5 ασπρόμαυροι λογαριασμοί που αξίζει να δεις στο instagram

Υπάρχει κάτι το απόλυτα σαγηνευτικό,σε μία ασπρόμαυρη φωτογραφία. Έχει την ιδιότητα, να επικεντρώνει το βλέμμα στο θέμα και,να αφαιρεί οτιδήποτε το περιβάλλει, προκαλεί συναισθήματα και συνδέει τον θεατή με τον φωτογράφο και τον απεικονιζόμενο. Είναι η πιο απλή και, η πιο εντυπωσιακή πλευρά της φωτογραφίας. Αν δεν είσαι ήδη λάτρης της ασπρόμαυρης φωτογραφίας, με μια ματιά σε αυτούς τους λογαριασμούς σίγουρα θα γίνεις. Ακολουθούν 5 ασπρόμαυροι λογαριασμοί, που θα κερδίσουν το ενδιαφέρον σου και θα σε βοηθήσουν, να εμπνευστείς.

Akihito Nagata / @abu888

Ανά διαστήματα ρίχνει μερικές ακτίνες χρώματος στις φωτογραφίες του, αλλά οι κατά βάση ασπρόμαυρες φωτογραφίες του είναι, δυναμικές και πρωτοποριακές. Δίνει μεγάλη έμφαση στη δομή, στα σχήματα, στις κινήσεις και στις σιλουέτες. Οι φωτογραφίες του κεντρίζουν άμεσα το ενδιαφέρον. Χρησιμοποιεί το ίνσταγκραμ ως μέσο έκφρασης της δουλειάς του, και παραμένει πιστός στο στυλ και το γούστο του. Ακόμη και όταν ποστάρει πολύχρωμες φωτογραφίες, αυτές δεν προκαλούν και παρουσιάζονται με τόσο ήπιους τόνους, που δεν προκαλούν καθόλου «θόρυβο»

5 ασπρόμαυροι λογαριασμοί

Jamal Burger / @jayscale

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν είστε λάτρεις της ασπρόμαυρης φωτογραφίας, ο λογαριασμός του Jamal Burger θα γίνει γρήγορα ένας από τους αγαπημένους σας στο ίνσταγκραμ. Είναι φωτογράφος αστικών τοπίων, που δίνει άλλη μορφή στη φωτογραφία του δρόμου. Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται κυρίως στην αρχιτεκτονική και, έχει μία ιδιαίτερη ικανότητα να αποτυπώνει την κίνηση.

5 ασπρόμαυροι λογαριασμοί

José Miguel / @voodoolx​

Πρόκειται για έναν πραγματικό καλλιτέχνη, ο οποίος έχει μελετήσει και τη παραμικρή λεπτομέρεια των κινήσεων στη φύση. Έχει ένα σαφή τρόπο σκέψης,που εύκολα αντιλαμβάνεται όποιος παρακολουθεί την δουλειά του. Οι φωτογραφίες του προσφέρουν κάτι στο κόσμο, εκδηλώνουν μία άποψη, και μέσω τους προσπαθεί να περάσει τα δικά του μηνύματα. Οι λήψεις του είναι κατά κύριο λόγο, αυστηρά καθαρές και ακριβείς. Έχει ένα όραμα, και οι φωτογραφίες του προσφέρουν τροφή για σκέψη, που σίγουρα θα εκτιμήσετε. Η ιδεολογία του: mess is more.

5 ασπρόμαυροι λογαριασμοί

Kai / @wk.ai

Ο Kai δουλεύει κατά κύριο λόγο με τις υφές, την δομή και τα σχήματα. Έχει ένα δικό του προσωπικό στυλ που ίσως,να μην συναντήσεις πουθενά αλλού. Είναι η απόδειξη ότι η καλλιτεχνική ασπρόμαυρη φωτογραφία, δεν χρειάζεται πάντα να είναι και δραματική, ούτε να προσφέρει κάποια ιδιαίτερη συγκίνηση και απλώς, να προσφέρει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Προσφέρει καλλιτεχνικές φωτογραφίες με βασικό στοιχείο τον μινιμαλισμό, και ορισμένες φορές προσθέτει ήπιους τόνους στις εικόνες του.

5 ασπρόμαυροι λογαριασμοί

Michael Kenna / @michaelkennaphoto

Michael Kenna είναι ένας παθιασμένος φωτογράφος, υπέρμαχος της κομψότητας που προσφέρει ο μινιμαλισμός. Φωτογραφίζει τοπία και φύση, αποδεικνύοντας ότι δεν χρειάζεται χρώμα σε ένα τοπίο, για να κεντρίσει το μάτι του θεατή. Οι λήψεις του είναι, άκρως ατμοσφαιρικές και σαγηνευτικές. Έχει ένα μοναδικό στυλ, όπως και κάθε άλλος φωτογράφος της λίστας και σίγουρα αξίζει, μία επίσκεψη στην σελίδα του. 

5 ασπρόμαυροι λογαριασμοί


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαρια Βαγδουτη

Δηλώνω εκκολαπτόμενη δημοσιογράφος. Παθιασμένη με την φωτογραφία και τις αμερικάνικες σειρές. Εθισμένη στα ζελεδάκια και σε κάθε είδους ζάχαρης. Χαμένη στον κόσμο μου απολαμβάνω να ανακαλύπτω νέους τόπους, ανεξερεύνητα μαγαζιά και ξεχωριστούς ανθρώπους.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;