουρα ενδιαφέρουσες και εντυπωσιακές. Προσοχή στη πολλή πληροφορία, το θέμα στο κάδρο σας σε γενικές γραμμές θα πρέπει να είναι ευδιάκριτο και κατανοητό κι ο θεατής να αντιλαμβάνεται σχετικά εύκολα τι απεικονίζεται χωρίς να μπερδεύεται.

αντανακλάσεις

4. Κρατήστε την ουσία

Μια φωτογραφία αντανάκλασης δημιουργεί κάποιον προβληματισμό είναι σημαντικό λοιπόν να ξέρετε τι θα περιέχει το κάδρο σας. Προσοχή στις προβληματικές γωνίες που μπορεί να είναι άχρηστες. Κάτι τέτοιο θα το αποφύγετε σε μεγάλες επιφάνειες όπως στη θάλασσα.

αντανακλάσεις

5. Δημιουργείστε παραμορφώσεις

Οι αντανακλάσεις δεν χρειάζεται να είναι τέλειες σαν καθρέφτης για να δώσουν στη φωτογραφία αυτό που επιθυμείτε. Πειραματιστείτε πχ. ακουμπήστε με το πόδι σας την επιφάνεια της λακούβας ώστε να παραμορφωθεί το θέμα σας, μπορεί αυτό το αποτέλεσμα να σας ικανοποιεί περισσότερο.

6. Συμμετρία

Η συμμετρία είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία στη φωτογραφία αντανάκλασης. Οι περισσότερες φωτογραφίες αντανάκλασης έχουν κάποιο βαθμό συμμετρίας. Αν την εφαρμόσετε μπορείτε εύκολα να δώσετε έμφαση στη φωτογραφία σας για να δημιουργήσετε ένα δραματικά οπτικό αποτέλεσμα.

7. Τραβήξτε πολλές φωτογραφίες

Τραβώντας πολλές φωτογραφίες κι από διαφορετικές γωνίες λήψης θα καταφέρετε να εκπαιδεύσετε τη ματιά σας και να έχετε σαν τελικό αποτέλεσμα την καλύτερη φωτογραφία αντανάκλασης. Σκεφτείτε, παρατηρήστε, πειραματιστείτε και τραβήξετε όσες φωτογραφίες θέλετε.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χαρτσά Μαριάννα

Γεια. Ονομάζομαι Μαριάννα. Γεννήθηκα το καλοκαίρι του 94' στην Αθήνα. Έχω τελειώσει σπουδές πάνω στη Φωτογραφία. Είμαι άνθρωπος με καλλιτεχνικές ανησυχίες, γι΄αυτό ασχολούμαι με τη ζωγραφική και τις κατασκευές. Γράφω, φωτογραφίζω, και κάνω ποδήλατο. Αγαπώ τον καφέ και τους φίλους μου - οι τελευταίοι λένε ότι είμαι μοναχική, αγχώδης, ευαίσθητη και με χιούμορ.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;